Máte overený recept na medovníčky?
Ahojte, máte prosím overený recept na medovníčky? Budem piecť druhý krát v živote 🙂
@lizatko1009 Vdaka za tip, ale ja som nikde nepisala, ze chcem robit zdravsiu verziu :D
@surama
@surama ja len preto, lebo ti tam ponúkali a ponúkali ti bludy nie zdravsie verzie, vela ludi nevie co je zdravšie a ľahšie jedlo a ťažšie jedlo nevedia to rozlíšiťm tak preto som to napísala. Máš tu xy skoro každý tretí status je o recepte na medovniky😬🙈🤣 a ja som minimálne 159 krát davala overený recept, ktory pecu aj kamosky, baby odtiaľ už roky. Tak páči sa. Maslo sa ohrieva zo zyskom
No tak koho to zaujíma, tak mama mi teraz vraví, že čím viac medu sa dá, tým viac môžu stvrdnut. Nezáleží to od múky. Ze kedysi sa vôbec nedaval cukor, len med, ale cesto sa urobilo aj týždeň dopredu. No a stvrdli koli tomu medu, ale ze stačilo dať kúsok chleba alebo jabĺčko aby zmäkli. Resp kedysi nebol taký problém, lebo všetci v domoch mali miestnosť, kde sa príliš nekurilo a bolo tam pomerne vlhko, takže nestvrdli tam. Že v paneláku je to horšie, kôli príliš suchemu vzduchu.
Ja robim kazdy rok
400g.hl.muky
140g.ml.cukru
50g.masla
1 lyz.sody bik.
1 lyz.pernik.korenia
2 velke lyz.medu
2 vajcia
Predvcerom sme piekli prvy raz v tomto roku a detom zostalo akurat na dalsi den na desiatu.Vcera piekli zasa
@katarinka289 prosim Ta lyz. je lyzica polievkova alebo lyzicka ? Dakujem
@pecka podobný recept na mäkké medovnicky máme aj my v rodine po babke. Konecne vidim recept, kde je len skorica a klincek a nie pernikove korenie. A veru maslo nie je ono, ale kokosový olej som raz skúšala zo zaujimavosti a bol úplne ok. Ale ja teda za cely rok robím jednu dávku medovníkov na Vianoce a nikdy inokedy stužený tuk nepoužívam, takže z toho, ze pouzijem tusim 5 PL Hery do mojho receptu, nerobím vedu. 🙂
@lizatko1009 V pohode, ja tiez rada skusam zdravsie recepty, ale medovnicky mam rada klasicke 🙂 A ja som tu temu nezakladala, ja mam svoj osvedceny recept na medovnicky, len zapojila do diskusie, ze ma ta razna muka zaujala, kedze kvaskujem a mam ju doma 🙂 Ze vyskusat nieco ine 😉
@maciak410 ja pečiem len tieto sú stále mäkkúcke
@bambulka1105 tam,kde nepisem velka,tak je myslena mala
@slnecnica11 ja som robila presne ten istý, ale povrch je taký lepkavý (od toho žĺtka). Už je to pár dni. Nevieš čo urobiť aby to uschlo?
@katarinka289 50g masla? Myslis palmarin alebo obycajne maslo? 50g neni malo na 400g muky?
Ml.cukor moze byt aj praskovy? Aj ich potieras pred alebo po vajcikom alebo len bielkom ci celym ? Alebo vobec? Dakujem
@bambulka1105 ano 50g masla.Nie je to malo. V robote sa vyhnetie za 2-3min.Ml.cukor myslim mlety=práškový 😉.Potieram ich hned po dopeceni cely rozslahanym vajickom
@barrilla treba potierat hned,ako vytiahnes z rury,aby sa vajicko tym teplom este upieklo
@katarinka289 presne tak som to urobila.
@katarinka289 dakujem pekne este posledna otazka., ma kolkonstuonov a kolko min pecies?..
@bambulka1105 na 180 cca 13-15min.
@barrilla tak neviem.Mozno menej potriet.Mne nikdy nezostanu lepkave
@barrilla myslíš,že po upečení sú od žĺtka?keď ich potrieš žĺtkom rozmiešanym s mliekom?malo by sa to vsať
@veronika303 Dnes upečené podľa receptu
@veronika303 a su makke ?
@bubobubo29 Ano a dlho za mňa recept top👍👍👍

@maciak410 kúp perníkové korenie a vzadu je recept,skúsila som,dokonale mäkké...