icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

dadka212
autor
20. máj 2013

@ludkas31 netuším 😝

red_kika
22. máj 2013

ahojte baby, chcem prvy krat urobit tortu s fondanom a chcela by som vediet ako dlho musi byt v chladnicke aby hmota ztuhla? pripadne ako dlho musia byt postavicky/formicky v chlade aby ztvrdli?
diki

mamcas
22. máj 2013

dobre zienky je tu aj nejaka plnka ze mascarpone s bielou cokoladou? par stran som preluskala ale nenasla som... Ak je, budem hladat dalej 🙂 kujeeeeeeeem za odpoved

aadulik2110
23. máj 2013

@mamcas neviem, či postačí takýto: http://www.dulce-de-leche-blog.com/2012/06/ovoc... http://bakingmoments-katka.blogspot.sk/2012/11/... http://varecha.pravda.sk/recepty/coko-torta-s-p... overené recepty to nie sú.... nakoľko som ešte taký nerobila, ale dúfam, že si nejaký vyberieš 🙂

mamcas
23. máj 2013

@aadulik2110 Dakujem pekne 🙂 Chcela som sice nieco overene, lebo ked ja skusam nejaky neovereny recept, vzdy to dopadne zle :P Ale napisala som si a vyskusam, nemalo by sa tam dat nic pokazit 🙂 Aj ked clovek nikdy nevie :P

avemaria
23. máj 2013

ahojte chcela by som sa vas spytat kde si kupujete pomocky na marcipanove torty .lebo chceli by sme nieco kupit svagrinej k narodeninám.dakujem vam za pomoct.

jakelina
23. máj 2013

@avemaria najdi si cukrářský shop v okolí a podívej se kde má kamenný obchod, ušetříš za poštovné. Ve většině větších měst nějaký je.

reruna
23. máj 2013

@mamcas ověřený - 100 g bílé čokolády, 200 ml smetany ke šlehání, min. 33% - spolu v hrnci přivést k bodu varu, odstavit, nechat vychladnout přes noc v lednici, na druhý den vyšlehat dotuha a přidat 250 g mascarpone. Do dortu 26 cm asi tak 2 dávky, rozhodně nedávat pod přímo pod marcipán. Dělám i tmavou variantu z čokolády na vaření a to nám chutná ještě mnohem více, poslední dobou už jiný krém ani nedělám

mamcas
23. máj 2013

@reruna dakujem moc 🙂 to je vlastne parizsky krem nie? To som raz robila,tak hadam pridanie mascarpone zvladnem 🙂 a mozno vyskusam aj obe varianty. jaj no chcem dat maliny k tomu tak ktory mam pouzit,ktory sa lepsie hodi? Ja by som si hned dala oba :P

reruna
24. máj 2013

@mamcas ano pařížská šlehačka a k tomu přidané mascarpone, záleží jestli ti víc chutná bílá nebo tmavá čokoláda, za mě rozhodně tmavá a maliny se hodí k oběma variantám

mamcas
27. máj 2013

@reruna Dakujem za tip na plnku 🙂 Lepsiu plnku ako mascarpone s coko a slahackou som dlho nejedla 🙂 Dala som aj maliny a bolo to famozne 🙂 Chcem vyskusat aj ten druhy s tou coko na varenie, len sa chcem opytat, ono to ostane pekne hnede ked aj mascarpone aj slahacka su biele? A hodi sa ta plnka aj k bledemu korpusu ci mam urobit tmavy?

reruna
27. máj 2013

@mamcas to jsem ráda, že chutnala🙂 ta tmavá varianta je tmavá, pokud použiješ čokoládu na vaření z Lidla, která má přes 50% kakaa, tak to na obarvení stačí, ale když dělám čokoládový krém bez mascarpone s máslem a ještě s kakaem, tak ten je tmavší, to je pravda. Hodí se i k bílému korpusu, já dělám mramorový a k tomu džem černý rybíz.

marika3678
10. jún 2013

Prosím o radu, idem robiť poschodovú tortu, a potrebovala by som "pevnejší" korpus. Mám recept len na klasické piškotové cesto (4 vajcia, 200g cukor, 200 g múka, 6 PL horúcej vody a 1/2 PDP). Poraďte prosím šikulky!

