Morčacie mäso a kuracie prsia zapekané v trúbe

18. mar 2024

Ahojte. Vzdy ked zapekam kuracie prsia alebo morcacinu v trube, ci dam susene paradajky, mozarellu cokolvek vzdy mi muz povie, ze je to suche, vysusene ale keby priklad dam maslo pod to alebo olivovy, nema rad premastene, doma vzdy robievali na chrumkavy sposob. Neviem, najst ten stred az to maso nie je suche ako podrazka 😁

hyta
18. mar 2024

Z tohto dôvodu ich robím na šporáku na teflónovej pánvici. Sú chutné a neostávajú vysušené.

crazy_cat_lady
18. mar 2024

no bud maso len podusit na panvici a potom ho dat zapiect do rury nachvilku, alebo nam sa osvedcilo, ked robime v rure a nechceme, aby bolo suche, tak ho dame na nizsiu teplotu 🙂 ale robili sme len kurča tak zatial.. :D

eva_eva
18. mar 2024

Tiež som naposledy robila normálne v panvici a lepšie sa mi pozdávalo ako z trúby. Ono netreba dlho vypekať, to je také mäsko, ktorému stačí pár minút.

bejbypd
18. mar 2024

Mäsko poriadne napacovat, nechať postat a spraviť na panvici ,na koniec dat zapiecť do rúry...základ nepichat don vidličkou..
A hlavne nezabudnúť, že kuracie a morčacie stačí chvilka ,inak je jednoducho suché..
A keď doma robievali a muž je múdry, pýtaj recept🙂

lealikk
18. mar 2024

Aj ja zvyknem najprv poriadne poprazit na panvici a potom ho supnem do rury, ked mu je suche tak ho mozno polievaj priebezne vypekom.

iwesska
18. mar 2024

Ja ho najprv zatiahnem na panvici,potom dam na vymasteny plech, poukladam,co chcem a podlejem riadne horucou vodou a zakryjem alobalom. Ked je tesne pred koncom pecenia,odkryjem a dopeciem zhora. Maso nasaje tekutinu pocas pecenia a je vlacne,stavnate a zhora upecene.

zuzinabila
18. mar 2024

pečiem v skle s pokrievkou, vzdy je stavnate.podlievam minimalne pred koncom..

oslo1
18. mar 2024

Dam do pekaca, podlejem vodou, dam vsetko, co chcem dat, bylinky a tak, zakryjem a dam piece na140-150 C. Za hodinu vytiehnem, otocim maso a dam piect. Potom za Pol hodinu vyberiem vrchnak, pridam teplotu a mi to krasne zhora upecie vrch.

oslo1
18. mar 2024

A ked chcem na rychlo, tak nalozim do pacu, dam do air fryer, za 20 minutes otocim a peciem dalej. Uz vacsinou iba takto robim, ked je pre Nas dvoch.

h2
18. mar 2024

Kuracie, či morčacie prsia, pečené v rúre, budú suché vždy, bez ohľadu na to, čo na nich, či pod nich dáš. Tento druh mäsa robievaj len narýchlo na panvici. Do rúry zapiecť daj stehná.

eliska13
18. mar 2024

Robievam to tak, že mäso dám do jenskej misy na spodok cibuľku, cesnak, zalejem vodou a najprv dusím a potom odokryjem a opečiem stavy zostava malo.Su úplne mäkké, až sa rozpadávajú.Niekedy prihodím cukinu, hríby, papriku a mám k tomu hneď zeleninu grilovanu, alebo zemiaku.Obcas mäso narežem a strčim plátok syru, šunku, nivu

eliska13
18. mar 2024

@oslo1 tak isto robím.Plus rozmarín ten čas je aj pridlhý, ale máme radi mäso úplne makke

vyrovnanaosoba
18. mar 2024

Pečiem narýchlo na panvici, ochutim. Preložím do zapekacej misy, pridám co chcem, prelejeme výpekom z panvice, ešte dám trosku vody, a pečiem asi na 170st cca 20 minút. Nikdy neboli suche. Ani pripalene.

kp7333
18. mar 2024

Podlej smotanou, da masu tuk aj stavnatost. A predtym kratko opec na panvici, nech sa maso zatiahne.