• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Nebezpečné paradajky. Sú v nich nebezpečné látky?

11. októbra 2007 
poculi ste o tom ze v kupovanom paradajkovom pretlaku alebo celych paradajkach v konzerve su nejake nebezpecne latky? nemyslim take ktore su v dnesnej dobe uz asi vsade ale nejake ine - nebezpecnejsie.......ja robim paradajkovu polievku z cerstvych (a par.dzus) ale svokra robi z pretlaku a kecupu - co sa mi velmi nepaci (druha vec je ze to ani moc dobre nechuti) a mojmu dietatu (ked zacne take papat) by som to nie velmi rada dovolila jest, ale potrebujem si overit ze je to pravda, neviete o tom nieco?
dakujem :wink:
7. jún 2007 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
7. jún 2007 o 13:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
http://www.akv.sk/default.aspx?ID=172
tu som niečo našla o paradajkách v konzerve, ak je tam E330, je to vraj rakovinotvorné.....
8. jún 2007 o 22:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a okrem toho paradajky sú fajn alergén
do roka by som ich vynechala
8. jún 2007 o 22:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a nevravi sa, ze paradajky su super proti rakovine? :confused:
8. jún 2007 o 22:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
...vraj šupky z paradajok by sa nemali jesť nikdy a uvarené už vôbec nie...
8. jún 2007 o 22:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tak to vazne? Moja mala miluje paradajky a papa ich teda dost casto...i ja
8. jún 2007 o 22:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kangaroo super clanok! ja Bukovskeho mooozem, ale TREBA DOCITAT DOKONCA :wink:
8. jún 2007 o 22:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ja som zas čítala niekde že práve v paradajkovom kečupe, prípadne pretlaku sa nachádza nejaká látka (už neviem presne jej názov :sweat_smile: ), ktorá chráni pred rakovinou a to najmä ženy, prišli na to vedci vďaka tomu že talianky trpia menej rakovinou, preto lebo konzumujú veľa pizze, na ktorej sa nachádza práve ten paradajkový pretlak
8. jún 2007 o 22:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
E 330 (kyselina citrónová) vraj spôsobuje skorbut a rakovinu J - to by citrusy boli príčinou krvácania ďasien a rakoviny, ale je to presne naopak.

takže žiadne riziko nehrozí, okrem alergie...

pijete mlieko? pred pár rokmi bolo aj to rakovinovotvorné...aspoň sa o tom hovorilo a písalo :grinning:
je to otázka odolnosti organizmu...
v dnešnej dobe je alergén všetko... :frowning2:
čím viac sa staráte čo ktorý výrobok obsahuje, tým horšie...viď príklad našich "spoluobčanov" inej farby...deti vidia pomaranč iba na tržnici a zjedia len to čo ostane pod pultom...keď predávajúci odídu...naše deti? majú čisto, pravidelnú stravu, ovocie, zeleninu, vitamíny...a aj tak sú chorí, alergickí.... :unamused:
9. jún 2007 o 18:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no vazne, ja tomu s tymi paradajkami teda neverim...akoze by boli nezdrave...
9. jún 2007 o 18:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
asi tam bola niaka konzervacna latka,alebo farbivo.Inak ja milujem peradajkovu polievku,omacku,plnenu papriku,kecup a vsetko co je talianske,ale surovu paradajku nedam do pusy :grinning: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
9. jún 2007 o 19:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
...to uz by sme fakt ani zeleninu nemohli jest? :confused:
9. jún 2007 o 19:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
stava sa?,keby sme mali vsetko skumat,tak by sme sa ztoho zblaznili,no je dobre ,za ak sa nieco nepodarilo vyrobit,alebo sa dovezie sit je fajn to vediet
9. jún 2007 o 19:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mne zase teraz v tomto tehuobdobi chutia veeelmi paradajky - kazdy den ich jem....a hlavne vecer o desiatej zjem samotnu paradajku ... :OP)))
9. jún 2007 o 19:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
lyzenka...ja som celé tehu prežila na paradajkááách...
9. jún 2007 o 19:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
jasné jasné,ten článok treba prečítať do konca :grinning: sú to názory a každý sa musí podla seba zariadiť, čerstné rajčinky sú mňááám a ked sa dajú čerstvé na kúsky nakrájané do paradajkovej polievky, to je balada :stuck_out_tongue_closed_eyes:
zuzu13:myslím že aj na našich spoluobčanov už došlo, minule som jednu stretla na pohotovosti zo synom,ktorý dostal koprivku od nejakej papriky...
Inak ked sa tu tak o tom bavíme z čoho je paradajková polievka najzdravšia/okrem čerstvých rajčín/?
10. jún 2007 o 00:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
mzslim si ze s mierom sa moze jest skoro vsetko :grinning: ved to nejeme na kila a ani tony :grinning:
10. jún 2007 o 00:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
lyzenka, aj mne velmi paradajky v tomto tehu :wink:)) mozno teda aj ty cakas dievcatko :sweat_smile: :wink:
10. jún 2007 o 00:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
zuz bojim sa ze ja jem pradajky na kila, tak preto ma to zaujima....ale dost roznych nazorov je na to, nekto povie ze to je proti rakovine, nekto ze to rakovinu sposobuje :astonished:
10. jún 2007 o 11:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ale adamko ich tolko nezje neboooj :grinning:
10. jún 2007 o 12:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
baby neblbnite s paradajkami. Su velmi zdrave a skutocne obsahuju veeeela latok ako prevencia rakoviny. Na druhej starne mimkacom mozu sposobovat alergicku reakciu, preto pocas kojenia by sa jest velmi nemali.
Ale ako vravi zuz, vsetko s mierou.
Ja som osobne maniak na rajciny, ako aj na vsetku farebnu zeleninku a dokonca na varenie roky pouzivam konzervovane paradajky kuskovane a som s nimi velmi spokojna. Pretlak velmi nemusim a kecup tiez do varenia nepouzivam. :grinning:
19. jún 2007 o 11:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Na paradajky poznám ten názor, že sú zdravé pokiaľ sú zrelé!!! Ale ako jed pre naše telo sú paradajky nezrelé, zelené, pretože obsahujú látku, ktorá je toxická bomba pre náš organizmus. Zistili to v USA pri nejakých vedeckých výskumoch a kedysi dávno som sama jedla u mojej babky zavárané zelené paradajky a chutili mi viac ako uhorky, pretože to bolo pre mňa niečo nové, ešte dobre, že som k tej mojej babke nechodila tak často .. :unamused: možno by som už nenapísala tento môj poznatok. papa :dizzy_face:
29. aug 2007 o 22:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
E 330,ved Ečka sa dnes nachadzaju vo vsetkom,nie?nasi rodicia stari rodicia jedli vsetko,nevediac ci to obsahuje nejake skodlive latky a su tu.Dnes je to zdrave proti rakovine,za par rokov povedia,ze su skodlive,a naopak.tak si vyberte.Aj spenat obsahoval kedysi najviac zeleza,dnes to uz nieje pravda.
11. okt 2007 o 12:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok