icon

Nenávidené potraviny: Čo neznášate vy?

18. júl 2024

Co nezjete? Môj muž nejde šampiňóny ani olivy, trochu mi to vadi keď varím. Co mate vy také čo nemusíte? Zvedavá som, keďže mne to nejde do hlavy a šampóny aj olivy milujem.

lucia13022023
18. júl 2024

Je veľa vecí čo mi nechuti, ale v prípade veľkého hladu by som to zjedla. Napríklad mi nechuti brokolica alebo karfiol, ale zjedla by som ich keby musím a hladujem a nič iné na svete nie je 🤣 Ale potom sú potraviny, ktoré by som v živote nedala do úst - morské plody - všetky -, vnútornosti, spikova kosť ci co to je, jaternice.

laurita285
18. júl 2024

Ja žijem na doslova desiatich "potravinách" a zvyšok nejem :D :D

kacena2022
18. júl 2024

Na mňa každý hovorí že som prieberciva no ja nejem tieto potraviny nechutia mi - olivy,šampiňóny,paradajky,brokolica,fazuľa,cícer,tvaroh, bryndza,zabíjačkové špeciality,morské plody,ryby,cuketa, kačica,lokše,šošovica,držky,mäso jem iba kuracie bravčové a morčacie ostatné vôbec.Mozno je aj viac tých potravín čo nejem no teraz ma všetko nenapadá vymenovať🙂

nikayla
18. júl 2024

Tak olivy ani ja nemusím. Ale napríklad ja fakt minimálne, možno raz za rok, zjem salámy a šunky. Mne to vôbec nechutí.

tristik
18. júl 2024

Paradajky, hríby, tekvicu 🤢 už len pri vôni ma napína

dzejny656
18. júl 2024

No ja napríklad zjem všetko. Iste, niektoré potraviny preferujem viac, niektoré menej, ale dokážem zjesť všetko ak som hladná alebo ak niekde proste ponúkajú takým jedlom kde sú aj veci, ktoré nemusím.
Mňa vždy šokuje koľko dospelých ľudí je prieberčivých a toto neje, hento neje, tamto je zas fuj. Mne sa to spája skôr s detmi také vymýšľačky.

janickacrazy
18. júl 2024

@dzejny656 lebo sa máme veľmi dobre, keby prišiel hladomor, hneď by im chutiť začalo a zjedli by aj klince 😂

laurita285
18. júl 2024

Som si dala od chatgbt vypísať 150 najbežnejších potravín tak tu je zoznam čo nezjem v skratke, rozšírený sa mi nechcelo riešiť :D
Paradajky
Paprika
Uhorky
Cibuľa
Cesnak
Šalát
Špenát
Cuketa
Baklažán
Brokolica
Karfiol
Pór
Repa

Pomaranče

Citróny
Hrozno
Jahody
Maliny
Čerešne
Slivky
Grepy

Jogurt
Tvaroh
Kefír

Kuracie prsia
Hovädzie mäso
Teľacie mäso
Jahňacie mäso
Slanina
Šunka
Klobása
Saláma

Losos
Treska
Tuniak
Sardinky
Makrela
Krevety
Kalmar
Mušle
Obilniny a strukoviny

Celozrnná múka

Kuskus
Quinoa
Ovos
Jačmeň
Cícer

Croissanty
Tortily
Knäckebrot
Oleje a tuky
Olivový olej
Slnečnicový olej
Repkový olej
Kokosový olej

Margarín
Nápoje

Káva
Džús (pomarančový, jablkový)
Víno
Pivo

Bazalka
Oregano
Tymian
Rozmarín
Majoránka
Šalvia
Kmín
Zázvor
Orechy a semienka
Mandle
Vlašské orechy
Lieskové orechy
Slnečnicové semienka
Tekvicové semienka
Ľanové semienka
Chia semienka
Iné
Med

Marmeláda
Kečup
Horčica
Mažiar
Sójová omáčka
Balzamikový ocot
Ocot
Mleté mäso
Pečienka
Hotové omáčky
Sušené ovocie
Konopné semienka
Kvasnice
Olivy
Kapary
Tvarohový syr
Parmezán
Feta
Brie
Gorgonzola
Provolone
Edam
Gouda
Romadur
Camembert
Ricotta
Mascarpone
Cottage cheese
Mozzarella
Provolone
Brie
Gorgonzola
Philadelphia
Krémový syr
Modrý syr
Emental
Eidam
Halloumi
Tofu
Tempeh
Seitan atd atd atd :D

simsalabim
18. júl 2024

@laurita285 to je strasne 🙈 Co vlastne zjes? Ved musis mat hrozne obmedzenu stravu - urcite to je nejaka forma poruchy prijmu potravy…

janickacrazy
18. júl 2024

@laurita285 napíš nám, čo máš bežne na raňajky, obed, večera, to som fakt zvedavá

iwesska
18. júl 2024

Olomoucke syrecky🤢

laurita285
18. júl 2024

@simsalabim žijem s tým od vždy, narodila som sa s atopickým ekzémom pred xy rokmi, keď sa o tom nechyrovalo, zo všetkého sa mi ekzém zhoršoval tak mi nedávali rodičia nejak extra "ponuku" jedál na testovanie :D no a zostala som v takom stravovaní už navždy :D

laurita285
18. júl 2024

@simsalabim inak je to nejaká vada v mozgu, to zaručene. Raz ma kamarátka ukecala, že nech vyskúšam paradajku. Zahryzla som do nej a neočakávala som že bude "mokrá" vnútri 😂 hneď ako tá voda stiekla kdesi na moju peru tak som už grcala z toho pocitu :D :D a vlastne sa to zopakovalo aj pri rôznych iných potravinách/jedlách a potom som to už ani neskúšala ani neskúšam :D

simsalabim
18. júl 2024

@laurita285 a co teda jes? Napis napr co si jedla vcera.

