icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

danka40
13. máj 2013

poradí mi niektor ...prosím vas ...idem robit malej prvu tortu a neviem ako sa robí pribinačik krem a poleva z cukrikov marshmalow

jakelina
13. máj 2013

@kvietocek7 ne obyčejný tam dát nemůžeš, ten se musí vyřit, ten Ole je bez vaření

jakelina
13. máj 2013

@danka40 na první straně této diskuse je recept na potah https://www.modrykonik.cz/diskuse/spolocne-nazo...
Pribináčkový krém, dvě šlehačky ušlehat, přidat dva tvarohy a trochu cukru podle chuti a nasypat pudink Ole bez vaření vanilka, ten už jenom lehce zašlehat, ne dlouho jinak ti to udělá cucky.

danka40
13. máj 2013

@jakelina dakujem moc.... som zvedava čo z toho bude...

danka40
13. máj 2013

@jakelina
vidim, že pečieš... ked ta poprosím na bledy piškot by som chcela tmavý krem... nejaký čokoládový poradíš mi prosím?
videla som, že baby používaju aj jedlý papier... lepí sa to niečím?

ludkas31
13. máj 2013

ahojte, chcela by som sa spytat nejakej skusenej zienky...rozmyslala som spravit marlenku , myslite ze ju mozem potiahnut? hodi sa to, alebo to radsej nemam ani skusat? vopred dakujem za rady (neterka zboznuje marlenku a chcela by som jej upiect tortu - aby vyzerala tak sviatocnejsie 🙂

ludkas31
13. máj 2013

@pristela ahoj, mozem sa opytat - pri tej marlenke nevalkanej by som chcela vediet ze kolko toho cesta tam dat?

jakelina
13. máj 2013

@danka40 hned na první straně diskuse jsou recepty na čokoládové krémy i jiné. Jsou to osvědčené a vyzkoušené recepty, tak nakoukni.

jakelina
13. máj 2013

@danka40 papír se lepí piping gelem, ale kočky už lepily i medem nebo máslem. ☹

aduskatt
13. máj 2013

babenky, presunte sa, prosim, diskutovat sem: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
stava sa to tu pomaly neprehladne, dakujeeem 🙂 😎

danka40
13. máj 2013

@jakelina
dakujem za radu a záchranu... bludila som tu a bola som z toho zmätená...vidím to nadejne vdaka moc

jakelina
13. máj 2013

@danka40 není zač

danka40
14. máj 2013

@dadka212 chcem sa spýtať. ten čokolodový korpus možem robiť aj na plech? a bude taký vysoký že sa bude dat prekrojiť? vidim, že pečiete idem piecť prvu tortu a som z toho nejak mimo dakujem za pomoc

jakelina
14. máj 2013

@danka40 záleží jak velký plech budeš mít. Na menším když upečeš, tak můžeš i překrojit. Na větší to bude nižší a nepůjde to přeřezat.

danka40
14. máj 2013

@jakelina ok ..ešte čítam, že ten jedlý paier je hrubší a tenší....ktorý na tortu

jakelina
14. máj 2013

@danka40 buď je jedlý papír nebo oplatek. Na dort můžeš dát obojí.

danka40
14. máj 2013

@jakelina dakujem

nellynka
17. máj 2013

@pralinka25 Prosim ta, davala si tu recept na nutellove cupcakes, kolko kuskov ti z tej davky vyslo? dakujem.

pralinka25
17. máj 2013

@nellynka fuha ked to si ja uz nepamatam som ich robila naposledy na vianoce. ale tusim je toto polovicna davka a vyslo ich nejako 12. sa mi zda ze robievam z dvojitej davky do strednych kosickov a to ich je potom tusim 24

zz134
17. máj 2013

babule pls nejaky recept na stracatela krem? alebo krem z nutela? si vymyslel synovec ze chce take a teda nic som nenasla:( dakujeeeem

mamcas
18. máj 2013

@iwulka23 mam velky dotaz k tejto plnke. Vcera som ju robila a ked som tam pridala roztopenu cokoladu tak to bolo strasne riedke,viem ze to ine ani nemohlo byt,ale slahala som slahala a nic sa nepenilo :( nakoniec som pridala ole puding a supla to na balkon na vychladnutie,potom to stuhlo,potom som plnila. Ono to tym slahanim ma nejako stuhnut alebo som nieco nepochopila? :P

lucula73
18. máj 2013

@mamcas @iwulka23 aj ja som to mala veľmi riedke,musela som to šupnúť do chladničky a potom plniť........ale aj keď som to krájala a bola torta dlhšie vonku,veľmi to bolo riedke.....už to asi nebdue robiť,akože chuťovo bola faajna,ale toto mi vadilo.....

iwulka23
18. máj 2013

@mamcas no neviem kočky..ale moja riedka nebola 😖 a robím ju vždy presne tak ako je napísane v tom receptíku...
@lucula73

lucula73
18. máj 2013

@iwulka23 a koľko dávaš tej čokolady?ja som iba jednu dala..........

iwulka23
18. máj 2013

@lucula73 2ks...

mamcas
19. máj 2013

@lucula73 no ja som to zas nakoniec mala tvrde ako polevu,asi preto,ze som pridala creme ole. Mne sa ta plnka paci zlozenim,ale chcem.vediet ten figel,mozno autorka nieco zabudla,snad nam odpise.

mamcas
19. máj 2013

@iwulka23 no ale niekde musi byt chyba,hlavne je logicke,ze to zredlo potom ako sme tam dali roztopenu cokoladu,ved ta je tepla a roztopila maslo. Necakas kym ti to po zmiesani stuhne?

ludkas31
20. máj 2013

@dadka212 dobry den, chcela som sa spytat ci pri tom cokoladovom varenom kreme mozem namiesto masla pouzit mascarpone...vdaka

luciahromadkova
20. máj 2013

orechova torta podla @heni79

Orechová torta
Potrebujeme: Korpus:
150 g mletých vlašských orechov
150 g práškového cukru
1 čajovú lyžičku zrnkovej kávy
6 vajec
Plnka:
130 g mletých vlašských orechov
1 kyslú smotanu
100 g práškového cukru
1. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme pomleté orechy a kávu. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.
2. Pripravíme plnku: Zmiešame pomleté orechy, kyslú smotanu a cukor. Zmes necháme asi 4 hodiny v chladničke.
3. Vychladnutú tortu rozpolíme, naplníme krémom a necháme cez noc v chladničke.

Do krému nejde maslo! Vyskúšaj, uvidíš. Ja som sa pôvodne tej kombinácie trošku bála, no malo to skutočne výbornú chuť.

Na vrch už dáš, čo uznáš za vhodné. Mne sa osvedčila poleva s mascarpone.

heni79
20. máj 2013

Tak ešte tú polevu pridám. Robievam viaceré, ale táto s využitím mascarpone je asi najlepšia.

1 mascarpone 3 vajíčka 3 PL práškového cukru 1 ČL rumu Poleva: najprv vymiešame žĺtky s cukrom a rumom, jemne prišľaháme mascarpone a na záver jemne vmiešame sneh.