icon

Obed pre robotníkov na stavbe

betus1111
25. aug 2025

Ahojte, chcela by som rady od gazdiniek ... staviame dom a máme tam momentálne 12 chlapov... už som snáď navarila všetko a nápady dochádzajú viete odporučiť dáke recepty pre chlapov (čiže niečo čoho bude ozaj veľa) a bude to menej náročné na prevoz?

Strana
z6
januska12323
25. aug 2025

To sú kamaráti?

anonym_53345b
25. aug 2025
@januska12323

To sú kamaráti?

@januska12323 tak to snáď nie. To by mal niekto gule otravovať kamarátov, aby si brali dovolenku a makali na cudzom dome?

anonym_405135
25. aug 2025

No tak keď firma tí by mali mať prestávku na obed a zaplatené stravné od firmy

zuzubb007
25. aug 2025

Variť robošom to vážne? Však idú do práce majú si stravu zabezpečiť sami, akoze každý deň vyvárať pre 12tich to je vtip, keby dvaja nepoviem, ale ako si naučis tak máš, u nás roboši ráno kúpia jesť bud jedia svoje alebo cez prestávku sa idú dakde najest

minesasubu
25. aug 2025

skus si pozrieť aj staršie diskusie , je to tu dosť spominané
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-uvarit-pre-robotnikov-okrem-klasiky/

laurika999
25. aug 2025

@betus1111 Pre robotníkov sa nevarí, robotníci sa chodia stravovať na menu.

januska12323
25. aug 2025
@anonym_53345b

@januska12323 tak to snáď nie. To by mal niekto gule otravovať kamarátov, aby si brali dovolenku a makali na cudzom dome?

@anonym_53345b firme by hádam nevyvárala.

oriesocek
25. aug 2025

ak chces varit pre robotnikov a oni dávaju kamarátsku cenu, alebo chodia robit zadarmo - tak velke hrnce ako segendin, gulas, rizoto, francuzske zemiaky, pecene klobásy a parky, paprikas, rozne omacky z kuracieho masa s ryzou - mozno nejake privarky - vsetko, kde nemusis stat pri sporaku a dlho to varit, piect.... ale to sme robili v minulosti. teraz ked robia zivnostnic a normálne robotníci cez firmy, tak sa chodia najest do restaurácie na menu...

20erika07
25. aug 2025

No kukaj si asi denne menu reštaurácii, pospisuj si co by bolo fajn.

anonym_f60d09
25. aug 2025
@anonym_53345b

@anonym_53345b áno mal, predstav si. No ty asi kamarátov nemáš žiadnych, tak to nemôžeš vedieť.

nyusika
25. aug 2025
@anonym_f60d09

@anonym_53345b áno mal, predstav si. No ty asi kamarátov nemáš žiadnych, tak to nemôžeš vedieť.

@anonym_f60d09 nie vsetci si potrebuju volat kamaratov makat. niekto ich pozyva na grlvloanie, naprikald.
a stavat dom necha firme.
si predstav ty...

rozculena
25. aug 2025

3 týždne som mala v byte firmu na prerábku....by som musela byť šiši,aby som im varila. 2 týždne tam boli úplne sami,my sme boli u príbuzných,keďže sa tam nedalo existovať

danniiee8
25. aug 2025
@anonym_53345b

@anonym_53345b prečo otravovať? Ak máš dobrých kamarátov tak ti prídu pomôcť a nie je to otravovanie. Nám tak pomáhali -sami od seba keď mohli - mužovi kamaráti a dvaja kolegovia a tiež naši bratia a dvaja bratranci. A muž chodil pomáhať im tiež keď mohol. Čo je na tom zle ?
Keď sa robili menšie roboty (ktoré by sme zvládli aj sami ale máme super kamarátov a rodinu) tak sme fungovali takto.
Keď väčšie roboty alebo nejaké špeci práce (napr. zapájanie plynu a podobne) volala sa firma a z nej si robotníci chodili do neďalekej reštiky na menu a ja som tak max uvarila kávu a ponúkla koláč a pitný režim.

anonym_e5ee1e
25. aug 2025

my sme mali za kamaratsku cenu a jeden len za naklady na cestu a tak z rodiny a varila som pecenu krkovicku na cesnaku s ryzou a salat, rezne, pecene kura, gulas, pecenen hovadzie na stave, jaternice, pecenu kacicu
raz chceli domace leco, proste tak ako kedysi sa varilo

betus1111
autor
25. aug 2025
@minesasubu

skus si pozrieť aj staršie diskusie , je to tu dosť spominané

@minesasubu ďakujem 🙂 ... aj za ochotu, radu ale aj za ľudskosť ako čítam aj iné komenty v diskusii vidno že sme ľudia a ľudia 🙂

betus1111
autor
25. aug 2025
@januska12323

To sú kamaráti?

@januska12323 kamaráti ale z firmy ..

betus1111
autor
25. aug 2025
@anonym_53345b

@anonym_53345b fuh takéto komenty ... ty asi vedieť život samotára ktorý toho veľa nenarobí .... troska mimo realitu

tundra
25. aug 2025
@betus1111

@minesasubu ďakujem 🙂 ... aj za ochotu, radu ale aj za ľudskosť ako čítam aj iné komenty v diskusii vidno že sme ľudia a ľudia 🙂

@betus1111
-bravcove rizoto,kysla uhorka
-cestoviny s vajickom a opekana spekacka alebo slaninka na kocky + kysla uhorka
-kapustne fliacky+slaninka na kocky

martul
25. aug 2025
@laurika999

@januska12323
@anonym_53345b
@anonym_405135
@zuzubb007
@laurika999 baby úplne základná vec ... dokážete sa vyjadriť k téme?? Čo sa autorka pýtala?!

betus1111
autor
25. aug 2025
@anonym_405135

No tak keď firma tí by mali mať prestávku na obed a zaplatené stravné od firmy

@anonym_405135 sú to živnostníci a kamaráti ktorí prišli pomôcť .. Maju to normálne zaplatené všetci len sme mimo mesta a dediny najbližšia reštaurácia je 30 min nikomu sa tak ďaleko nechce dochádzať za stravou a dovoz nám neposkytli ... a ďakujem nepotrebujem rady kam chodiť na obed ale inšpiráciu co im navariť 🙂 ...

anonym_6efc5e
25. aug 2025

A to máš také veľké hrnce pre 12 ľudí? Mohla by som sa na to vykašľať a radšej by som im zaplatila donášku aj s prirážkou mimo mesta

maca1984
25. aug 2025

Kotlíkový guláš, maďarský guláš s knedĺou, kurací perkelt/paprikáš s cestovinou alebo haluškami, fašírky, plnená fašírka na plechu, hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a koreňovou zeleninou, špenát so zemiakmi a vajcom, pečený bôčik, rezne.

betus1111
autor
25. aug 2025
@zuzubb007

Variť robošom to vážne? Však idú do práce majú si stravu zabezpečiť sami, akoze každý deň vyvárať pre 12tich to je vtip, keby dvaja nepoviem, ale ako si naučis tak máš, u nás roboši ráno kúpia jesť bud jedia svoje alebo cez prestávku sa idú dakde najest

@zuzubb007 všetko je o ľudskosti a o človeku aký je. ... jeden dá iný iba berie ... ja ich 30 min tam a 30 min naspäť do reštiky hnať za obed nebudem majú stravu zadarmo u mňa a koľko spapaju toľko si naložia... teploty boli 35+ a makali ako otroci na streche ... prečo im nedožičiť oddych pri teplom obede za ktorý si nemusia platiť? .... žijeme v dobe akej žijeme a asi ma neprekvapia sebecké komenty

betus1111
autor
25. aug 2025
@maca1984

Kotlíkový guláš, maďarský guláš s knedĺou, kurací perkelt/paprikáš s cestovinou alebo haluškami, fašírky, plnená fašírka na plechu, hustá fazuľová polievka s údeným mäsom a koreňovou zeleninou, špenát so zemiakmi a vajcom, pečený bôčik, rezne.

