icon

Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty

dadka212
23. jún 2012

ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂

lucula73
26. júl 2012

@ribelina Pribináčikový krém
2 slahacky vyslahat, pridat 500g makkeho tvarohu, 1 smotanu, 2 lyzice praskoveho cukru, 2 vanilkove creme ole. 🙂

aduskatt
27. júl 2012

Od vera-vila
Bílý korpus z celých vajec - krásně nadýchaný, není problém mouku nahradit kakaem nebo ořechy či kokosovou moučkou a tím obměnit... krásně naskočí, je lehký, křehký, dá se mramorovat... klidně možno šlehat i dýl, já čas nehlídám...
# 200g krupicového cukru
# 4 vejce
# 100g mléka
# 100g oleje
# 290g polohr. mouky
# 1/2 prdopeč
# citr. kůra, vanilkový cukr
# - ušleháme celá vejce s cukrem (8min!), přidáme ostatní suroviny, pečeme na 180°C

ribelina
29. júl 2012

@lucula73 a creme ole ked pridám nakonci neurobia sa mi hrudky? a smotanu to myslíte kyslú však 🙂 krém je tuhý? Nikdy som ešte nerobila so šlahačkou len maslové zatial. Ďakujem za recept zajtra idem piecť hádam sa podarí.

lucula73
29. júl 2012

@ribelina smotanu kyslu,ale nemusíš,ako chceš..........a ja to všetko miešam šľahačom ručným,takže ten ole sa mi tam pekne zapracuje,som ho robila asi 7x a nikdy nebol problém.....šľahačku vyšľahaj na maxime a potom ostatné vmiešavaj na najnižšom stupni a malo by sa ti podariť 😉

aduskatt
30. júl 2012

krem a la Alzirska kava:
250 ml mlieka
2 PL polhrubej múky
50 g Cery
2 PL instantnej kávy
1 KL mletej kávy
375 g masla (Hera)
práškový cukor podľa chuti
1dcl vaječného likéru

Z mlieka, múky, instantnej a metej kávy uvaríme kašu, ešte do horúcej pridáme Ceru, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Maslo alebo Heru rozmiešame s cukrom, po lyžičkách pri dávame vychladnutú kašu. Nakoniec primiešame potroche vaječný likér.

mimcak
30. júl 2012

Pridávam aj ja svoje receptíky na plnky.Ak už tu v diskusiach su tak sa ospravedlnujem 😉
Čokoládová plnka: 1L mlieka, 3 cokoladove pudingy Dr.Oetker, 150g cukru, 200g cokolady, 200g masla
Uvarime si puding- mliecko+cukor+pudingy a nechame vychladnut. .
Vyslahame maslo- ktore ma izbovu teplotu. Pridame rozpustenu a vychladnutu cokoladu
Vznikne nam krasne cokoladove maslo. Vychladnuty puding si mixerom preslahame a postupne pridávame puding
do masla.

2 plnka: 2šlahačkové smotany vyšlahať so stužovačom. Zvlášť si vymiešame pomazánkové maslo Tesco s 1a1/2vanilkovym cukrom a pomali prišlahať k šlahačke

3 plnka: šlahačkové smotany 33% dáme do hrnca pridáme 2 čokolády ladové kaštany dáme na oheň pokial sa čokoláda nerozpustí a len chvíločku povaríme pokial nehodí prvé bublinky.Necháme vychladnúť a dáme do chladničky do druhého dňa.Vyšlaháme so stužovačom.

duch
31. júl 2012

@lucula73 prosím Tě,do toho Pribináčkového krému se dává kolika procentní smetana(u nás mají 30 nebo 36%) a kolik je to z té jedné dávky? díky

lucula73
1. aug 2012

@duch akojky,ja dávam 33%,u nás majú takú,ale myslím,že ani tou 30% nič nepokazíš......tou 36% by to bolo asi moc husté 🙂
a kremu je fakt dosť,takú klasickú 25-26cm naplníš z jednej dávky úplne v pohode,ja som raz aj do vačšej dala a stačilo....ešte plus ovocie 🙂

duch
1. aug 2012

@lucula73 děkuji,já peču jen výjimečně,spíše to jsou jen takové pokusy 😀 a ty smetany jsou to 2x 250 nebo 2x 500ml? ovoce tam dávat nechci,malá mi to pak vůbec nechce a je to ortík pro ni

jakelina
2. aug 2012

@duch jestli můžu odpovědět, tak dvě 250 ml

duch
2. aug 2012

@jakelina děkuji 🙂

marci2305
8. aug 2012

Ja mám takýto parížsky krém...a používam už len ten. V pohode vystačí na celú tortu a dávam aj banány...alebo višňový džém:
140 g kryšt. cukru
100 g masla
200 g čokolády 52% z lidlu
100 g. kakaa - dávam holandské tmavé
500 ml 33% šľahačky

Všetko vyšľaháme nad parou, pozor, kakao dávame naposledy, keď je krém už teplý, aby nevznikli hrudky. Necháme celé vychladnúť do druhého dňa v chladničke a potom vyšľaháme pomaly mixérom do hladka a do zhustnutia.
😉

Ak robím tento krém, tak mám rada aj druhú plnku, ktorou vyplním nejaké poschodie tak natenučko orechovým krémom:
200 g mletých orechov
2 husté lyžice prášk. cukru
1,5 dcl rumu
1 vanilka
Orechy zalejem rumom, pridám cukre a nechám odstáť v chladničke. Mňam, mňam rumové. 😀 😀 😀

lucula73
8. aug 2012

@marci2305 akurát rozmýšľam aký čoko krém spravím...........mohla by si mi prosím napísať presne ako to robíš?dáš si šľahačky do hrnca,aj cukor,maslo..........a to šľaháš nad parou?a ako dlho?
vďaka 🙂

marci2305
8. aug 2012

@lucula73 Úplne jednoducho dám všetko do hrnca:šľahačku, čokoládu, cukor, potom kakao a nakoniec maslo. Miešam iba ručne dokým sa mi to všetko poriadne nerozpustí. Nechám vychladnúť a potom dám na večer do rána do chladničky.. Potom vymiešam mixérom do hladka. ..Inač minule som dala celé maslo 250 g a nič som tým nepokazila, bol ešte lepší. No niekto nemá rád maslové, tak podľa uváženia.. 😉

lucula73
10. aug 2012

@marci2305 ja som sa preto pýtala,lebo mám veľmi podobný recept,ale všetko miešam a rozpušťam normálne v hrnci,nie nad parou,ale to bude asi to isté......
ďakujem 🙂

evvina
10. aug 2012

Prosím holky prosím nějaký postup na postavičku kačera donalda. moc prosím. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

bisy
11. aug 2012

Ahojte zienky, poradte mi nejaky cokoladovy krem a krem vhodny k jahodkam pod K2. Dakujem

lucula73
12. aug 2012

@bisy na prvej strane je recept "varená čokoládová plnka",ja ho tiež robievam,je výborná,može ísť aj pod poťah 😉

rough
17. aug 2012

Davam sem recept na cokoladovy korpus, ktory nikdy nesklamal a je neskutocne chutny. Vlastne sa da jest aj samotny, taky je dobry🙂 je od rendoliny z dortomanie.

Suroviny: 120g čokolády, 120g másla (lze i Hera ), 160g cukru, 150g polohrubé mouky, 6 vajec 3 lžíce mléka, 1 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva

Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu,mlko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut
Suroviny su na cca 21 cm formu.

nika1985
21. aug 2012

Ahojte ja dost casto robim takuto plnku skusala som aj bez van.struku z 2vanil.cukrami a nebol rozdiel davam ju aj pod potahovku zatial sa nikdy netopila neviem ci tu uz taka je
1 l mlieka
150 g Gustin (Dr. Oetker)
1 vanilkový lusk
750 g masla
400 g práškového cukru
300 – 350 g jahôd (kompót)
100 g bielej čokolády
100 g tmavej čokolády
Z mlieka, 200 g cukru, vanilky a Gustinu uvaríme hustý puding a nechám ho vychladnúť. Maslo vyšľahám so zvyškom cukru. Zašľahám maslovú zmes do pudingu.Vmiešam postrúhanú čokoládu. Oddelíme asi 1/3 a do väčšej časti primiešame nakrájané jahody.

natalia8
23. aug 2012

@dadka212 ahoj tvaroch hrudkovy alebo nie , smotana kysla ci ? diik

dadka212
autor
23. aug 2012

@natalia8 kam?

