Marcipánové torty - recepty na korpusy, krémy, poťahové hmoty
ahojte, zakladám novú tému, aby to bolo prehladnejšie, takže ak má niekto zaujímavé recepty sem s nimi, ja skopírujem tie, čo mám zozbierané 🙂
@bzucinka2 sorry bola som v robote a kde tam ty vidis tu zltu cast ved su fotene zhoraci si ty nemyslela ten maruskin jahodovy sen?
tie londynske rezy su len cesto,lekvar a ten sneh s orechami uz si to asi aj urobila co? no tu strasne vsetkym chutili a ja ich milujem
od @ mimcak /kopirovane z 1/
Parížske rožky:4 bielka ,20dg kryšt.cukor. Najprv trocha bielka vyšľahať a potom pridať cukor a tak šľahať nad parou nesmie byť pena veľmi tuhá.Dáme z pary dole a pridáme 20dg orechy,2lyž. hrubej múky.Dáme do sáčka a robíme rožky. PLNKA: 3vajcia,20dg kryštal cukor, 1lyž.kakao a šlaháme nad perou.Pridáme heru a dávame plnku na rožky a oblievame čokoládou. Ja osobne som ich ešte nerobila.ale jedla som ich a boli výborné.Tak som si vypýtala recept no ešte som nejako nemala príležitosť urobiť ich.
@lokalistin tak to ja neviem, teraz som jelen z toho, ale teda je to mozne, este som ho nerobila, len som chcela,len mi to nebolo jasne, takze je mozne, ze to bolo nieco ine ☹ idem teda hladat to druhe 😀 dakujem 🙂 a to jahodove tu mame?
@lokalistin ten zakusok je tvoj, mas na nom ajusa119 ☹
@bzucinka2 zlato toto su londynske rezy a je to presne ako v tom recepte len cesto lekvar a sneh s orechami
http://tortyodmamy.sme.sk/zakusky/amaretto-muff...
a toto je ten maruskin jahodovy sen
http://tortyodmamy.sme.sk/zakusky/maruskin-jaho...
@lokalistin ja ta chapem, ale ved preto ti pisem, ze ten recept jahodoveho sna, keby si sem mohla dat, lebo som ho nenasla, alebo som slepa 😀
@bzucinka2 - zlatík, tu máš recept, ja som naň natrafila náhodou, ten názov mi bol povedomý, tak snáď je to ten istý recept, ako robila lokalistin 😉 : http://tortyodmamy.sme.sk/maruskin-jahodovy-sen
ahojte baby neviete mi poradi dobry recept na piškkotovy korpus.a recept na marcipan diky 🙂
ahojte cim potahujete torty?
@zuzanageratova je toho velká spousta, někdo si dělá hmotu doma a nebo se dá koupit hotová. Stačí když si zadáš do vyhledávače potahovací hmoty na dorty a najdeš jich tam spoustu.
@dadka212 ahojky,co to je crema ole?:dakujem
@lenkalienka25 to je pudink bez vaření, dá se běžně koupit
@jakelina dakujem velmi pekne🙂
@lenkalienka25 není zač 😉
baby odhodlala som sa upiect malej tortu, mam vela jablk,tak chcem spravit jablkovu plnku len neviem aky este k tomu spravit krem s ktorym by som potom celu tortu potrela a aj boky, napada ma len vanilkovy alebo vanilkovo smotanovy. Dakujem za rady

PAŘÍŽSKÝ MASCARPONE KRÉM:
200 ml smetany ke šlehání 33% (nebo více, já dávala 40% a bylo to krásně tuhé), 100 g čokolády na vaření z Lidlu (více než 50% kakaa) - vše chvíli povařit, pak odstavit, nechat do druhého dne vychladnout v ledničce, pak vyšlehat a opatrně prošlehat s 1 mascarpone (200 g), (mascarpone kupuju v Lidlu)
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA VHODNÁ NA DORTY:
200 ml smetany ke šlehání ohřát téměř k bodu varu, ale nevařit, pak odstavit a rozmíchat v ní 250 g čokolády na vaření z Lidlu do hladka, pak nalít na dort, pokud je potřeba, tak uhladit nožem, je tekutá, krásně steče i na boky, během chvíle zatuhne, je nádherně hladká a přitom zůstane měkká, takže se krásně krájí, na léto nejspíš nevhodná, jedině rychle sníst, ale teď ideální