icon

Obedové menu na oslavu

charlotte3003
14. mar 2025

Dobrý večer, bola by som veľmi rada, ak mi niekto dá svoj typ menu obed+ večera na oslavu narodenín. Akosi sa neviem rozhodnúť, čo mám uvariť.
Minulého roka som robila na obed rezne, šalát a hovädzia polievka a večera knedlík, kôprova omácka a mäso hovädzie z polievky.
Budem rada za každú radu.
Ďakujem 🙂

domkakvet
14. mar 2025

@charlotte3003 rezne a salat, ak nechces to iste, tak moze byt panenka a opekane zemiaky.

katica06
14. mar 2025

@charlotte3003 ja by som robila možno kačku s lokšou, chrumkavé kačacie prsia , dobrý steak či wellingtona

kitycat
14. mar 2025

Kacka?
Svieckova?
Lodos?

denisa_deniska
14. mar 2025

@charlotte3003 gratinované zemiaky s pečeným lososom, alebo kur.prsia na grile s prílohou a k tomu na výber z dvoch omáčok, ktoré budu na stole a každý si vyberie, ktorú chce (napr. syrová a dubáková)

bolarazjedna
14. mar 2025

Ja idem v nedeľu robiť bravčovú panenku o Alenu slaninkou, s hubovou omáčkou a zemiakmi na spôsob Hasselback. Inokedy robievam na oslavu kačku s knedloz/loksou/zemiakmi a s červenou kapustou, ale sú aj rôzne skvelé ovocne omáčky ku ja ké, len môj manžel to neľúbi.
A na večeru ja osobne by som robila už len chlebíčky, resp zajtra po oslave upečieme Jaternice a klobásky, kto bude chcieť.... Po vydať kom obede, zákuskov a aj tak každý si ešte zobne oriesky/cipsy/pagáče.... Nejak extra hladní na večer nikto nebude podľa mňa.

juliet86
14. mar 2025

toto velmi zalezo od toho aky hostia ti pridu. ci konzervativni ci gurmani a ci chces stravit v kuchyni cely den alebo pol.... nieco sezonne s medvedim cesnakom by si mohla urobitm tiez nepises ci to ma byt nobl alebo na domaco. pokojne sprav aj tie rezne... pripadne aj kacka knedla. alebo urob take tie gulky zo zemiakoveho cesta plnene udenym na kapuste. ochladilo sa potesi to. na veceru mozes kupit bosniaky. a vudlabat ich a do nich naservirovat gulas

charlotte3003
autor
14. mar 2025

@juliet86
Tak po domácky, s najbližšou rodinou, žiadne nóbl manévre😀

adonish
19. mar 2025

@charlotte3003 my zvykneme na rodinne oslavy robit tatarak, pecene kolena, pecene rebra, kuracie rezne, hranolky, coleslaw, salat z jemnej salamy, vyvar.kazdy si da, na co ma chut 😊

brumik3
21. mar 2025

@charlotte3003 u nás vyhráva pečená krkovička, červená kapusta a k tomu buď knedlík alebo zemiaková kaša