Môže 7-mesačné dieťa jesť biely jogurt denne?
Ahojte.
Malému som už zaviedla biely jogurt. Má 7 mesiacov. Od narodenia je na UM. Jogurt mu chutí. Môžem mu ho dávať na desiatu/olovrant každý deň? Popravde neviem čo iné mu môžem dať na desiatu/olovrant (tuhé jedlo má 3x denne). Ovocie má v rámci obedu ako prílohu k príkrmu.
Ďakujem vopred za odpovede
Áno, môže papať jogurt
Môžeš mu tam pooucit banán, alebo dať nejakú ovocnú výživu, namrvit babatkovske piskotky, ale kľudne čistý biely
Ovocie ako prilohu k prikrmu? To davas maso a ovocie, zltok a ovocie alebo zeleninu a ovocie?
U máš na desiatu fičí ovsena kasa - jemné vlocky zalejem vriacou vodou nech zmaknu a do toho rozpucim banán. Mamka.
Pripadne len čisté ovocie.
Okrem jogurtu dávam na desiatu/olovrant výživu s niečím, napr s detskými keksikmi bez cukru, alebo s kukuričnými chrumkami, alebo ak nemal na raňajky tak pečivo s maslom prípadne nátierkou alebo menšiu davku kaše z ovsených vločiek (zaliate ovsene vločky jemné) s čerstvým jablkom
Robila som už aj lievance zo žĺtok (bielko ešte oddelujem), špaldovej krupice a vody (prípadne mlieko) boli mäkké a pekne spapal - ak robia kúsky problém, dali by sa práve jogurtom zjemniť ešte viac.
Ja by som dala ovocie doobeda na desiatu, alebo do jogurtu, alebo ovsené vločky do jogurtu
Ovocie na desiatu, obed poriadny zeleninovo mäsový, kľudne cestovina, malý miloval kuskus a na olovrant jogurt. Môj malý ľúbil čistý biely, ale kamoška napríklad pucila banán, čučoriedky, maliny... Aby mala jej dcéra zmenu. Môj to jest nechcel.
@belllinka má mäsovo-zeleninový príkrm v jednej miske a v druhej postrúhané jablko, ako príloha k príkmu. zvykol si tak jesť
Jasné, môže každý deň, len pozor, aby sa mu to neobjedlo 🙂 môj malý je slabý jedák, no biely jogurt mal rád, tak som mu ho dávala každý deň na desiatu, šťastná, že aspoň niečo mu chutí… a jedného dňa asi po pol roku ho zrazu začal odmietať 🥲 a odvtedy si len sem-tam dá, aj to len 2 lyžičky a dosť
Inak aj ja dávam ovocie bežne k obedu 🙂 má to ako taký dezert. Ak teda vôbec niečo z toho zje 😀
Zvykol? Ma 7 mesiacov, ved ani nevie, kde je sever, ak mu ho nedas, tak iste protestovat nebude. A zacni davat normalne maso a zeleninu k obedu a ovocie na desiatu, olovrant.
Idealne ked das cisty ( nesladeny bez umelych prichuti) grecky 4% dochutit vies aj sama.

doplním, že kaše má na večeru