Môžem nahradiť mascarpone natur pomazánkou pri pečení?
Ahojte, viete mi prosím poradiť skúsenejšie cukrarky? Mamina mi dala natur pomazanku, veľké balenie, že nech použijem miesto mascarpone do torty.
Robím klasický krém - šľahačka, mascarpone a biela čokoláda, a teda moja otázka je, môžem vymeniť mascarpone za túto natur pomaznaku? Ešte som to neskúšala. Ďakujem.
@anonym_autor syrová pomazánka,napr.značka banovecka
Ale nátur pomazanka nemá ani smotanu predpokladam, to ma ďaleko od mascarpone
Raz som robila, úplne iná chuť. Nie je to zle, ale ani nenadchlo.
@anonym_autor syrová pomazánka,napr.značka banovecka
@pe_mi áno tu mam presne. Robila si uz s ňou?
A my to doma milujeme. Mascarpone nepoužívam, je mi z toho ťažko, také mastné. Samozrejme je to iná chuť, ale mne sa páči, že je to také sviežejšie. Veď skús pre vás doma urobiť koláč a uvidíš, či vam to bude chutiť
Ano zvyknem používať namiesto mascarpone ale len do tiramisu
Náhodou, je to dobre, zvyknem robiť s pomazankou. Mascarpone neľúbime. Je to iné, ale dobré.
Ked si zvyknuta na mascarpone, tak ti ten krem az tak nebude chutit. Akoze, zle to nie je, ale ja som uz tak zhyckana, ze za mna do kremu pomazanka nie. Poznam ale ludi, ktorym to chuti.
Vela zien to pouziva uplne bezne, aby usetrili za mascarpone. Ja to nepouzivam, jedla som to na navsteve a nenadchlo mato. Zjest sa to da. Aleto je natierka na chleba, nie plnka do kolaca.
Ja neviem, my sme to raz mali a pokazilo mi to cely dojem a to som davala pol na pol, lebonsom potrebovala toho trosku viac a mascarpone som viac nemala. Za mna to bolo dake slane, ci co. Ale neviem, mozno som mala daku inu pomazanku ako tu, co spominate. Ale vyslovene daco smotanove to bolo, odvtedy stale kupujem mascarpone, ked je v akcii. Ale do torty aj tak mame najradsej maslovo pudingove kremy, s mascarpone sa mi nepacia.
Ja by som tu natierku radsej na chlieb dala, davam aj do bryndzovej, tuniakovej, mrkvovej...
Mne napríklad viac chutí s týmito natur pomazankami ako s mascarpone koláčik🙂)
@anonym_autor ja zvyknem používať jemný tvaroh. Stalo sa mi, že mascarpone bolo v záruke, ale bolo s plesňou na krajíčku. Narýchlo som to zachraňovala tvarohom jemným a čuduj sa svete, koláčik nám veľmi chutil. Uvarila som hustý čokoládový puding, osladila, primiešala tvaroh a každému to chutilo.
@anonym_autor Jeden z mojich top obľúbených nepečených je cheesecake, kde sa krém robí vymiešanim z natur nátierky, krémoveho tvarohu a 200 g roztopenej bielej čokolády. Je to menej tučné, zdravšie a podľa môjho názoru nátierka pôsobí ako zvýrazňovač chuti.

Nerobila by som to, nebude to take dobre. Pomazanky davaju cukrarky, ktoré chcú usetrit, alebo daju LIDL tvaroh, ak robis pre rodinu, daj radšej mascarpone a pomazanku nechaj na ranajky na chleba