trema
18. júl 2024

@laurita285 aj mna by zaujimalo, co jes. Z toho zoznamu mi vychazda, ze pečivo, cestoviny, ryzu a zemiaky s bravcovym masom s jablkom alebo hruskou 🙂

beata_k
18. júl 2024

Tatarak a kazde nedopecene maso a este krvavnicky.

laurita285
18. júl 2024

@janickacrazy na raňajky nejaký banán, na obed kľudne čistá cestovina alebo cestovina s vajcom, na večeru čistý rožok bez ničoho.
iný deň raňajky, čistý biely jogurt bez ničoho
obed zemiaky a pečené stehno, večera zemiak a kúsok pstruha

iný deň, raňajky čistý rožok, obed varené vajcia 2-3ks a k tomu plátok čistého pečeného/duseného bravčového kare... úplne "nudné" a "suché" to musí byť.

Čo som vždy prekvapená, tak som v 100% zdravotnej kondicií, aj "fit". Pri tom tých vecí čo zjem je doslova 10-15ks, možno do 20 ak by som sa posnažila s nejakym ovocím.

cookie29
18. júl 2024

@laurita285 toto mi pripomina comu sa u nas hovori Trouble de l'oralité...
Neviem ako to nazvat po slovensky, je to nieco relativne nove, takze neviem ako to prelozit, ale moje dieta ma nieco podobne.

laurita285
18. júl 2024

@cookie29 po slovensky asi orálna averzia, resp.to mám v karte napísane 😀

vev82
18. júl 2024

Kel, držky a olivy..tie samostatne nezjem. Zamaskovane v jedle ano, ale olivovy olej milujem 😁

guiseppinka
18. júl 2024

Tak u mna surove paradajky. Kedze sa sa casto davaju na chlebicky a nie kazdy si pamata take blbosti, ze nejem paradajky, tak ich dam dole a zjem zvysok. Paradajkovy salat je u mna 🤢 realne som raz hodila sablu z toho. Strasne ma drazdi ta vona... kecup nemusim, ale paradajkovu polievku, omacku milujem...
Dalej nemam rada ruzickovy kel, teda nejedla som ho roky, ale ani netuzim. Tekvicovu polievku (biela nastruhana tekvica) nezjem, ako privarok v pohode. Salatova mliecna polievka tiez u mna neprejde... baranina, jahnacina ma taku specificku vonu a (pa)chut, ze to nevarim a dalej mi nenapada nic take extra...

Drzkovu polievku, koprovu omacku milujem

janickacrazy
18. júl 2024

@laurita285 a nemáš skôr nejakú histaminovu intoleranciu alebo niečo také? Mne to tak príde, že skoro nič nemôžeš.

sisaka
18. júl 2024

@dzejny656 presne moje pocity - nerozumiem prieberčivosti dospelých 🙄
Tiež zjem úplne všetko, ak sa nebavíme o nejakých nezvyčajných jedlách ako balut (vajce s už vyvinutým kačiatkom), niektoré potraviny mám samozrejme obľúbenejšie, ale nikdy nevytahujem nič z jedla, neznášam jesť s ľudmi, čo sa v jedle babrú a vyťahujú z neho “neobľúbené” zložky.

@janickacrazy nám babka hovorila, keď sme boli malí a vymýšľali s jedlom 1. kto je hladný, zje aj čír chladný 2. Najlepší kuchár je hlad a keďže prežila 2. svetovú vojnu, tak nám vždy hovorila - počkaj, počkaj, raz vám aj suchá kôrka bude dobrá (dúfam, že to sa nesplní)
U nás v rodine sa špekulovanie nad jedlom netolerovalo, nanajvýš sme ako deti mohli nechať na tanieri mastný kúsok, žiadne vyťahovanie neoblubenych potravín

laurita285
18. júl 2024

@janickacrazy nie, kiež by 😀 mám naraz ekzém a ichtyozu 🙂

henka123123
18. júl 2024

nemozes mat nejaku formu autizmu? Oni maju taketo problemy s jedlom.ako vyzera.tiez maju radi suche a podobne veci...
@laurita285

simsalabim
18. júl 2024

@sisaka tiez tomu nerozumiem… aj mna ucili jest vsetko, jedine, comu som sa vzdy branila, bolo maso, vzdy sa mi bridilo jest mrtvoly 🙈 Ale maso som jedla do 18ky. Mam menej oblubene jedla, ale v podstate zjem vsetko okrem masa.
@laurita285 s takym jedalnickom si asi aj dost chuducka, ci?

danusskaaa
18. júl 2024

Ja nezjem držky, morské plody, nič plesnive- alergia, huspeninu, jaternice.. a mnohé potraviny mi proste nechutia, tak ich nejem.

falbala132
18. júl 2024

držky a aspik. v podstate také trasľavé veci 😀

tetapetra
18. júl 2024

@1ryba morské plody to kvôli tomu že rodina? 🤣🤣

diamand2326
18. júl 2024

Nezjem ani ja ani deti akejkoľvek hríby, ani šampiňóny, už len tá "vôňa" mi vadí. A ešte tlačenku, inak zjem všetko.