Nebaví ma varenie
Baby prosím neodcudzujte ma, chcem len vedieť či je nás viac. Mám dve deti, a čo sa týka varenia doslova to nenávidím, manžel to po mne vyžaduje akože nie nasilu ale proste stále to jeho a čo sa bude variť. Ja variť viem dobre aj piecť, dokonca aj torty robím na oslavy, to pečenie ma baví dosť ale varenie je pre mňa len nasilu. Milujem upratovať to je moje, ale ja neviem prečo tak neznášam to varenie mne to príde ako zabitie času, keby nemám deti tak nevarím kašlem na to len také rýchle jedlá by som robila. Prosim baby že nejsom v tom sama ? Ja už si prídem ako najhoršia žena na svete....
Najprv zaciatok-pise sa neodsudzujte ma (nie neodcudzujte).
A k postate prispevku-manzel.ma nejaky fyzicky alebo mentalny problem, ak nemoze navarit on?
ja veľmi rada varím, ale vôbec nepečiem zákusky či torty, nechcem a neviem to...ale baví ma aj upratovanie ako teba :D aj v záhrade rada pracujem....len keby bol čas na všetko, v zamestnaní trávim 3/4-inu dňa, takže nestíham všetko čo ma baví
mna tiež nebaví variť :D keď sa mi nechce tak proste nevarím, môj partner varí lepšie ako ja a keď si vymyslí niečo čo chce jesť tak si to uvarí. Keď mám náladu na varenie a niečo si vymyslím tak to navarím
Prečo by malo byť len po jeho? On si môže navariť čo chce a ty tiež. A nie nebaví ma variť, piecť ani upratovať.
Nech dva krát do týždňa vari on a var na dva dni
Nie si v tom sama. ;)
Prosím, už sa to konečne naučte - "neodsudzujte". Zo slova súdiť a nie "odcudzovať " čiže kradnúť
nevarím, nebaví ma to, varí manžel, nie každý deň, ale varí väčšinou jednoduché jedlá, nič zložité, a keď nie je navarené, tak si dáme len nejaký šalát, ovocie, alebo objednáme z reštaurácie
Varenie mi až tak nevadí, ale niekedy som zúfalá s toho rozmýšľania čo mám variť, aby to chutilo každému. Milujem také dni, keď mám navarené s predošlého dňa a nevarím. Dokonca ma nebaví upratovať, ale mám rada poriadok, to je dosť blbá kombinácia 😒
Vieš koľko žien variť nebaví? Ja ich poznám osobne minimálne 20🤣
Ja variť milujem, nebaví ma napr upratovanie, ale je to činnosť ktorú robiť musím, tak som si našla niečo pozitívne aj na tom upratovaní. Počúvam podcast/hudbu. To by tebe nepomohlo? Pri varení si niečo zapnúť do pozadia..
treba zapriahnuť manžela do domácich prác. u nás varí manžel každý deň vrátane víkendu obedy (ja chystám raňajky a suché večere).
Ani mna varit nebavi, keby nemam deti tak kaslem na to ale zial musim😀
Ja nenávidím varenie a pečenie ale že fakt brutálne..piecť nepecieme takmer vôbec a čo sa týka varenia, striedame sa s mužom. Ja robím nenáročné rýchle jedlá a polievky a on (väčšinou cez víkend) mäsité a zložitejšie jedla.
Neznasam varenie, ked sme boli este sami, varil iba manzel (teraz je to tak pol na pol). Keby sa ma inak muz opytal, ze co sa bude varit, tak by som mu s kludom anglicana odpovedala, ze same SA nenavari nic 🙂
Nechapem, preco si to nechas, aby to od teba "vyzadoval". Nech prilozi ruku k dielu aj on. Robi on doma vobec nieco (kedze pises, ze upratovanie milujes)...?
Pridavam sa do klubu. Absolutne ma to nebavi. Ale musim 😂
@123el123 mám to ako ty🙂
Kludne var tie rychlovky, aspon bude navarene. Ja to tiez neznasam, niekedy kupim polotovar, ale snazim sa kvalitne polotovary. Aj ked to nikdy nechuti ako domaca strava. Poznam knihu od Jamesa Olivera 15minutove recepty.
Aj ja to mam tak, preto sa snazim varit len rychle jedla, mam ryzovar, teplovzdusnu fritezu, dost to ulahcuje zivot
Mňa varenie baví, ale iba cez víkend, aby som utekala z práce domov a ešte potom varila,tak to teda nie.No sem-tam navarím cez týždeň, keď má menšia v škole niečo čo nechce. Muž nebýva cez týždeň doma. A mne už niekedy navarí aj staršia dcéra alebo mi aspoň pri varení pomôže, pokrája niečo či nastrúha.
