icon

Môžem nahradiť mascarpone natur pomazánkou pri pečení?

23. aug 2025

Ahojte, viete mi prosím poradiť skúsenejšie cukrarky? Mamina mi dala natur pomazanku, veľké balenie, že nech použijem miesto mascarpone do torty.
Robím klasický krém - šľahačka, mascarpone a biela čokoláda, a teda moja otázka je, môžem vymeniť mascarpone za túto natur pomaznaku? Ešte som to neskúšala. Ďakujem.

tramtada31
23. aug 2025

Nerobila by som to, nebude to take dobre. Pomazanky davaju cukrarky, ktoré chcú usetrit, alebo daju LIDL tvaroh, ak robis pre rodinu, daj radšej mascarpone a pomazanku nechaj na ranajky na chleba

pe_mi
23. aug 2025

@anonym_autor syrová pomazánka,napr.značka banovecka

katulienkax
23. aug 2025

Ale nátur pomazanka nemá ani smotanu predpokladam, to ma ďaleko od mascarpone

kavasmliekom
23. aug 2025

Raz som robila, úplne iná chuť. Nie je to zle, ale ani nenadchlo.

autor
23. aug 2025
@pe_mi

@anonym_autor syrová pomazánka,napr.značka banovecka

@pe_mi áno tu mam presne. Robila si uz s ňou?

stankadu
23. aug 2025

A my to doma milujeme. Mascarpone nepoužívam, je mi z toho ťažko, také mastné. Samozrejme je to iná chuť, ale mne sa páči, že je to také sviežejšie. Veď skús pre vás doma urobiť koláč a uvidíš, či vam to bude chutiť

stellarstar
23. aug 2025

Ano zvyknem používať namiesto mascarpone ale len do tiramisu

bielasovicka
23. aug 2025

Náhodou, je to dobre, zvyknem robiť s pomazankou. Mascarpone neľúbime. Je to iné, ale dobré.

rachel36a
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dat mozes, ale bude to uolne iný krem chutovo ako keď dáš mascarpone

diewcatqoo
23. aug 2025

Ked si zvyknuta na mascarpone, tak ti ten krem az tak nebude chutit. Akoze, zle to nie je, ale ja som uz tak zhyckana, ze za mna do kremu pomazanka nie. Poznam ale ludi, ktorym to chuti.

muchotrafka298
23. aug 2025

Vela zien to pouziva uplne bezne, aby usetrili za mascarpone. Ja to nepouzivam, jedla som to na navsteve a nenadchlo mato. Zjest sa to da. Aleto je natierka na chleba, nie plnka do kolaca.

nevenka
23. aug 2025

Ja neviem, my sme to raz mali a pokazilo mi to cely dojem a to som davala pol na pol, lebonsom potrebovala toho trosku viac a mascarpone som viac nemala. Za mna to bolo dake slane, ci co. Ale neviem, mozno som mala daku inu pomazanku ako tu, co spominate. Ale vyslovene daco smotanove to bolo, odvtedy stale kupujem mascarpone, ked je v akcii. Ale do torty aj tak mame najradsej maslovo pudingove kremy, s mascarpone sa mi nepacia.
Ja by som tu natierku radsej na chlieb dala, davam aj do bryndzovej, tuniakovej, mrkvovej...

pe_mi
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno,zvyknem používať.chuti nám to.

xena0
24. aug 2025

Mne napríklad viac chutí s týmito natur pomazankami ako s mascarpone koláčik🙂)

margotka17
24. aug 2025

@anonym_autor ja zvyknem používať jemný tvaroh. Stalo sa mi, že mascarpone bolo v záruke, ale bolo s plesňou na krajíčku. Narýchlo som to zachraňovala tvarohom jemným a čuduj sa svete, koláčik nám veľmi chutil. Uvarila som hustý čokoládový puding, osladila, primiešala tvaroh a každému to chutilo.

andrea2667
25. aug 2025

@anonym_autor Jeden z mojich top obľúbených nepečených je cheesecake, kde sa krém robí vymiešanim z natur nátierky, krémoveho tvarohu a 200 g roztopenej bielej čokolády. Je to menej tučné, zdravšie a podľa môjho názoru nátierka pôsobí ako zvýrazňovač chuti.