Maslo alebo olivový olej na cestoviny
Ahojte , robím cestoviny vajíčko mám aj mrkvu, čo nato dať maslo alebo olivový olej pre lepšiu chuť ? Dakujem
nič. načo? to je same o sebe chutné. Aj keď vajíčkove cestoviny s mrkvou mi nejak nejdu dokopy 🙂 tá mrkva tam. to ju tam dáš na masle udusenú alebo ako?
@zojazoja ešte som ju nezačala robiť, len či to nebude bez chuti len cestoviny vajicko a čo dať hore ešte olivový alebo maslo prosím ťa ? 🙂 mrkva nemusí byť
Vôbec. Na toto jedlo sa nedáva navrch nič. To bude masne. Ved vajíčko urobíš na panvici s maslom. To stačí. A zmiesas to s cestovinami.
Z mrkvy urob "šalát"k vajickovym cestovinám, daj maslo
My k tomu mávame kompót alebo kyslé uhorky. Alebo keď tak mrkvová šalát by som k tomu urobila.
Autorka, ale v tomto teple sa zavalit vajcovymi cestovinami, masaker 😀
Autorka, ale v tomto teple sa zavalit vajcovymi cestovinami, masaker 😀
@jesenzima prečo ? 😀😀Som u svokra veľa toho nemám na výber 😀
To už radšej cestovina s kečupom, nič proti 😁
To už radšej cestovina s kečupom, nič proti 😁
@januska12323 prečo ženy 😀
praveze toto jedlo vzdy bolo u nas ako jedlo v lete 🙂 smelo do toho. je to rychlovka a pri sporaku tu prazenicu na cestoviny urobiš raz dva.
praveze toto jedlo vzdy bolo u nas ako jedlo v lete 🙂 smelo do toho. je to rychlovka a pri sporaku tu prazenicu na cestoviny urobiš raz dva.
@zojazoja len ja hlúpa som vajíčko dala variť do vody riadne, aj zvlášť cestoviny preto sa pýtam že čo navrch či maslo alebo
Ja robím tak..uvarim cestoviny, scedim. Dám do hrnca trosku masla (olivový olej) cestoviny, aby to bolo horúce, rozpálené, pridám soľ...do toho rozbije vajíčka a spojím cestoviny aby to nebolo veľmi zrazene, ale také šťavnaté. Nič viac k tomu netreba.
Ja robím tak..uvarim cestoviny, scedim. Dám do hrnca trosku masla (olivový olej) cestoviny, aby to bolo horúce, rozpálené, pridám soľ...do toho rozbije vajíčka a spojím cestoviny aby to nebolo veľmi zrazene, ale také šťavnaté. Nič viac k tomu netreba.
@kavasmliekom celé vajíčko dáš alebo oddeľujes žĺtko od tej šťavy nenápadne má názov 😀
Zltko od stavy? Vajicko je zlozene zo zltka a bielka. Furt netusim co a pre koho ides varit...
Toto bude aky obed - holé cestoviny, varené vajce, surova mrkva, to všetko obliate maslom - aj svokor sa bude zalizovat 😁
Celé vajco ako keď robíš praženicu a len miesas kým sa nespoja cestoviny s vajcom.
Bože ženy nepodarilo sa ja sa nenaučím variť nikdy asi ani takéto ľahké veci
Nič to, hlavne treba vedieť pomenovať a rozoznať šťavu od bielka atd 🤭 prepáč. Ale mne to prišlo smiešne
To pre koho chceš?
najskor si treba pozriet recept. tiez som nedavno robila cestoviny s vajcom prvykrat, u nas sa to nejedlo.
cize - cestoviny uvarit zvlast
vajicko rozslahat s mliekom a solou, pripadne koreninami (radsej neexperimentuj prvykrat)
roztopit maslo na panvici, uprazit vajcovu zmes (ako prazenicu)
zmiesat cestoviny s uprazenym vajcom
to jej vsetko.
p.s. za mna lepsie ako cestoviny s kecupom, tu je aspon nejaka bielkovina.
najskor si treba pozriet recept. tiez som nedavno robila cestoviny s vajcom prvykrat, u nas sa to nejedlo.
vajicko rozslahat s mliekom a solou, pripadne koreninami (radsej neexperimentuj prvykrat)
to jej vsetko.
@deedol tak hlavne sa to nemá robiť samostatne a potom zmiešať. Ale normálne uvariť cestoviny alebo halušky, hodiť na panvicu a na to vyliať rozšľahané vajcia. Veď keď to robíš zvlášť, tak sa to vajce s cestovinou ani nespojí. To si mala dosť blbý recept 🙂
to jej vsetko.
@deedol a odkedy obsahuje kečup viac bielkovín ako vajce? 😅
olivový olej je hnus aj pre dospelého - daj si na jedlo uvidíš ako ti to bude "šmakovať " ...
v Tal. dávajú do všetkého a na všetko ol. olej. Dcéra bola so školou a jednoducho to ako 10 r deti nezvládali - hnačky, bolesti brucha, nevolnosti...

nič. načo? to je same o sebe chutné. Aj keď vajíčkove cestoviny s mrkvou mi nejak nejdu dokopy 🙂 tá mrkva tam. to ju tam dáš na masle udusenú alebo ako?