Medovníky si nikdy nezachovajú pekný tvar - nejaké rady?
Vie mi niekto poradit prwco sa mi medovniky rizplasnu a nezachovaju svoj pekny tvar? Za kazde informácie vopred ďakujem

Ja nepotieram nicim pred pecenim. ale uz som potieral po peceni za horuca bielkom. su potom leskle. Potom tak dobre nedrzi poleva. Po vykrojeni dam na vymaslovany plech a okamzite do rury
@ashleyh môžeš dat prosím recept?
Jaaj dievčatá toľko fajnovych receptov ste podávali že si teraz neviem vybrať ktorý :=
@barborka93 recept je na predošlej strane ako fotka pri perníčkoch 🙂
Takto nafucia vždy aj svokre, keďže som videla pripavu, tak kombinácia veľa sódy, malé vykrajovatka a pomerne na hrubo vyvalkane cesto ( čiže keď ešte medovník nakysne trosjubue taký hrubý ako široký). Deti ich ale radi chrumu 😃
ja mam recept 500g hladkej muky, 190g cukru, 1čl sody bikarbony, pernikove korenie, 2 vajcia a 125g medu rozpusteneho v 125g masla. drzia tvar, su makke hned a dobre sa s cestom pracuje.
Možno aj moc na hrubo valkane..
Ja odporúčam tieto:
http://cucinare-con-amore.blogspot.com/2015/12/...
Ja son robila vybrne spaldove iba s medom ak niekto chce skusit https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=228...
@ashleyh môžem poprosiť recept? Vyzerajú veľmi mňam 😉
No mne sa veru nechce vaľkať cesto, tak pečiem asi tak, že rukami popácam nejaký tvar, aj moje dieťa popáca a dáme to potom na plech. A zje sa to aj tak, aj keď to vyzerá ako po výbuchu. 🙂
@ashleyh mozem sa este opytat ake maslo davate?
@adkagibasova ake mam doma - najcastejsie kupujem jednotacke, alebo rajo
@jumama robila som podľa tvojho receptu a sú wooooow
@uglybetty1234 Este ma napadlo, ze mi niekedy pozliepame dva medovnicky dzemom, tak ako linecke kolaciky. Lebo synovec aj moja dcera lubia aj take tie pardubicke perniky z obchodu, co su zlepene a macane v cokolade... A potom su take krehkomakke ako tie linecke 🙂
@pokemonkaa skusala som vas recept a veru je perfektny tiez sa polovica zjedla uz tak som ich skovala😁

@ashleyh fiha, potieras mliekom a nie vajickom ? 🙂 to som este nevidela ale vyzeraju super, presne toto som potrebovala vediet :D DAKUJEM !