icon

Menu zoznam v domácnosti

30. apr 2023

Mamičky tak ma napadla jedna vec ze ci si robievate doma dopredu jedálni lístok napr neviem na týždeň ze co idete variť? Už nad tým dlhšie rozmýšľam ci to neskúsim zaviesť u nás doma nakoľko niekedy ešte večer rozmýšľam co idem ja na ďalší deň variť a potom ma napadne niečo na co nemám doma suroviny. Som doma s 2 malými deťmi manžel v práci často takže nemôžem hocikedy odbehnúť len tak do obchodu . Tak ma zaujíma ak To niekto mate doma takto spravené ze ci je to dobre ci sa vám to osvedčilo a ci sa toho držíte. 🙂 ďakujem

levandula7
30. apr 2023

áno, uľahčuje to jednak nakupovanie i varenie - nemusíš na rýchlo vymýšľať niečo zo surovín v chladničke, proste si vyberieš, na čo máš chuť a uvaríš si to 🙂 väčšinou si sadneme s priateľom, každý vyberie 2-3 jedlá, ktoré navarí, rovno naklikáme nákup a hotovo 🙂 a máš aj istotu, že nič nezabudneš. a ani sa neplýtva, lebo každá potravina má nejaký zámer a vieme, že skončí v nejakom jedle.

bejbypd
30. apr 2023

Ja si robím predbežný jedálniček, jednak mi to veľmi pomáha v tom ,aby som zbytočne nenakupila sprostosti v obchode a je to super. Ale ja sa musím organizovať, lebo by som bola poblaznena..ale zo svojej skúsenosti poviem,že mne to uľahčuje život🙂

luccija
30. apr 2023

Nie úplne, ale cca viem vždy na 3,4 dní čo variť a podľa toho nakupujem

babulkomale
30. apr 2023

Najlepsie je pozriet akcie, nakupit a podla toho naplanovat menu. Nemusia niektore veci mat, preto jedla planujem az ked realne nakupim.
Lebo ked naplanujes veci na ktore musis nakupit veci za plne sumy, moze to byt velky rozdiel. Napriklad mascarpone, losos a podobne potraviny su zbytocne presvihnute.

lija22
30. apr 2023

coze vy nejete dokola par jedal ako my? 😁 vidis u nas stale: masko s ryzou, masko s kolienkami, daco so zemiakovou kasou, kapustnica,sosovica a dokola dokola. toto deti jedia, nuz my s muzom sme sa prisposobili.

a teraz k teme, ked som chudla mala som zoznam jedal napisany na chladnicke a vyberali sme si smuzom, ze na co budeme mat cez tyzden chut. bolo tofajn, nehovoriac o tom, ze mnoho jedal cloveku nenapadne kym to nevidi na papieri

kaitlin3
30. apr 2023

mne to velmi pomaha, nielen ze nemusis kazde rano rozmyslat co ides varit, ale ja usetrim velmi cas a peniaze. A hlavne plytvanie potravinami, proste kupim to co potrebujem, ked je napriklad super akcia na ryby alebo maso tak to hodim do mrazaku a uvarim dalsi tyzden 🙂

lenka2710
30. apr 2023

Ja si tiež robím jedálny lístok na par dni dopredu, presne viem, čo kúpiť a co sa bude variť, nemusím ráno rozmýšľať, lebo to bol môj kríž 😅

autor
30. apr 2023

No tak zajtra sa pustím do toho. 🙂
Skúsim napísať zoznam spolu s mužom co by nám vyhovovalo a v utorok zbehnem na nákup... ja mám stravu kus upravenú , snažím sa jesť zdravšie a výnimočné si dám aj niečo ne zdrave. Manžel sa viac menej prispôsobí mne ale starší syn 5 R ten nie , ten je veľmi vyberavy a nespapa hocičo co navarím.. tak budem musieť aj pre neho napísať. 🙂 ďakujem vám mamičky

evica17
30. apr 2023

ja odkedy chodim s muzom na velke nakupy, tak vidim co je v akcii a priblizne z toho porobim v hlave jedalny listok a varim z akciovych produktov. ak nahodou ze nemam co na varenie (suroviny), vtedy mam v zasobe vzdy strukoviny a vajicka(pripadne parky v mrazaku) a urobim len strukovinovy privarok.

kristinapetronela
30. apr 2023

Na tie naše najobľúbenejšie jedla mám vždy doma suroviny a potom inak raz do týždňa dokupim a varím podľa toho ... Dosť to šetrí čas aj peniaze

buberova
30. apr 2023

Mám asi 20 jedál ktoré sú vyvesené na chladničke a to varím dookola. Niekedy preskočím poradie keď náhodou doma na to nemám veci. Ale veľmi ľahko sa takto robila nákupné zoznamy 🙂

petamich
30. apr 2023

zoznam si nerobim ale zvyknem mat rozmyslene, co chcem najblizsie dni varit a podla toho napisem muzovi nakupny zoznam

lindous
30. apr 2023

Ja som si začala jedálniček písať, snažila som sa zapojiť aj partnera, nech si povie čo navariť, ale on radšej navarí čo mu poviem ako nad tým rozmýšľať 😀 takže je to na mne a nie vždy sa toho na 100% držíme, občas to trošku v priebehu týždňa upravím, ale pracujem s tými ingredienciami, ktoré v jedálničku mám... keď ho plánujem, vždy si pozriem čo máme doma a čo potrebujem minúť - to je prvé čo zaradím a potom sa snažím plánovať tak, aby keď už kúpim nejakú surovinu, tak som ju využila vo viacerých jedlách 🙂 a keďže to robím už nejaký ten týždeň, tak som si tým vytvorila aj zoznam jedál, ktoré u nás idú a niekedy sa takto inšpirujem v tých starších, že čo sme už dlho nemali

domkakvet
30. apr 2023

Ja si len v hlave premyslim, ze co budem varit.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mapypotkancek
30. apr 2023

Áno, robíme si jedálnicek na 7 dní, napíšeme zoznam, nakúpime a ďalšie dni (ak treba) dokupujeme iba to, čo musí byť čerstvé (napr. pečivo, čerstvá rukola alebo šalát a tak). Nám to vyhovuje, roky tak fungujeme. Ale tak my sme v tomto takí "mentalitou Nemci"

mamatroch
30. apr 2023

Ja mam zoznam na 4 tyzdne, spisala som cez koronu, ked sme sa snazili, aby muz chodil do obchodu raz za 2-3 tyzdne a ja s detmi vobec... Pomahalo mi to planovat nakupy. A menu som tocila dookola vzdy po 4 tyzdnoch, takze nebolo vzdy to iste. Resp. ak bola akcia / chut a suroviny na nieco ine, bola niekedy aj zmena planu. Polievky som varila vzdy na dva dni.
Teraz dost sledujem akcie a podla toho varim, ked su vsetci doma, ale zoznam stale mam ako inspiraciu, lebo presne cloveku ani nenapadne, co uvarit... No tym, ze deti sa teraz stravuju v instituciach, varim uz viac-menej len pre seba, mam priestor si varit aj jedla, na ktore deti len nevrlo skulia 🤷

andrea_82
30. apr 2023

Byvame na dedine, obchody daleko, takze si planujem vsetky obedy na tieto volne dni. Je to super, odkedy to robim, minam v obchode ovela menej penazi.