anjelik27
12. jún 2013

@lucula73 ahojky, čítam tu o tom pribináčikovom kréme a chystám sa prvýkrát vyskúšať....Niekde v originál recepte som čítala aj stužovač do šľahačky, je ho tam treba? A všetko šľaháte ručným mixérom, t. j. metličkami, čo aj napr. sneh z bielkov? Lebo raz som to skúšala a nevyšľahala sa mi ☹
Aké ovocie, resp. treba aj ovocie k tejto plnke, príp. džem pod krém? A na 1 tortu kombinovať s viac krémami alebo stačí len tento pribináčikový, nebude to fádne? Ďakujem vopred veľmi pekne 🙂

lucula73
12. jún 2013

@anjelik27 takže neviem aký máš recept,ale na 2 šlahačky,500gr. tvariohu a 1,5-2 prášky creme olé netreba žiaden stužovač.cukor podla chuti.Ja všetko vysypem do misky a prešľahám kým a to spojí,metličkami klasickými,čo sa aj sneh robí.
A ovocie akékolvek,k tomu s ahodí všetko,ja najviac používam maliny alebo mandarinky 🙂

anjelik27
12. jún 2013

@lucula73 Super, ďakujem....takže všetko naraz? Netreba najskôr šľahačky zvlášť, kľudne všetko spolu? Vyskúšam....už teraz sa naň teším.....Ďakujem ešte raz 🙂 A džem teda asi žiaden....skúsim tortu s kakaovým korpusom a plnku pribináčikovú, len túto jednu....do celej torty....🙂

mamcas
13. jún 2013

babule do klasickeho parizskeho kremu davate aku coko? na varenie alebo mliecnu? najlepsie ak napisete niektoru z lidla 😉 kujeeeeeeem

nika1985
13. jún 2013

@mamcas ja davam na varenie z lidla tu 52percentu je tusim 200g

mamcas
13. jún 2013

Dokelu :( uz som kupila horke a mliecne. Moze to byt zle ked dam dve take a dve take? @nika1985

aduskatt
13. jún 2013

@mamcas moze byt aj tak🙂 a na dalsie otazky pod diskutovat do hlavnej temy, tu davame len recepty, nedebatime, aby sme rychlo nasli, co potrebujeme🙂 dikyyyyyyyyyyyyy 😉

iwuska7
19. jún 2013

Prosim poradte chcem robit parizsky krem aky korpus sa k nemu hodi neviem ako chuti pripadne mozem ho skombinovať s karamelovym kremom? Co vy nato...poradte....a este ceru mam rozpustit a tak vliat ci sa rozpusti v tej mase....

reruna
19. jún 2013

@iwuska7 kam chceš dávat tu ceru? pařížák s karamelovým se hodí, korpus se hodí jakýkoli, světlý, mramorový i tmavý, ořechový nevím, to nemám vyzkooušené

iwuska7
19. jún 2013

@reruna nasla som tu rozne recepty aj s cerou teraz neviem ktory je naj....raz je tam len kakao potom aj cokolada :(

reruna
19. jún 2013

@iwuska7 pařížák s cerou neznám, dělám buď jen z čokolády a smetany, nebo čokoláda, smetana, kakao, cukr a do toho rozehřátého dám rozpustit máslo, nebo čokoláda, smetana - rozpustit, vychladit, vyšlehat a pak přidat mascarpone

iwuska7
19. jún 2013

Miesa sa na druhy den?

takyna
19. jún 2013

Ahojte kocky, potrebujem poradit, kupila som cokoladovy hotovy korpus na tortu a chcela by som zrobit nieco v style cokoladovej torty, napr. lekvar a nejaky krem na to - moze byt aj parizsky...
nemate daky dobry receptik? co zvladne aj amater?
dakujem vam 🙂

aadulik2110
20. jún 2013

@lucula73 malá otázočka, a nerozteká sa ten krém, chcela by som ho skúsiť budúci týždeň (plnila by som ho tak v stredu, ale mal by byť na sobotu) nebude to roztečené, keď tam nejde masielko?

vierka0
21. jún 2013

Jogurtovo-tvarohovy krem:
musim pridat novy recept, akurat ho robim na svadobnu tortu, lebo nevesta nemoze mliecne vyrobky, iba kyslomliecne, na poschodovu tortu som spotrebovala taketo mnozstva - 2 velke 400gr. 10% jogurty, 2xmala kysla smotana, 2x vanilkovy CremeOle, 2 rozpustene biele cokolady, 1pl praskoveho cukru - vymixovat, nakoniec primiesat 500gr hladkeho tvarohu - je to super s malinami 🙂

mysiatkoo
28. jún 2013

COKO GANACHE - vhodne aj pod potah... tmava coko : rozpustit cokoladu v slahackovej smotane (min 33%) v pomere 2:1, nexat cez noc v xladnicke a rano vybrat aby zmakla pri izbovej teplote - neslahat! biela coko ma pomer 3:1

mirka283
30. jún 2013

ahojte.robili ste už plnku,ktorej krém sa nedava vychladnúť a tak sa vmiesa margarín ale sa margarín vmiesa do teplého krému aby sa rozpustil. Chcem sa spýtať či potom ten krém dostatočne zhustne