Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
@mamiaigi takze ano cele maslo 250 g, len tento krem nemozes dat pod potah topila by sa ti, lebo je tam puding a mlieko.... pod potah daj len maslo vymiesane s cukrom a mozes dat pre chut 2 PL pudingu alebo 2-3 PL salka... ale musi tam byt vacsi obsah masla....
@luciahromadkova no, vies ja som uplny amater idem skusat svoju prvu,,,teda minuly rok som malemu na rocik upiekla lentilkovu-urcite vies aku a toho roku sa chcem pustit do niecoho noveho....a mam dilemu co robit ci kupit niekde fondan alebo marcipan alebo skusit doma vyrobit...vydela som v milk agre fondan taka mala tehlicka stoji 3 eura biela, ta by sa mala dat farbit ze? ale nieje to vela? v cukrarenskych potrebach sa da kupit asi uz aj farbene podla potreby ze? co by si mi odporucila? ked sa s toho nebudem vediet vysomarit tak upeciem korpus a odnesiem ku susede nech to dokonci :D ale chcela by som sama oskusat 🙂 neverim ze je to zlozite🙂 chcem len klasicky okruhly korpus potiahnut bielym fondanom a na to vyrobit taky jednoduchy autobus maly ich ma strasne rad 🙂 tu stranku som pozerala dobre recepty tam su 🙂 dakujem za odkaz
DIEVCATA, TU SA NEDISKUTUJE, ZAHLCUJETE TU STRANY TEXTOM, NA KTORY TATO DISKUSIA NIE JE URCENA!! Pochopte, ked tu clovek hlada konkretnu intormaciu ( recept ci fotopostup ), musi sa prelistovat vsetkymi stranami a citat vsetko... Straca sa cas! Tak to prosim dodrzujte! Vdaka
Ak potrebujete poradit a pokecat si, chodte sem!: https://www.modrykonik.cz/forum/spolocne-nazory...
Ak hladate fotopostupy ako zdobit tortu, tak sem, ale ani tam sa nediskutuje! Vkladajte len text a obrazky, linky s fotopostupmi!
https://www.modrykonik.cz/forum/recepty/marcipa...
Ak hladate recepty tak sem, ale ani tam sa nediskutuje!, nevkladajte iny text len recepty!!!: https://www.modrykonik.cz/forum/recepty/marcipa...
Diskusia fotopostupy a recepty sluzi len ako kucharska kniha na citanie a vkladanie fotopostupov a receptov!
Preto su pre marcipanove torty vytvorene 3 temy: rady- pokec, fotopostupy-fotopostupy ako zdobit tortu, recepty-recepty na kremy a korpusy, kolace .
Nevhorne prispevky budu nahlasene adminovi.
Este raz vdaka, ze dodrzujete toto zakladne pravidlo a tym i poriadok 🙂
ahojte potrebujem radu dadka 212 sem dala recept Mascarpone krém od Mizulienky
v dvoch slahackach rozpustis dve biele cokolady, nechas zovriet, odstavis, nechas vychladnut a cez noc odstat v chladnicke. na druhy den das dva stuzovace slahacky, vyslahas, a pridas dve mascarpone. baby pridavaju maliny nechýba tam cukor? písala som jej IP, ale neodpovedá asi nemá čas robíte to niektora?
@adrika202 @mimcak nedavala som ho do receptov ..ale možem ho pisnuť sem ,snad to nebude vadiť emoticon
Korpus z acidka : na 26 cm formu ,prerezem dvakrat,teda mam tri platy emoticon
1 velké acidko 900ml 3,6% tuku (osvedčene mam z lidlu alebo rajo )
800 ml kryst.cukor
900 ml polohrubá múka
4 vajcia
2 dcl oleja
4 lyžice kakaa
2 lyžičky sody bicarbony
acidko + vajcia+cukor+kakao+olej+muka vsetko zmiesať ,to cesto je take redsie..pečiem na 180 st cca hodinu aj 10 minut ...plnim len na druhy den ,lebo je to dost krehke cesto emoticon
NEDISKUTUJTE TU ! Prosim. Vkladajte len recepty! Vid text vyssie s vysvetlenim a odkazmi na forum, kde Vam poradia. Tu sa rady nedockate a prispevky budu nahlasene adminovi ako nevhodne! Dakujeme za pochopenie.
aký krém by ste mi poradili do torty potiahnutej marcipánom, svetlé cesto a plnka ovocná ( banán, alebo miešané ovocie). aký sa k tomu hodí ? dakujem.