@maca1984 tak ten pečený bôčik ten ma skutočne nenapadol ... ďakujem za rady skoro všetko som už varila a aj opakujem už recepty ... a ďakujem aj za príjemný koment s odpoveďou k veci🩷 a nie negatívny názor chytrolínou ktorí si myslia ze sú pupok sveta a reagujú odpoveďou ktoré vôbec nie sú k veci

mogaa
25. aug 2025
@betus1111

@maca1984 tak ten pečený bôčik ten ma skutočne nenapadol ... ďakujem za rady skoro všetko som už varila a aj opakujem už recepty ... a ďakujem aj za príjemný koment s odpoveďou k veci🩷 a nie negatívny názor chytrolínou ktorí si myslia ze sú pupok sveta a reagujú odpoveďou ktoré vôbec nie sú k veci

@betus1111 rezne, guláš, jaternice....

nyusika
25. aug 2025
@betus1111

@betus1111 chytrolinoV

rychle jedla su aj fasirky pecene v rure, k tomu slovensky zemiakovy salat - nemusis robit, vo velkom baleni sa da objednat z Lunys, napriklad
dalej sote s ryzou - aj to ide vo vacsom mnozstve a pomerne rychlo
uz spominane gulase, huste polievky...akurat neviem, ci ma v takychto horucavach na to kazdy chut.

o aky pocet robotnikov sa vlastne jedna ? pisala si to ?

betus1111
autor
25. aug 2025
@rozculena

3 týždne som mala v byte firmu na prerábku....by som musela byť šiši,aby som im varila. 2 týždne tam boli úplne sami,my sme boli u príbuzných,keďže sa tam nedalo existovať

@rozculena no a to je rozdiel medzi nami.. nie každý má financie aby dal firme na hotovo prerobit ci postavit ,
. My staviame svojpomocne a ked su strechari tak par dni zvladnem navarit ale je to o pohodlnosti cloveka a o tom ci to asi aj dokaze ... ja by som tiez mohla mat na salame a mozu jest rozky a tresku ale nemam 🙂... zrejme teda niekto nie ... nie každý žije v mieste kde je reštaurácia do 5 min autom (my ju mame 40min bez dovozu stravy )

jaroe
25. aug 2025
@laurika999

@laurika999 jasné aj na polosamote v kopcoch .niekde na vidieku, kde je max. dedinská krčma v doline

betus1111
autor
25. aug 2025
@anonym_6efc5e

A to máš také veľké hrnce pre 12 ľudí? Mohla by som sa na to vykašľať a radšej by som im zaplatila donášku aj s prirážkou mimo mesta

@anonym_6efc5e mame reštauráciu 40 min a dovoz nezastresuju az sem q aby po tých horúčavách jedlo len tresku a rožky tak so mňa ozaj neubudne aby som navarila

nyusika
25. aug 2025
@betus1111

@rozculena no a to je rozdiel medzi nami.. nie každý má financie aby dal firme na hotovo prerobit ci postavit ,
. My staviame svojpomocne a ked su strechari tak par dni zvladnem navarit ale je to o pohodlnosti cloveka a o tom ci to asi aj dokaze ... ja by som tiez mohla mat na salame a mozu jest rozky a tresku ale nemam 🙂... zrejme teda niekto nie ... nie každý žije v mieste kde je reštaurácia do 5 min autom (my ju mame 40min bez dovozu stravy )

@betus1111
no ale, pokial by som tri a viac tyzdnov mala varit partii kohokolvek, musela by som ostat doma z prace a pol dnba sa tomu venovat.
lebo - povedzme si uprimne - na toto treba vela casu, nie malo penazi...netreba hned prskat a vytykat, ze "nie kazdy ma peniaze na robotnikov"
castokrat je to praveze jednoduchsie a lacnejsie cez firmu, ako svojpomocne.
lebo mat vlastny dom nie je povinnost...a na dome budu vzdy pot5rebne financie...a byt otrokom domu tiez nie je riesenie.

Strana
z6