icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

hyta
8. dec 2013

Ahojte, potrebujem poradiť.Torty síce pečiem už roky, no ešte som nikdy neskúšala poťahované.V Kauflande som kúpila v chladiacom boxe poťahovku.No a neviem, čo teraz s ňou? Treba to dáko ohriať, aby sa s ňou dalo pracovať, či len nechať pri izbovej teplote? Ďakujem za každú radu.

marci2305
11. dec 2013

@hyta Ahoj...Neviem čo je to za hmotu. Ja kupujem iba v cukrárskych obchodoch smartflex velvet. Tá je super.
Tá tvoja hmota ak je tuhá, tak skús chvíľu ohriať..alebo pri izbovej teplote skús pohnietiť rukami - ako sa bude správať 😉

marci2305
11. dec 2013

@monika4184 Ahojky..Pozri celú tému - recept by tu mal byť 😉

hyta
12. dec 2013

@marci2305 Ďakujem ti za odpoveď, snáď to dáko dopadne...

aduskatt
12. dec 2013

@hyta
@monika4184
@marci2305
sladké devy, prosím Vás, pre prípadné akékoľvek iné otázky a debaty sa presuňte do tejto témy https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/ Táto slúži len na vkladanie receptov, keď niečo hľadáme, aby sme rýchlo našli a neprehrabávali sa debatnými príspevkami🙂 Ďakujem a želám veľa úspechov pri pečení

lucka_o
15. dec 2013

ahojte, mate dobry recept na linecke kolaciky????dakujeeem

kvietok23
20. dec 2013

ahojte, dnes plnime tortu pre dcerku na narodeninam, vymysleli sme, ze 1 napln mascarpone s malinami - chceme len vyslahat slahacku, do toho vmiesat mascarpone a navrch maliny ukladat - myslite, ze tam mam dat aj stuzovac?
a druha napln bude parizsky krem, mate nejaky osvedceny recept?

aduskatt
20. dec 2013

@kvietok23 ahoj, ja by som stuzovaC POUZILA, pre akekolvek dalsie otazkly Ta prosim, vrat sa do povodnej temy, kde si sa uz pytala, tato tema sluzi len na vkladanie receptov🙂

lucka_o
21. dec 2013

@luciahromadkova chcela by som sa spytat, ko robis gastanoveho pribinacika? len dodas pyre???? alebo inak? dakujem

luciahromadkova
21. dec 2013

@lucka_o urobis normalnu pribinak plnku a do toho das len gastanove pyre, hotovo

lucka_o
21. dec 2013

@luciahromadkova a korpus staci obycajny????
dakujem pekne a chutovo je v pohode???

aduskatt
21. dec 2013

@lucka_o prosím pre akékoľvek otázky a debaty sa presuň do tejto témy https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kde-najst-inspiraciu-na-marcipanove-torty/ Táto slúži len na vkladanie receptov, keď niečo hľadáme, aby sme rýchlo našli a neprehrabávali sa debatnými príspevkami 🙂 Ďakujem a želám veľa úspechov pri pečení

luciahromadkova
1. jan 2014

recept podla @pipka

Bábovka s vaječným likérom

4 vajcia
180g pras. cukru
100ml mlieka
200ml vaječ. likéru
120g polohrubej múky
100g solamylu
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor

Žĺtky, cukor a vanilkový cukor vyslahat do penista, z bielkov vyslahat tuhy sneh, zmiesat muku s praskom do peciva, solamylom a olejom, zmiesat s vajcami s cukrom, pridat vajecny liker a nakoniec zlahka vmiesat sneh. Pecieme na 180°C cca 30-40 min. Ja davam likeru aj viac, je to fantasticka babovka, nie je sucha a uplne kludne ju mozu jest aj deti, voni to po likeri ale alkohol sa pri peceni strati. ostane len vyborna chut emoticon

luciahromadkova
1. jan 2014

krem s prazenými orechmi podla @maya30

ja robim tento s prazenymi orechmi, robim dvojitu davku:
1 a 1/2 dcl uz precedenej ciernej kavy, 1 dl mlieka, 3 pl polohrubej muky, 1 vanilka,
15 dkg praskoveho cukru, 20 dkg masla, 5 dkg oprazenych orechov, rum podla chuti, 1 zltok
Z mlieka, kavy, muky a vanilky uvarime husty krem a po vychladnuti pridame k vyslahanemu maslu s cukrom poriadne vymiesame pridame najprv orechy, potom rum a nakoniec zltko na zjemnenie plnky /kto nechce nemusi dat/ a naplnime korpusy.
Namiesto vanilky tam davam vanilkovy lusk

luciahromadkova
1. jan 2014

karamelovy krem podla@mamcas

ja som prave teraz prvy krat skusala so salkom a karamelovym pudingom a je neskutocna podla mna. uslahas maslo, pridas skaramelizovane salko a 2 karamelove pudingy extra robene do 600ml mlieka. Pridala som aj prazene lieskovce a ribezlovy dzem.