@dendy1 nikdo neodpověděl?? Tady nakukuje málokdo, když ti někdo hned neodpoví, ptej se znova. V pátek každá dodělává dorty a čte se málo, až třeba o víkendu. Já se taky někdy ptám i dvakrát či třikrát, než přečte někdo kdo ví odpověď. Určitě to není o tom, že by nikdo nechtěl poradit. Já jsem dotaz vůbec v tématu Marcipánové dorty neviděla. Prostě se to přehlídne. 😉
Určitě se hodí všechny krémy se šlehačkou, tvarohem a nebo mascarpone. 😉
Recept na marshmallow fondat v ang.j. - fotopostup
Ingredients
16 oz mini-marshmallows,
2 lb powdered sugar,
1 tbsp water,
1 tsp corn syrup (optional),
1 tsp lemon extract (optional).
Yield: 3 lbs fondant
Ahojte, prosim vas, opat raz po roku sa chcem pokusit o marcipanovu tortu k synovym narodeninam a uz mam z toho riadny stres. Neviem totiz aku plnku dat do marcipanovej torty, vase recepty vyzeraju super, no tym, ze zijem v zahranici, nemam tu suroviny, o ktorych pisete.
Napr. nemozem zohnat tvaroh, ale mi odporucali, ze syr Ricotta je podobny. Nemate niektora skusenost, prosim.. PS: s tym creme ole nemam vobec skusenosti, ale mamka mi ho poslala... to ho mam tam len tak vmiesat? v praskovej forme.. ci sa to najprv vari? :-/
Chcela by som skusit tento recept:
2 slahacky vyslahat, pridat 500g makkeho tvarohu, 1 smotanu, 2 lyzice praskoveho cukru, 2 vanilkove creme ole.
dakujem za rady 😉
@lilliaan pod do tejto témy tu ti určite niekto odpovie. su tam aj holky zo zahraničia tu ti neodpovie nikto tu su len recepty
https://www.modrykonik.cz/forum/spolocne-nazory...
Ahojte baby chcem sa spytat viete mi poradit niaky krem z ktorym mozem natriet tortu celu aby sa mi K2 nelepila a dobre drzala?Dakujem velmi pekne
I vy často bojujete s americkými recepty a proměnami "oz" na gramy, "cups" na mililitry?
Tato tabulka bude při převodu z anglo-amerických jednotek vaší pravou rukou!
Zdroj a další šikovné tabulky najdete na:
http://www.thekitchn.com/look-adorable-tea-bag-...
Macrons:
3/4 hrnceka mletych mandli
1 hrncek praskoveho cukru
2 bielky z velkych vajec
1/4 hrnceka krupicoveho cukru
Mlete madle s praskovym cukrom dame do mixeru a 15 sekund mixujeme (pri tychto som to neurobila, ale asi to fakt treba, aby sa to poriadne premiesalo).
Bielky vyslahame kym netvori makke spicky, postupne vmiesame krupicovy cukor a vyslahame pevny sneh.
na 3x vmiesame dnu mandlovu zmes - preosiatu!!! aj napriek mixovaniu tam stale ostanu kusocky vacsie ako je vhodne pouzit, takze naozaj poctivo preosiat cez sitko je nutnost.
No a co je na celych makronkach najtazsie podla mna, je trafit hustotu - miesate dovtedy kym nie je cesto polohuste, teda robi stuzkovity vzor, ktory sa do 30 sekund strati. Je to podstatne preto, ze oni sa roztekaju na plechu a ked su huste, neroztecu sa (ako tieto moje) a su potom moc vysoke...
No a ked hmota je, tak sa len dava cukrarskym vreckom s dierkou 1cm (takym nadstavcom ci co to je) a robia sa male kruzky, celkovo by mala mat makronka asi 3cm, ja mam tieto trosku mensie.
Ked je peciaci papier okruzkovany, poriadne nim tresnite o stol a nechajte 30 minut stat. Potom sup do truby, cca 10-15 minut, zavisi zas od truby ako pri vsetkom. nechame trochu vychladnut a potom odlepujeme z papiera.
Co je pre mna zahada je, ze sa mi na nich stratila farba, ktoru som pridala do bielkovej hmoty. Stratila sa po upeceni, takze toto neviem ako vychytat :P skusim nabuduce viac farby emoticon
Ak som na nieco zabudla, opytajte sa ak chcete emoticon

@luciahromadkova prepáč myslela som do toho karameloveho krému čo si sem pridala 1. januára. Ďakujem