Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
@ajka82 super receptík, určite vyskušam, to je množstvo na celý plech? aj ten punč? radšej sa opytam 😀
@patrikmisko jaaaj, zabudla som, som sa uz ponahlala do obchodu...toto je davka na jeden plech...peciem 2x jeden prerezem na polovicu... vrstva tenky plat dzem, hruby, dzem a tenky (dzem davam marhulovy alebo ribezlovy)
a ten punc mas na jeden kolac, ale zalezi aj od ovocia a toho ako moc poliate puncaky mate radi 😉 ...ak mas vacsie pomarance a stavnatejsie tak ti aj zostane...mne to deti popijaju ked zvysi nahodou...samozrejme bez rumu
ahojte...mám taku otázocku..som úúúúplny zaciatocník a chcem robit ten "mramorový korpus" ...mozem ho plnit hned po vychladnutí alebo je lepsie ho nechat "odlezat"? dakujeem
@alca123 ahoj mozes v pohode a ak Ti mozem poradit presun sa sem https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/ tu ti skor baby poradia tu si chodime vacsinou iba citat recepty a nejake pridavat. 😉
@mishulle ahoj, co je to prosim ta podmasli???dakujem 🙂
@pojezdalova je to mléčný výrobek, jak se to jmenuje slovensky nevím
http://shoppardubice.jip-napoje.cz/podmasli-kys...
@pojezdalova
už jsem to našla u vás je to cmar
@mishulle dakujem pekne
@dadka212 moze ist tento krem pod potahovku??a aj enjake ovocie?? 🙂
@nika222 ten orieskovy krem bez masla vyzera super...tie oriesky prazis a tak ich pridavas,a lebo iba posekane surove?
@mizulienka trochu som ich opražila 🙂 A bol super, ja neznášam maslové plnky ... Toto bola ale lahoda, všetci sa olizovali aj moje deti čo teda sladké nemusia 🙂
Kávovo-čokoládovo-karamelová plnka s praženými orechmi:
1 dcl čiernej kávy, 125 g čokolády, 1 1/2 masla, 3 dcl olúpaných a opražených orechov, 1 karamel. Salko. Čoko rozpustiť v káve, pridať karemel. Salko a orechy, vymiešať a nakoniec vmiešať do masla
@dadka212 prosim ta, do toho pribacikoveho kremu aka ide smotana -pochutkova ci? dik
@voskovaeva aký krém treba konktretizovať nepísala som tu jeden 😉
@kvietocek7 ano pochúťková kyslá smotana, najprv vyšlahať 2 šlahačky na šlahanie a potom pridať tvaroh, cukor, puding a smotanu pochúťkovú 🙂
pochutkovu tu najhustejsiu teda 18percentnu ci? chystam sa na tu barbinu len neviem ci mam dat klasicke piskotove cesto -ale zas nechcem aby to bolo take suche ee, alebo dievcata spominaju mramorak -vies mi poradit prosim ta? tiez ci pod tu potahovu suknu mozem dat tento pribinacikovy krem alebo nejaky iny maslovy krem?? velmi pekne dakujem za rady 🙂
@dadka212 no aky skriatok sa mi tu zamotal, ten horevyssie prispevok bol pre teba dadik
pochutkovu tu najhustejsiu teda 18percentnu ci? chystam sa na tu barbinu len neviem ci mam dat klasicke piskotove cesto -ale zas nechcem aby to bolo take suche ee, alebo dievcata spominaju mramorak -vies mi poradit prosim ta? tiez ci pod tu potahovu suknu mozem dat tento pribinacikovy krem alebo nejaky iny maslovy krem?? velmi pekne dakujem za rady emoticon
žienky snad mi tu niekto odpovie..uz sa domaham na MK odpovede dlhsi cas 🙂
idem piect dcerke tortu,,tentokrat nie marcipanovu,ale s jedlym obrazkom a este som s tym nerobila..V shopoch ponukaju oblatky tenke a hrubsie deluxe...mate s nimi niektora skusenost,ktore su lepsie,pripadne ci je medzi nimi nejaky moc velky rozdiel,,teda okrem hrubky?..dakujem pekne za odpoved 🙂
@kvietocek7 pochúťkovu barjakú 😀 ja dám akú majú robím mramorák je tu recept tuším na 1 strane ale nemramorujem stále a ten krém nemôže ísť pod poťah ja dávam vždy len maslo vyšlahané s cukrom prípadne aj kakaom, neutelou kúskami korpusu atď...ak chceš kukni v mojom albume mám tam fotopostup na barbie tortu...
Poďte diskutovať, prosím, sem.uz sa to zacina zahlcovat a stava sa to tu neprehladne........
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
@kikina84 debatujeme v linku vyssie, tu sa vacsinou len vkladaju recepty, tak sa mozno aj nedockas.presun sa vyssie, podebatime o tvojom probleme
@dadka212 oo si hviezda dakujeeeeeem 🙂 🙂 ja zatial netusim ako sa mramoruje, iba zeby to malo stavu.
Na ten tvoj foto postup kukam ako na zjaveni a uz o tom skoro mesiac rozjimam,ze ako to vsetko idem dat do kopy 😀 😀
a do masla asi kolko tak cukru?? lyzicu ci dve?a do akoze do toho masla by som mala zamiesat aj pripadne nejake odrezky z korpusu? to si myslela? take som este nevidela - ach joo, ja amater 🙄 napis teda do tej druhej diskutujucej temy nech to tu je prehladnejsie ako pise adusktt
@dadka212 mala som namysli ten pribinackovy
babenky, otazocka - poradte, ake ovocie prip. dzem sa hodi do torty s gastanovo-smotanovym kremom? maliny? manzel navrhuje ananas, no neviem... mate nejake skusenosti, co sa chutovo prilis nepobije?
@hor prosim, presun sa sem, mozme podebatovat🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

este nase puncove rezy:
cesto: 6vajec
300g pr. cukor
250g poloh. muka
5 lyzic vody
1 PDP
upiect klasika piskotu(hadam netreba postup 😝 )
punc na poliatie:
2,2 dcl vody
2,5 lyzice cukru
1 vanilkovy cukor
-to vcetko uvarit a do vychladnuteho pridat
3 lyzice malinoveho sirupu (ked neni davam lesnu zmes)
2 pomarance-vytlacena stava
2 citrony- vytlacena stava
1,25dcl rumu (detom robim bez rumu)
poleva:
300g pr. cukor
2 lyzice vriaceho mlieka
2 lyzice sirupu
-to miesat cca 15 min
2 lyzice rumu
ten sirup je tam hlavne aj pre farbu... orpusy neprifarbujem, ale do puncu este primiesam cervenu trosku nech z sa neho korpusy prifarbia 😉