aduskatt
23. aug 2012

@natalia8 ............smotana kysla, tvaroh najlepsie hladky...s dalsimi otazkami sa, pls, presun do tejto temy🙂)https://www.modrykonik.sk dakujem 🙂

natalia8
23. aug 2012

@dadka212 ribinackova plnka

lucula73
23. aug 2012

@natalia8 tvaroh z lidla ten v kýbliku jemný...je nalepší do tej plnky 🙂 .a somtana može byť ale ak nemáš,nemusí,v povodnom recepte ani nie je,to len na zjemnenie 🙂

rough
25. aug 2012

Baby, neviem ci poznate Gastanovu tortu Kamily Magalovej, ak nie vyskusajte, u nas ( hlavne u chlapov) mala velky uspech. Plnka a korpus su lubovolne kombinovatelne a variaciam sa medze nekladu. Mne chutil viac korpus, uz som ho skusila aj s cokoladovou plnkou, susedovie detom velmi chutil krem. Takze:
Gaštanová torta
500 g gaštanového pyré
6vajec
1šľahačkav prášku Dr. Oetker
150 ml mlieka
ríbezľový džem
100 ml rumu
maslo na vymastenie formy hladká múka na vysypanie formy

Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme 375 g gaštanového pyré a vyšľaháme. Do vyšľahanej zmesi postupne vareškou zapracujeme penu z bielkov. Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou ahmotu nalejeme do formy. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 35-40 minút.Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme. Šľahačku v prášku zmiešame s mliekom azvyškom gaštanového pyré. Prekrojený korpus pokvapkáme rumom, potrieme ríbezľovým džemom a šľahačkovou hmotou, prikryjeme druhou polovicou a vrch ešte potrieme zvyšnou šľahačkovou hmotou. Zdobíme podľa vlastnej cuti a vkusu. Je to mnozstvo na mensiu formu, tak 21-23 cm
Ja som robila variant z 8 vajec, 3 baleni gastanoveho pyre (2 do cesta, 1 do plnky), a 2 slahaciek v prasku s 300 ml mlieka. Natierala som visnovym dzemom s kuskami visni a polievala som ju cokoladovou polevou.
Ak chcete potahovat hmotou, vrch samozrejme nepotierat kremom, tak bude stacit ta polovicna plnka. Je to fakt mnamozne🙂 pre deti samozrejme nepouzivat rum, ale napr cukrovy rozvar s rumovou aromou alebo stavu z kompotu.
Momentalne je to u nas najziadanejsia torta.

abriela
29. aug 2012

Nieje to torta, ale kto ochutna pyta si recept. KREMES:
Ja nepouzivam listkove cesto, ale robim si:
300g hladkej muky, 1 cera (tuk), 7 lyzic vody. Zamiesim. Ak je tuk tuhy, pridam do cesta este vodu. Necham postat v chladnicke, zvycajne cez noc: Rozdelim na 2 casti. Spodnu vyvalkam, dam tukom potrety plech (resp.papier na pecenie), popicham vidlickou a upeciem. Druhe cesto - vrchne - narezem na kocky, podla velkosti ake chcem mat kusky kremesu. Upeciem. Chut je asi taka ista ako pri listkovom ceste. Cesto je mozno trosku menej rozpradave, ale chrumkave.
Plnka: 1 liter mlieka, 3 zlate klasy, 4 vajcia, cukor mnozstvo neviem, robim podla chuti.
Vajcia si oddelim zltka od bielok a z mlieka, zlatych klasov, zltok uvarim puding. Ked je uvareny puding, pridam cukor. Potom si vyslaham bielka - spravim sneh a zlahka primiesam k pudingu.
Plnka je taka nadychna a zvacsi objem. Este teple natriem na upecene spodne cesto. Slahacku nedavam. Na plnku pokladiem narezane vrchne cesto. Nakoniec cesto pocukrujem.

jakelina
29. aug 2012

@abriela už si opisuju, ten krém vypadá moc dobře.

lawli
29. aug 2012

@abriela super koláčik ,tiež ho robím 😵 😵 😵 😵 a fakt každému chutí 😉

@jakelina ...tento krém používam aj do venčekov 😉

natalii6
31. aug 2012

ahojte 😉 chcela by som spravit pre mojho drobca tortu (som zaciatocnicka) a tak by som vas poprosila o nejaky recept na korpus a ktomu dobry krem co mozu hlavne deti a este sa chcem spytat kde dostanem kupit tu marcipanovu hmotu alebo nejake postavicky z marcipanu? dakujem