Názor na jedlo
Ahojte ľudkovia, keďže už som dlhší čas PN a chýba mi komunikácia s ľuďmi (keďže s nimi pracujem), napadlo má že by som tu mohla napísať nejakú voľnú tému na rozprúdenie debaty 😂 (len má prosím vás neukameňujte) takže zaujímalo by má aké jedlo, zeleninu, ovocie..ste v detstve neznášali, ale časom ste tomu prišli na chuť? 🤭
Za mňa sú to olivy, kačacie mäso, brokolica.. 🙂
@pabla99 kopor.. teraz by som sa v nom kupala
Tie co som neznasala v detstve nemam rada ani teraz...
Hriby
Paradajky
Pizza
Bryndzove halusky
Pecienka
Plesnivy syr
Zemiakove placky. Az ma vtedy napinalo z tej “vone”, ked ich mama robila.
Napadlo mi …
Ja som nemala rada kapustu-celkovo. Teraz ju aspon raz v tyzdni mame na akykolvek sposob.
ja som neznasala prazenicu, palacinky a hocico na masle...tie prve dve znesiem, ale nejak nezboznujem, ale na masle - myslim tepelnu upravu - nemozem robit nic, smrdi mi to hrozne doteraz 🙂
Ja nemôźem banán , sa potyčkujem len ho vidím
A okrem toho zvraciam zo vśetkého čo mā kašovitú konzistenciu , aspiku , želatiny , masti , zvieracej kože a chrupavky , smrdí mi kaźdé mäso okrem organického atď
Taký zoznam na jednu celú A4 😂 a nićomu som neprišla na chuť veru 😂😂😂😂😂
Vyvar. A spenat
Pečienky a tarhoňu to nezjem dodnes.
Naopak karfiol a špenát, tie som nechcela jesť, nejedla teraz zvládnem 🙂
A kôpor som zabudla. To tiež nezjem.
@pabla99 Olivy a olivový olej ani ja nemám rada, ale kačacie stehno-červ.kapusta a lokše sú dobré, aj brokolica je celkom dobrá aj v zeleninovej polievke, aj zapečená.
Nemám rada rybaciu polievku, držkovú polievku, ani krupicovú kašu, ani huspeninu.
Je toho viac.
Tiež nemám rada víno, keď je to nejakej oslave tak sa tomu vyhnem.
Syry,teraz milujem akékoľvek,ale nikdy nikdy fazuľové struky a aspiky,huspenina to doteraz nedám ani za svet
Brokolica, špenát, hrášok,plesnivy syr.. zelená farba jedla nebola moja🙂,kôpor mam v pamäti od detstva že to je otrasné jedlo,ale keby mi teraz v dospelosti niekto uvaril kôprovu omáčku, nebránila by som sa,ochutnala by som..sama pre seba si ju variť nebudem, ostatní doma nechcú
@pabla99 ono to tak peknie znie, ze oprazime na masle :D aj to sem tam skusim, ale potom mi smrdi cely dom dva dni, aj to jedlo je pre mna nepozivatelne..ale inak zjem od malicka vsetko, co nezje mna....mama mi vzdy hovori, ze ked som bola mala, tanier pred sebou a nic ine som nepotrebovala...nic ine som nevnimala :D a to mam doteraz, proste rada jem, vzdy a vsetko :D
@lussy666 tak pokiaľ ti to smrdí neurobíš nič s tým .. zbytočne sa budeš premáhať však existuje aj olej, nie? :D ja to mám tak isto s hríbami odmalička mi prste vôňa hribov vadí napr keď sa vari omáčka alebo polievka, doslova má ale naťahuje a nedokážem byt ani v tej miestnosti..
vnútornosti, pečienku na akýkoľvek spôsob, paradajkovú omáčku, cesnak ...
Ja som nejedla syr niva, az ked som bola tehotna, som dostala na to chut (aj ked som to nejedla a nevedela ako chuti). Potom som to jedla stale
Ja som z kategorie co som nejedla vtedy nejem ani teraz. Ale! Kedysi som mala rada spenatovy privarok, teraz absolutne nerozumiem, ako som to mohla jest, smrdi mi to. Rovnako s pecienkou 🤢🤷
Neznasala som maso, slaninu, klobasu - dodnes ich nejem. A potom kapustove fliacky, granadyr, dukatove buchticky a leco - vsetko uz dnes uz dokazem zjest. Inak som v podstate vdacny stravnik - okrem masa vsetko.
@pabla99 Moj manzel nejedol ako dieta skoro nic a teraz skoro vsetko. Ale s hribami to ma cely zivot presne tak ako ty. Ja som napriklad nemala rada vyvar - odpudzovali ma tie mastne oka. Teraz ho mam velmi rada. Plesnive syry by som ako mala nezjedla, teraz ano. Velmi mi nechutila varena korenova zelenina, teraz uz ano. Luskovy privarok som neznasala, uz mi chuti. Celkovo mam teraz rada vlastne vsetko, hoci ku kopru si vztah este len pomaly hladam. Ale je jedno jedlo z detstva, s ktorym by som asi mala problem aj teraz, a to su mliekove polievky zo skolskej jedalne. To je u mna asi uplne dno gastronomie 🙂
Žemľovka 😋 v detstve to pre mňa bol maglajz zo školskej jedálne a takú by som ani teraz nezjedla, ale zistila som, že keď si ju spravím sama, je to moje obľúbené jedlo, mňam 😁 ale to, čo nikdy v živote nebudem ochotná jesť, ani keby som sa dožila 100 rokov, je držková polievka.
Maminu vianocnu hribovicu. Su to kremove sampiony s anyzom. Odkedy ju robi s bezlaktozovym mliekom neviem sa jej dojest
@pabla99 neznášala so jaternice tlačenka zemiakové placky cibuľu surovú lečo mastné mäso ako bôčik v guláši napriklad...dnes jem z toho iba lečo zvyšok do úst nedam
Ja lečo. To som ani vidieť nemohla a teraz je to moje obľúbené letné jedlo. A špenát som tiež strašne nemala rada a pred časom som ho skúsila ochutnať, že možno mi to zachutí. Ale nie - so špenátom stále nie som kamarátka 😀
Cuketu
@pabla99 ja skor opacne, jedavala som napriklad ryby a morske plody a zhnusilo sa mi to a nezjedla by som to uz ani za 1000€ 😃
A dost veci co som jedavala, nevarievam ked mam uz rodinu, lebo by to nejedli.

ja som neznasala prazenicu-teraz uz ju jem.neznasala som aj krupic. kasu a puding-tieto veci vsak nejem doteraz.