icon

Nápady na jednoduché jedlá bez mäsa

27. jan 2025

Ahojte, aké je vaše obľúbené jedlo bez mäsa? Šunka, slanina nevadí. Skôr ide o to, že už má nebaví jest stále iba mäso (rezne, sete a pod.) už by som si dala aj niečo iné 😀

Strana
z2
pribinak
27. jan 2025

Vyprážaný karfiol, plnené šampiňóny, palacinky

crazy_cat_lady
27. jan 2025

ja si rada robim napriklad zeleninove placky, lasagne zeleninove, rizoto zeleninove, pripadne nasladko veci - palacinky, alebo sampinony plnene/vyprazane...

deti95060810
27. jan 2025

lazane, fr. zemiaky, zem placky, rizoto s tofu, alebo zeleninou....
zemiakový prívarok s vajcom , zemiaky, prívarok špenátový ,vajce,
tekvicový prívarok so zemiakmi,

lusinda1989
27. jan 2025

Ja som dnes napríklad varila hlívový perkelt, tekvicovú polievku a pečenú zeleninu. Deti majú klasicky perkelt.

proste0monika
27. jan 2025

Opekane rezance so zeleninou a vajickom, zavitky z ryzoveho papiera, placky z nastruhanej zeleniny a cesticka, plnene tortilly s grilovanou zeleninou, quiche....

lusinda1989
27. jan 2025

Ale rôzne polievky keď tak aj pomixovane, brokolicovú, mrkvova, batatova… zapekaný karfiol, zelerovo cuketove placky, quinoa s červenou repou…

anketkarka
27. jan 2025

Halušky, žemlovka, francúzske zemiaky, ..

lucia13022023
27. jan 2025

Moje francúzske zemiaky. Robím ich inak ako väčšina ľudí, preto píšem moje 😁

kavasmliekom
27. jan 2025

My máme radi granadir, šošovicovy prívarok, hrachovy, zemiaky, špenát, ludkovy prívarok, segedinsky (toľko trosku mäsa sa hádam neráta 😄), lečo...
Francúzske zemiaky, zapekané cestoviny si všetkým možným, zapekané brokolica, karfiol, ryba na rôzne spôsoby, špagety, potom sladké zemlovka, ryžový nákyp, buchty na pare, pizza...a potom polievky, husté fazuľová, šošovicová.. Paradajková, hrachová, brokolicová, zeleninové rôzne.

zuzana76
27. jan 2025

@lucia13022023 ako ich robievas?

terezkaarthuramax
27. jan 2025

Párance, vykrajovačky zo zemiakového cesta, pečené zemiaky, pirohy

terezkaarthuramax
27. jan 2025

Autorka a co je prosim ta sete

yvanielka
27. jan 2025

Špenátovo bryndzový quiche, karbonátky z červenej šošovice, údené tofu v tortille so zeleninou a dressingom... granadír, zapekané cestoviny, plnený batat so syrom

yvanielka
27. jan 2025

@terezkaarthuramax asi myslela soté

kp7333
27. jan 2025

Ak chces bezmasite, ale vyzivne jedla (nie v zmysle vysokokalorickych jedal zo zemiakov ci muky),tak skus recepty indickej kuchyne - rozne zeleninove alebo strukovinove kari (cicerove napr.), sosovicovy dhal a pod. Pripadne uz spominanu pecenu zeleninu, ci dusenu zeleninu, strukovinove polievky...

majula84
27. jan 2025

@terezkaarthuramax myslela asi soté

lucia13022023
27. jan 2025

@zuzana76 uvarím si zemiaky v šupke, keď si hotové tak ich vytiahnem, očistím a nastrúham. K nim pridám cuketu.
Do misky si dám smotanu na varenie, vajíčko, pažítku, cesnak, soľ, Parmazan.
Na plech si dám tu zmes zemiakov a cukety, na to vylejem v malej vrstve tu smotanovu zmes. Poukladam tam vajíčko a jemnú salámu,nastruhanu mozzralu. Znova zemiakovú zmes, znova smotanu, znova salámu, vajíčko a Syr. Finálna vrstva je zemiaková zmes, vylejem zbytok smotanovej zmesy, posypem mozarellou a navrch dám ešte plátky slaniny. Pečiem asi pol hodinu a na koniec dám ventilátor nech sa dobre zapečie Syr. A podávam s domácou calamadou. Strašne chute som si narobila momentálne 🤣🤣😭

zuzana76
27. jan 2025

@lucia13022023 vďaka, vyzerá to veľmi dobre

oceanahory
27. jan 2025

Odporucam azijsku kuchynu vo vseobecnosti.

maria1310
27. jan 2025

Zeleninové fašírky, tofu na milión spôsobov, strukovinove prívarky , marinovany tempeh opekany len tak na oanvici s prílohou.

kulumulu123
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
27. jan 2025

@lucia13022023 robím ich rovnako akurát zemiaky nestruham ale kraja na kolieska. Nikdy som nepochopil a princíp robenia francúzskych zemiakov zo surových zemiakov osobne mi to nechuti... Takže máme rovnaký recept len iny dizajn zemiakov 🤣🤣🤣

deedol
27. jan 2025

Tofu kari, zelenina s tofu a ryzou, cestoviny s omackou s paradajkami a kesu, halusky bryndzovo-smotanove, strukovinove privarky, hrachova kasa, spenat

mimirka32
27. jan 2025

Spenatove palacinky, rozne placky ako napriklad cuketove, zapekany baklazan, opekany haloumi syr so zeleninovou prilohou, zeleninove fasirky, karfiolova pizza

kika845
27. jan 2025

Len si daj kym este mozme 😄

nynia
27. jan 2025

cuketove placky, cestoviny na milion sposobov aj druhov, pizza, spenatove halusky so syrovou omackou, privarky - tekvicovy, zemiakovy, sosovicovy, zapekane zemiaky s karfiolom, tofu na x sposobov s roznymi prilohami, ratatouille....

luccija
27. jan 2025

Nečítam všetko špagety s tuniakom, lasagne hribové, zeleninové, mäsové, halloumi opečené zemiaky, hermelin, Hrachová kaša, kelovy privarok, strapacky, penne s nivovo brokolicovou omáčkou,
Placky karfiolová, zapekaný karfiol, brokolica, tofu s niecim

terezkaarthuramax
27. jan 2025

@mimirka32 spenatove palacinky 😋

adik64
27. jan 2025

@yvanielka Prosim ta, ako robis ten quiche?

yvanielka
27. jan 2025

@adik64 podľa domcine_
Má to vo výberoch na instagrame. Nájdeš alebo pofotim ti recept? Lebo to má na viacerých fotkách

Strana
z2