icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

bambina78
Odpoveď bola odstránená
lokalistin
Odpoveď bola odstránená
bambina78
Odpoveď bola odstránená
mrnous81
5. mar 2013

Máte někdo zkušenosti s jedlým papírem na dort ? Objednávala jste ho některá přes net a v jakém stavu Vám přišel ? díky za odpověď

evvina
5. mar 2013

ahoj já objednávám často přes net jen od jedné firmy je to druhý den hotové zabalené ve folii mezi papírem a pak mezi tvrdýma deskama a k tomu i postup a faktura.
@mrnous81

mrnous81
5. mar 2013

@evvina ahoj, a mohla bych tě poprosit o adresu na ten obchod do IP ?

audiova
6. mar 2013

@dadka212 tie torty sú úúúžasné.aj ja sa chystám na poťahovku,ale nejak sa neviem odhodlať.ako si robila tú zelenú.niečo podobné by som mala spraviť synovi,ale určite bez lopty,lebo to by som asi nezvládla 😒

nikushkasa
6. mar 2013

Jedna na ukážku 🙂 🙂 🙂

lenkakrchova
6. mar 2013

Ahojte kocky, prosim Vas vedeli by ste mi poradit aky krem si mam spravit na ornamenty na potahovanej torte, tie ornamenty budu na boku,cize nieco tuhe, aby mi to nestekalo ... dakujem za radu 🙂

luciahromadkova
6. mar 2013

@lenkakrchova prosim pýtaj sa tu- https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/ lebo sem vkladame len recepty... 😉
a urobila by som bielkovu polevu co sa robia medovniky-cize jemný praškový cukor preosiat, najlepsie povazský v 0,5 kg baleni, bielok a trocha citronovej stavy, mozes aj zafarbit potravinarskymi farbami
cukrari pouzivaju kralovsku glazuru, royal icing, najdes v cukrarenských e-shopoch, da sa aj farbit

lenkakrchova
6. mar 2013

@luciahromadkova dakujem za info 🙂

kolemanka
7. mar 2013

@lokalistin
@lokalistin mohla by si, prosím, napísať, akú dávaš do korpusu múku? Do toho koláča s vaječným likérom, dík

lokalistin
7. mar 2013

@kolemanka ja pouzivam len hladku

benjik
9. mar 2013

Ferrero roche krém250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 120g másla, 50g nutely, 2 tatrank

kuvilka
9. mar 2013

@dadka212 super, skusala som, a bola to rychlovka a chutna , dik za recept, zachrana pred navstevou svokry 🙂

benjik
10. mar 2013

Termix/Philadelphia Milka z pomazánkového másla

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 pomazánkové máslo neochucené 1 kelímek kysané smetany 1/2 tabulky čokolády na vaření Cukr dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Cokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Promícháme s kysanou smetanou.Přidáme pomazánkové máslo a metličkou prošleháme Konzistence jako u termixu..Osladíme dle chuti.

Výsledek chutná jako čokoládový termix.Při použití více čokolády a méně smetany zase poslouží jako náhrada pomazánky Philadelphia Milka. U nás se ani nestihne dát vychladit do lednice,jak je oblíbená.

papuka
10. mar 2013

poprosím o radu, moj st. syn bude mat onedlho narodeniny, prial si tortičku s ovocnou plnkou, poradíte nejakú? ovocnú som ešte nerobila 😒

audiova
11. mar 2013

potrebovala by som radu ☹ .kúpila som si v tescu formu na tortu ,takú hranatú.veľkosť je 24 x 24cm.chcela by som v nej synovi upiecť tortu z mramorovým korpusom.len neviem aký pomer prísad tam mám dať.väčšinou píšete na gulatú tortu 4 vajíčka.stačilo by mi 1 1/2 dávka( 6 vajec),alebo mám dať radšej dvojitú dávku.nechcela by som totiž aby bola velmi nízka ale ani to aby mi vykypela 😀

lucula73
11. mar 2013

@audiova z tých 6 vajíčok by ti malo stačiť........aspoň mne stačilo....na tri pláty prekrojiť,čiže dva krát dať krem...... 😉

