• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Mrazenie zeleniny a ovocia

6. novembra 2015 
ahojte, rozhodla som sa uskladnovat cerstve ovocie a zeleninu mrazenim..lenze neviem presna ako na to.... mzslite ze to mozem dat mrazit uplne surove iba osupane alebo radite mi to na minutku hodit do vriacej vody a obvarit? :zipper_mouth:
10. jún 2007 o 12:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Zuzi, ja mrazím len umyté a očistené.
10. jún 2007 o 12:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Zuz, my mame plnu mraznicku ovocia zo zahrady, davam uplne cerstve, nevarene, ocistene, mnam.
10. jún 2007 o 12:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
mam ale strach ze napr. zemiaky osladnu :zipper_mouth:
10. jún 2007 o 12:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Zuzi, zemiaky sa dajú zmraziť? :astonished: však keď namrznú v pivnici, sú sladké... načo ich chceš mraziť? Však ich stačí dobre uskladniť v pivnici - my máme doma doteraz vlaňajšie zemiaky a sú OK...
10. jún 2007 o 12:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zuz,zelenina,napr.hrach,kukurica,mrkva a podobne by sa mali pred mrazenim blansirovat (hodit nachvilku do vriacej vody),moja maminka to tak robieva a mrazi teda naozaj vselico... :wink:
10. jún 2007 o 12:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Zuz, zemiky nemraz, oni su potom take bleeeeee.....
10. jún 2007 o 12:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
autor
sue a ked kupujes predsmazene hranolky alebo americke zemiaky? :grinning: hej aj nasi skladuju zemiaky dlho ale ja v cinziaku v BA nezozeniem dobru pivnicu a chcela by som aby zemiaky boli bez klickou a podobnych sajrajtov, chcem mrazit zeleninu koli tomu aby nestarla v pivnici :zipper_mouth: inak z ovocia co mrazite?
nath a myslis ze tak mozem uskladnit aj kusky cukiny napr? hej to blansirovanie som myslela, dik :grinning:
10. jún 2007 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Zuz, ale jednak tie sú dopredu buď predsmažené ... a najmä si pozri zloženie a konzervanty :zipper_mouth: ja také nekupujem :stuck_out_tongue_closed_eyes:
Ovocie mrazím - čučoriedky, ríbezle, jahody, maliny, egreše, marhule a to je myslím všetko... jablká, hrušky, slivky nie...
10. jún 2007 o 13:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
zuz ... ja mrazím aj zemiaky, kvôli malej, stále mám v sáčku namrazené kúsky zeleninky, aj cukety, jedine, čo urobím, je, že ich olúpem, umyjem a šup do mrazničky ... a vôbec im nič nie je, keď ich potom vyberiem ... :slight_smile: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
10. jún 2007 o 14:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja nechávam zemiaky v chladničke ,v spodných šuplíkoch a tam aj niekoľko mesiacov vydržia ako práve vykopané. :wink:
10. jún 2007 o 20:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja tiez mrazim co sa da,umyjem osupem ked treba ,nakrajam a mrazim.
10. jún 2007 o 20:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj kocky,ja mrazim aj uhorky na salat,nastruham na kolieska,posackujem a mam na zimu ked su uhorky take drahe,tak mame dobry uhorkovy salat.
10. jún 2007 o 21:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
cukinu si mozes nakrajat na kusky,alebo postruhat...nasa mala ochutnala uz aj tu..
segra z cukiny zvykne robit placky,tak si ulahsi robotu..nastruha ju,zamrazi,potom vyberie a postupuje rovnako ako pri zemiakovych plackach... :wink:
a cukinove su tiez mnamky... :dizzy_face:
10. jún 2007 o 21:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja mrazim uz aj uvarenu naporcovanu zeleninovu polievocku pre drobca. ked ideme niekam von, len vytiahnem z mrazaku a ideme.
11. jún 2007 o 15:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
brambory - tedy bez předsmažení se mrazit nedají. Jinak některá zelenina - např. fazolky, hrášek,brokolice, květák, kapusta by se měly minimálně spařit horkou vodou. Ovoce stačí většinou očistit, některé se doporučuje procukrovat - např. meruňky, ale nutné to asi není. Mě by zajímalo, jestli jde zamrazit sýr - máte některá zkušenost? Mám na mysli strouhaný.
11. jún 2007 o 16:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja mrazim aj syr. Aj struhany aj nakrajany na vyprazanie. Zatial sa mu nic nestalo.
13. jún 2007 o 12:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte kocky,
ako mrazite cukety? Nastruhate ich najemno alebo na kocky? Blansirujete ich pred tym?
22. júl 2009 o 10:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja cuketu struham a mrazim,robim tak aj s tekvicou a uhorkami

syr klasika ten nieje problem ,dokonca aj udeniny -mrazim vsetko okrem zemiakovych halusiek tie sa mi po rozmrazeni nepacili
22. júl 2009 o 10:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, moja otazocka je...ako dlho sa zelenina a ovociu mozu skladovat v mraznicke...
Dakujem a diky za super napady :slight_smile:
22. júl 2009 o 12:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Anna181, toto som nasla na nete:

Mnohé druhy zeleniny, napríklad brokolica, karotka, hrášok či struková fazuľka, si zachovávajú takmer deväťdesiat percent vitamínu C aj po roku v mrazničke! Dlhú trvanlivosť však dosiahnete len tak, že ju budete pred zmrazením blanšírovať.Neblanšírovaná vydrží len tri mesiace, predvarená až rok.Aj pri kvalitnej mrazničke by ste mali potraviny skonzumovať najneskôr do roka.
22. júl 2009 o 12:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
3-6 mesiacov vydrzi v pohode
22. júl 2009 o 12:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Dakujem.
Teraz mam doma marhule a slivky..ak chcem dat do mraznicky musim olupat, predvarit a tak zamrazit??? Ci staci dat len umyte? Alebo ich mame radsej zjest :grinning:
Sue pisala, ze slivky nemrazi..preco?
22. júl 2009 o 13:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
slivky mozes v pohode ale urcite ich vykostkuj!marhule mozes ties vykostkovane,ja ich mrazim ako dren.rozvarim s cukrom a zamrazim,takouto drenou sa nakrmia deti a da sa dat aj do kolacov.no a slivky a marhule kludne usus aj rure nemusis mat susicku,ja tak susim jablka,hrusky,slivky,marhule a aj paradajky :grinning:
22. júl 2009 o 21:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Dakujem Mirka. A mozes mi napisat presny postup na susenie??? Kamaratka mi dala ochutnat susene jablka, ale susili ich v susicke. Boli vyborneeeee.
Dakujem.
23. júl 2009 o 22:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak ja si jablka poriadne umyjem,nešupem a dam na cisty plech ,ruru neham tak na 50 st a dam plech do vnutra tak na 30min,ruru vypne a neham do vychladnutia.potom ak by jablka este neboli ,lebo zalezi od odrody tak to zopakujem,no zas nie az tak aby boli ako kamen.dam do fias alebo vrecusok na suche miesto.jem len tak ,alebo do caju a rozvonia aj kupel. :grinning: marhule a slivky susim aj dva dni.pekne pomalicky a dosusujem na neprimom slnku ako bylinky a vnatky.ja susim aj sipky-je s nimi sice robota no su vyborny zdroj C-cka v zime.
24. júl 2009 o 06:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Anna, švestky mrazím běžně, rozpůlím je a vypeckuji a v krabičce hodím do mražáku. Pokud je pak dávám do knedlíků, zabaluji je ještě zmrzlé, na buchty je nechám povolit. Včera jsem poprvé stejným způsobem zmrazila meruňky a myslím, že nebude problém.
24. júl 2009 o 12:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
cuketu mrazim aj nakrajanu na platky {na vyprazanie} a vtedy ju oddelujem potravinarskou foliou aby sa nezlepila na seba a potom si vyberiem kolko platkov chcem...presne tak zmarazujem aj syr na vyprazanie...
male ovocie ako ribezle, jahody, maliny...ale aj polky sliviek, marhuli...mrazim na plechu...vypracem si jednu policku v mraziaku a ovocie naukladam vedla seba {nie na seba} dam zmrazit a potom z plechu dam do sacku ....takto sa vam nestane, ze bude ovocie polepene...a nestane sa z neho ovocna gula...je to sice zdlhavy proces...ale ked chcem jahody na slahacku tak sa mi da z vrecka vybrat presne taky pocet ako potrebujem a nemusim rozmrazovat cely balicek....
24. júl 2009 o 13:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja tiez mrazim kusovky a este ked robim knedle s tych mrazenych poloviciek sliviek a marhul tak tam dam kocku cukru aby boli sladke.mnam! mam este zopar marhul na strome zajtra spravim zo zemiakoveho cesta s makom
24. júl 2009 o 13:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
uz mam aj cucoriedky v mrazaku
25. júl 2009 o 18:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby, prosim vas mozte mi dat recept na marhulovu dren??Vdaka :slight_smile: :wink:
26. júl 2009 o 09:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Tvoj príspevok