icon

Medovníky si nikdy nezachovajú pekný tvar - nejaké rady?

lilabazar
5. dec 2018

Vie mi niekto poradit prwco sa mi medovniky rizplasnu a nezachovaju svoj pekny tvar? Za kazde informácie vopred ďakujem

Medovníky si nikdy nezachovajú pekný tvar - nejaké rady?
domculik
7. dec 2018

@ashleyh fiha, potieras mliekom a nie vajickom ? 🙂 to som este nevidela ale vyzeraju super, presne toto som potrebovala vediet :D DAKUJEM !

vitold
7. dec 2018

Ja nepotieram nicim pred pecenim. ale uz som potieral po peceni za horuca bielkom. su potom leskle. Potom tak dobre nedrzi poleva. Po vykrojeni dam na vymaslovany plech a okamzite do rury

henikav
7. dec 2018

@ashleyh tie vase pernicky su ozaj krasne

barborka93
7. dec 2018

@ashleyh môžeš dat prosím recept?

dtinuskad
Autor odpoveď zmazal
siska1313
7. dec 2018

@ashleyh Tie sú prekrásne....môžem poprosiť recept?

janulik2306
7. dec 2018

Jaaj dievčatá toľko fajnovych receptov ste podávali že si teraz neviem vybrať ktorý :=

cukroska
7. dec 2018

To bude zlý recept určite veľa sódy ci prášku do pečiva.

ashleyh
7. dec 2018

@jukov áno, pred pečením potieram mliečkom, ale len zlahka, taký jemný film a celý sáčok korenia

ashleyh
7. dec 2018

@barborka93 recept je na predošlej strane ako fotka pri perníčkoch 🙂

matricia
7. dec 2018

@ashleyh aj nase sa vzdy predtym zjedia a musim robit zas, uz som robila tri davky

simca06022011
7. dec 2018

Takto nafucia vždy aj svokre, keďže som videla pripavu, tak kombinácia veľa sódy, malé vykrajovatka a pomerne na hrubo vyvalkane cesto ( čiže keď ešte medovník nakysne trosjubue taký hrubý ako široký). Deti ich ale radi chrumu 😃

vulka
7. dec 2018

Treba použiť lepší recept. Ja napríklad mám recept, kde ide veľa medu. To sú medovníky, ktoré nemajú chybu. Koláče kde sú 3 lyžice medu nenazývam medovníkmi. A aj správne kypridlo. Napríklad do medovníkov sa oddávna používala "jelenia soľ", dnes sa to volá Salajka.

jasminet
7. dec 2018

ja mam recept 500g hladkej muky, 190g cukru, 1čl sody bikarbony, pernikove korenie, 2 vajcia a 125g medu rozpusteneho v 125g masla. drzia tvar, su makke hned a dobre sa s cestom pracuje.

pralinka86
7. dec 2018

Možno aj moc na hrubo valkane..
Ja odporúčam tieto:
http://cucinare-con-amore.blogspot.com/2015/12/...

lubik87
7. dec 2018

@ujaju to má čo s tým spoločné? Krúžky aj pohárom vykrajujeme a sú rovnaké....
@lilabazar problém je v hustote cesta ...podľa mňa nemá správnu tuhosť...a dosť ti vyskočili veľa kypridla ?

25lenka25
7. dec 2018

Ja son robila vybrne spaldove iba s medom ak niekto chce skusit https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=228...

25lenka25
7. dec 2018
lilabazar
autor
7. dec 2018

@lucka2405 an9 vykrajujem hned z cesta a potieram zltkom

marianna168
8. dec 2018

@ashleyh môžem poprosiť recept? Vyzerajú veľmi mňam 😉

anjika44
8. dec 2018

No mne sa veru nechce vaľkať cesto, tak pečiem asi tak, že rukami popácam nejaký tvar, aj moje dieťa popáca a dáme to potom na plech. A zje sa to aj tak, aj keď to vyzerá ako po výbuchu. 🙂

adkagibasova
8. dec 2018

@ashleyh mozem sa este opytat ake maslo davate?

ashleyh
8. dec 2018

@adkagibasova ake mam doma - najcastejsie kupujem jednotacke, alebo rajo

stankadu
9. dec 2018

@jasminet tento recept mám aj ja, sú krásne mäkučké (y)

uglybetty1234
9. dec 2018

@jumama robila som podľa tvojho receptu a sú wooooow

jumama
10. dec 2018

@uglybetty1234 Este ma napadlo, ze mi niekedy pozliepame dva medovnicky dzemom, tak ako linecke kolaciky. Lebo synovec aj moja dcera lubia aj take tie pardubicke perniky z obchodu, co su zlepene a macane v cokolade... A potom su take krehkomakke ako tie linecke 🙂

25lenka25
10. dec 2018

@jumama dajú sa upiecť rovno plnené a sú výborné mäkkučké

lucka2405
10. dec 2018

@lilabazar skus potriet celym vajickom ihned po upeceni, nie pred pecenim.

jumama
10. dec 2018

@25lenka25 mnam

xpetusax
10. dec 2018

@pokemonkaa skusala som vas recept a veru je perfektny tiez sa polovica zjedla uz tak som ich skovala😁