Ja zasa varim rada, aj peciem. Za to neznasam upratovanie, hlavne utieranie prachu😬. A aj tak mam upratane, skratka premozem sa. Bordel a spina sa mi brdi viac.
Premozem sa v praci, ked sa odomna vyzaduje cinnost, co ma nebavi ale mam ju v naplni prace, premozem sa, ked sa dieta chce hrat hru, co mna nebavi, ... som dospela a zmierena s tym, ze nemozem v zivote robit len to, co ma bavi.
Ja tiez z varenia nie som nadsena. To kazdodenne varenie ma doviedlo do stavu, ze sa citim "prevarena". Ale kedze je to nevyhnutnost a nie vzdy sa mu vyhnut da, tak varim. Obcas sa stane, ze ma varenie aj bavi, ale zvycajne to beriem ako nevyhnutnost. No a? Kolko cinnosti robime, lebo su nevhnutne aj ked z nich nadsene nie sme. Taky je zivot.
Tak buď rada že ťa baví aspoň pečenie a upratovanie. Mňa ani to. 😅
Mňa tiež nebavi varenie, ani pečenie, našťastie dieťa je už samostatné a vari si samo a muž je úplne nenáročný stravník. A nebaví ma ani upratovanie, ani žehlenie. Z domácich prác ma nebaví nič, robím ich iba z nutnosti ☹️
Netráp sa..ani ja to nemusím..teda musím ale nie s potešením..a ešte aj nenávidím upratovanie🤪
Ani mna varenie nebavi. Ale co sme naposledy jedli vonku to bol taky hnus, ze sa snazim cim dalej tym viacej motivovat.
My si radi chodime cez vikend zajest vonku, ale to islo kvalitativne vsade tak dole kopcom, neuveritelne. A ceny ani nespominam. Tak varim, no.
Ked sa mi nechce , nevarim,. Zistila som, ze ked varim z donutenia, to jedlo mi nechuti, proste to odflaknem a neni to ono. Vzdy mam nieco v mraznicke - bud mrazene domace jedlo alebo polotovar, alebo objedname donasku. Varim aj jednoduche jedla...ked sa muzovi nepaci, nech uvari on.
Mne velmi pomaha spravit si menu na 5 dni (vikendove nerobim, vtedy paradoxne varim menej casto). Robim si aj food prep - den alebo aj dva dni popredu si napr. nakrajam zeleninu, tofu, co sa da, uzavriem do sklenenych nadob a v den varenia to uz Len hodim do hrnca/na panvicu.
Myslim, ze v tvojom pripade je problem, ze u vas Zena= kucharka. To, ze si zena z teba automaticky nerobi zodpovednu za vsetky jedla celej rodiny, to je proste prezitok. Sprav aj muza zodpovednym za niekolko jedal tyzdenne, on preco nemusi rozmyslat nad tym, co budete jest? Moj muz nenavidi varit ale par krat do tyzdna to necham na neho, a ked to vyriesi objednanim donasky, tak zjeme donasku. Ak sa niekedy prinuti uvarit, tak vzdy vymysli kombinacie co by ma v zivote nenapadli ale zjem to, proste to nemusi byt dokonale
Super vyssie spomenute. Food prep. (umyta nakrajana zelenina, ovocie, namarinadovane maso v chladnicke). Hodis do hrnca, pripadne do rury - pripravuje sa samo. Spravis len cerstvu prilohu.
Zamrazit hotove jedla (privarky, huste polievky, dusene masa, omacky na cestoviny), alebo domace polotovary, ja mam vlastne obalene rezne v mraziaku, masove gulky, kuracie uz ochutene (den vopred vytiahem na rozmrazenie a uz len vyprazim, udusim, dam na plech do rury).
Na inspiraciu co varit, najdi si tu skupiny, kde zeny zdielaju co varili. Mne to pomohlo.
Pridávam sa do klubu. Neskromne poviem, že variť viem dobre, varím od puberty, chodila som aj na hotelovku. Pri mladšom synovi som ale minulý rok naozaj vyhorela čo sa týka varenia. Bol nejedák a skoro nič mi nechcel jesť, ja som mu aj vyvárala osobitne všetko možné len aby niečo zjedol, ale márna moja snaha a bola som z varenia úplne znechutená. Tiež radšej upratujem. Už sa s tým nemám chuť tak hrať ako kedysi, neustále vymýšľať nejaké nové jedlá a tak. Varím takmer výlučne už len jednoduché jedlá, ale snažím sa, aby boli chutné a výživné.

Nenavidim varenir, milujem pecenie. Vari manzel