luciahromadkova
1. jan 2014

krem pisala @dada2007

Nie je to vyslovene že plnka-vaječný likér.....ale ide ho tam 1dcl emoticon možno ho najbližšie pre nás vyskúšam a podám info. Ale mám viac receptov nevyskúšaných-tak budem pomaly skúšať emoticon

Krém "Alžírská káva" a jeho varianty
1 pudinkový prášek (může být vanilkový nebo i kakaový)
250 ml mléka
50 g 100% tuku
NEBO
2 - 3 lžíce polohrubé mouky
200 ml mléka
50 g 100% tuku

2 vrchovaté lžíce instantní kávy (případně lze kombinovat s práškovým cappuccinem)
1 kávová lžička mleté nevařené kávy
1 a půl másla (375 g)
moučkový cukr podle chuti (cca 150 g)
asi 1 dcl vaječného likéru

Z mléka, prášku nebo mouky a instantní kávy uvaříme hustý pudink nebo moučnou kaši, zahorka vmícháme tuk a necháme nejlépe přikryté potravinovou fólií vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem do husté pěny, pomalu po částech do něho zašleháme vychladlý pudink nebo kaši a vmícháme mletou kávu. Do takto připraveného krému pomaloučku tenkým praménkem přiléváme vaječný likér a stále šleháme. Pokud by se náhodou stalo, že se krém srazí, dáme jej na několik sekund do mikrovlnky přihřát a vyšleháme znovu.
Tento krém lze mazat i pod potahovací hmoty. Chutná jako Alžírská káva a v případě, že použijeme kakaový pudink, tak i trochu čokoládově.

koira
3. jan 2014

ahoj holky prosim o radu...nejsem moc zkušená cukrářka ale pár dortíků jsem už pekla.. dcera si letos vymyslela že chce čokoládový dort- většinou jsem dělala bez čokolády, tak si nejsem jistá který krem bude nejlepší..je jich tu tolik že fakt nevim..korpus jsem vybrala, dal bych tam chtela pridat banany..poradite mi ktery krem by se k tomu nejvic hodil...potahovat budu smartflexem..děkuji moooc

zuzukaa
3. jan 2014

@dadka212 tato davka na pribinackovy krem mi vyjde na formu cca 26 cm? naplnim to len 1x? alebo ked chcem aj dookola potriet asi treba urobit raz taku davku?? dakujem

zuzukaa
3. jan 2014

@luciahromadkova ahoj na formu 26 cm mam dat 1,5 davky??chcem vyskusat ten mramorovy korpus 🙂 alebo stacia davky na ten 23 cm? dik

timuss
6. jan 2014

recept na domáce salko:
http://carujeme.cz/domaci-salko/?fb_action_ids=...[130646503772467]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]
ak už tu je, tak sa ospravedlňujem, doteraz som na to nenatrafila.....

moni244
14. jan 2014

ahojte, potrebujem poradiť, dávnejšie som čítala recept na jahodovú plnku, len som si ju nenapísala a neviem, kde bola, viem že tam išiel jahodový kompót, zlatý klas a cukor, ale neviem presne koľko z čoho má ísť a ako sa to má urobiť, potrebujem to do detskej torty na 1. rok a som amatér v pečení a robení plniek, preto potrebujem presný postup, ďakujem

mamiaigi
19. jan 2014

@luciahromadkova ahoj prosím ta a koľko tam ide toho masla 1 veľké balenie. Ďakujem.

luciahromadkova
19. jan 2014

@mamiaigi neviem na co sa pytas? kde chces dat maslo?

1234lubka
19. jan 2014

ahojte na nete som nasla recept na domaci fondan ale zo susenym mliekom....neviete nejaky bez neho? teda da sato bez toho suseneho mlieka? dakujem 🙂

luciahromadkova
19. jan 2014

@1234lubka da sa z cukrikov marshmalow a praskoveho cukru a trcha citronovej stavy...

1234lubka
19. jan 2014

@luciahromadkova hej ale ja by som si chcela zafarbit a neviem coi by to z mashmelov slo...

1234lubka
19. jan 2014

@luciahromadkova sice bude sa dat aj to 🙂 dakujem :ň ked ja sa bojim tych mashmelov :P oskusame no :p

luciahromadkova
19. jan 2014

@1234lubka no tazko ak das vela farby rozopadne sa... teda aspon mne.... ale vraj sa nerozpadava, ak das trocha slahacky a bielej coko... kukni na stranke torty od mamy, alebo kup hotovu ja pouzivam smartflex velvet a som spokojna....