@papuka ovocie sa dá dať na viaceré druhy plniek,tu na začiatku temy sú samé overené recepty,skús pokukať....... 😉
neviem,akú máš predstavu o ovocnej plnke... 😕

audiova
12. mar 2013

@lucula73 ďakujem. chcela by som ju aj potiahnuť,tak tu teraz študujem a študujem 😀

audiova
14. mar 2013

@lucula73 ešte by som sa chcela opýtať asi budem robiť poťahovku s marschmelow cukríkov.kúpila som 2 balenia takých modrobielych-šmolkových,mám aj tekuté potravinárske farby,len neviem či mi tie 2 balenia budú stačiť na tú tortu 24x24cm.ja si myslím že by som mala urobiť aj s toho 1 1/2 dávky.čo myslíš?chcela by som spraviť zelený podklad a na ňom futbalovú branku-obrázok už je vyhliadnutý 🙂 niečo takéto len bez toho znaku.a uvidím či sa mi podarí taká loptička 😀

aduskatt
14. mar 2013

@audiova
@lucula73 prosim prosim, presunte sa do hlavnej temy na diskusiu, dakujeeeeeeeeeeeeem 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/

audiova
14. mar 2013

@aduskatt ok 😀

vitacalcin
18. mar 2013

@dadka212 súper forum

scai
20. mar 2013

Ahoj
Holky prosím nemáte někdo recept na ananasovo kokosový krém? Chtěla bych do marcipánového dortu, ale nevím jak a bojím se, aby se to s tím ananasem nesrazilo.
Dík

lencza
20. mar 2013

@scai já dělala třesený krém, ten tedy nesmí pod potah, ale jako krém velká dobrota

1 ananasový kompot - i se šťávou
1 šlehačka 33 %
1 kokosový pudink Dr.Oetker bez vaření Olé
1 zakysaná smetana
1 ztužovač šlehačky

dát všechno do uzavírací nádoby a chvíli třást, až krém ztuhne (ten ananas jsem trošku rozmixovala)

audiova
20. mar 2013

@dadka212 ahoj mám na teba jednu prosbu . kolko je toho krému pribináčikového.ja budem piecť vo forme 24x24cm a 2x budem natierať.ďakujem

luciahromadkova
20. mar 2013

vanilkovy krem podla @daducha

250 ml slahackovej smotany
350 ml mlieka
2 extra vanilkove pudingy
2 vanilkove cukre
1 vanilkovy lusk
2 biele cokolady

Vsetko spolu uvarim okrem cokolady.Tu pridavam a zamiesam do horuce pudingu po odstaveni z plynu.Vanilkovy lusk vyskrabavam pred varenim ,tie zrniecka dam do mlieka a potom ho tam este cely hodim a varim .vyberam hned po dovareni pudingu.Pocukrujem s kryst. cukrom a zakryjem puding potr. foliou nech sa neurobi ta tvrda supa.
V miske si vyslaham maslo s praskovym cukrom, a ked puding vychladne na rovnaku teplotu ako ma maslo,po lyziciach zaslahavam do masla.Nie naraz, zvykne sa potom zrazit

2 masla
Praskovy cukor

luciahromadkova
20. mar 2013

muffiny podla @dm

100g cukru
120g horkej čoko
2 PL kakaa
125g masla
170ml mlieka
220g polohrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
2 vajcia

Trúbu predhrejeme na 190°C. Zmäknuté maslo cukor a vajcia ušľahajte do peny, pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Premiešajte. Nakoniec pridajte mlieko a ručne alebo pomocou šľahača vypracujte hladké cesto. Opatrne vmiešajte nastrúhanú čoko( ja som ju krájala). Formu na muffiny naplňte zmesou do 3/4 a pečte cca 20min. upečené nechajte vychladnúť a potom dozdobte podľa fantázie )

dm
21. mar 2013

@luciahromadkova prosim Vas piste spravnej osobe..nie mne dm..ona je dm1 asi alebo nejak tak..dakujem