Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
prepačte žienky mohla by som poprosit presny postup na ten pribinačikovy krém mám chut ho spravit a neviem ako nato vdaka 🙂
@fordikford na první straně je recept 😉
@dadka212 aku smotanu mam dat 🙂
Moja nutelová plnka 🙂)
400g nutela,250g 82% maslo, 1-2 ks roztopená čokoláda na varenie,
-z tejto dávky v pohode naplním tortu na 2x+ ostane aj na potretie
maslo vymiešam s kuskom cukru do peny,pridám nutelu,šlaham..a nakoniec prilejem roztopenu čoko a šlahám až kým z toho nieje skoro pena 🙂 hotovo 😀
plnku som robila už asi 7x a vždy si ju maximálne chválili 🙂
recept na korpus z celých vajec podla @jakelina
6 vajíček celých dát do šlehače, špetka soli a 250 g cukru krupice. Ušlehat do pevné pěny, potom přidat dvě lžíce oleje, ale nemusí být a 220 gramů mouky, napůl hladká a polohrubá a 1/3 kypřícího prášku. Mouku už jenom ručně zamíchám takovou tou ruční metlou. Peču na 150 stupňů asi hodinu.
@luciahromadkova velke dakujem, ze sa tu pekne o to vsetko staras kopirujes vsetky recepty a inspi moc moc dakujem,je to pre nas vsetky velke zjednodusenie
ahojte potrebujem recept na puncovu toru mate to niekto rozratane na formu23 alebo 27 dakujem a este by bolo fajn keby to bolo s takym podrobnym postupom 😀 😀
ja by som sa chcela spytat,ci a cim sa moze pofrkat korpus,aby nebol suchy...a ci je vhodne navlhcit korpus skor spodny,stredny ci vrchny............dakujem 😉
Lahky citronovy krem :
Nastruhame koru z 3 citronov a odštavime. Do hrnca dame 1 dcl vody, štavu a koru s citrona a 4-5 lyž. cukru. Kto ako ma rad. Uvarime sirup. V povodnom recepte je vyšlahat 1 šlahačku so stužovačom a pridat 1 mascarpone a potom vychladnuty sirup. Ja to robievam tak ze vyšlaham len troška šlahačku s mascarpone pridam ten sirup a podla potreby to zahustujem s creme Ole. Naposledy som do toho pridala aj zopar lyzic smotany. Nic som s tym nepokazila , prave naopak. 😵
Citronové řezy s meruňkami - strašná dobrota, recept mám od kolegyně🙂 Je to trošku složitější, ale stojí za to!
Dole: korpus: 6 vajec, 150 g mouč.cukru, 100 g kryst.cukru, 60 g hl.mouky, 60 g solamylu - šlehat zvlášť bílka s kryst.cukrem, pak šlehat žloutka s mouč. cukrem přidat mouku, solamyl a sníh.
Uprostřed: náplň: upéct piškot z 5 vajec, 140 g kryst.ckuru, 160 g hl.mouky - šlehat celá vejce s cukrem, přidat mouku. Po upečení a vychlednutí rozdrobit, smíchat s meruňkami z 1 velkého kompotu, šťávou z 1 citronu a 125 g másla - podle potřeby přidat šťávu z kompotu - smíchat, vytvořit hmotu, nanést na korpus - podmazat meruňkovou marmeládou.
nahoře: vanilkový krém pudinkovo máslový (nebo vanilmix a máslem)
A citronová poleva - cukr, citronová šťáva
@iwuska7 ahoj, ked mas slahackovy krem, ten nemoze ist pod potah, lebo ako pises, tak sa ti to zacne topit. Vzdy musis dat pod potah maslovy...napr. maslo, praskovy cukor a rozmrveny korpus, alebo len maslo s cukrom vyslahane, co mas. 😉
Ahojte zienky, neviem ci mam pisat sem, alebo do tej druhej temy... Chystam sa urobit mojej gynekologicke ako podakovanie malu torticku (16cm) a chcela by som urobit Vas pribinacikovy krem, len mi prosim poradte ake mnozstva do takehoto priemeru treba. Urcite dva krat prekrojim korpus. A este otazocka ku kremu, mozno hlupa :P Ten puding creme ole aj pripravite podla navodu alebo pouzivate na zahustenie len prasok? Totiz ma napadlo, ze ked len prasok, tak ci sa to nahodou nezhrckavie, lebo pri trasenej torte, kde sa poziva som hrcky mala. Dakujem moc za odpoved 🙂
@lucula73 jej to bola rychlost, dakujem 🙂 este doplnim dotaz, ja som robila podobny krem tak, ze som vyslahala slahacku zvlast a tvaroh zmiesala so smotanou a s cukrom zvlast a potom len spojila. Vy to slahate spolu vsetko? Aj s tym praskom? Boze pytam sa ako keby som nikdy nic nepiekla a to teda milujem pecenie :P Ale chcem aby mi ta plnka netiekla, lebo robila som s nou a je pravda, ze nikdy velmi tuha nebola a este aj topila potah (kedze maslovu fintu na potretie som nepouzila :P )
@lucula73 ahoj, super tip na ten pribinacikovy krem len sa chcem spytat,ze ten prasok sa vlastne ani nezarobi s mliekom+nevari len ho treba vsypat spolu s tvarohom a vyslahanou slahackou? dakujem 🙂
@kvietocek7 jenom ho vysyp do krému a krátce prošlehej
@jakelina a este ma napadlo ci namiesto toho kremu Ole sa moze pouzit napr klasicky vanilkovy puding?ci to musi byt len ole dakujem 🙂
prosíííííííím, presu)te sa diskutovať do hlavnej témy, Ďakujem🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/
@zuzana92101 ale dovnutra mozem ze?a musim urobit mantinely z kremu madloveho a len do stredu dat slahackovy ci staci madlovy len pod potahovku?

@zuzkat1 creme ole celu masu zahusti, aby netiekla...bez toho si to neviem predstavit na torte...teda, aby to aj drzalo tvar 😉 jedine to zase zahustit nejako inac, ale potom to uz nebude pribinacik, lebo ole da tomu vanilkovu, coko alebo kokos. prichut (podla toho, aky pouzijes).