icon

Obľúbené vegetariánske jedlá vašich detí

18. nov 2025

Poradte nieco take, z coho deti zjedia poriadnu porciu, na com si pochutia a nie je tam ani maso, ani to nie je vyslovene sladke jedlo typu zemlovka. Mojim chutia lasagne, rezne, fasirky, kuracie prsia na mede, palacinky, no z nemasovyh len vyprazany syr. Uz ani vyprazany karfiol a sampinony im nechutia. Ako zjedia mi napr. aj sosovicu, klasicku alebo cervenu na indicky sposob, ale to len tak, aby neumreli od hladu a o hodinu uz pytaju nieco ine, aby sa dotlacili (jogurt, chlieb s maslom), pripadne im tu ich porciu na dvakrat zohrievam, ked nechcem, aby vymyslali.
Poradte recepty, nemusia byt ani vegan, mozu byt vyprazane.

beata_k
18. nov 2025

@anonym_autor Halusky s tvarohom

anna777115
18. nov 2025

Ryby, rozne druhy privarkov s vajičkom, granadir, spenatove halusky so syrovou omackou, cestovina s vajičkom....

biba_18
18. nov 2025

moje dieťa má dodnes rado rezance s tvarohom ... má 25 a to u nás ide 3-4x do mesiaca ...
plus čím bol starší tým viac mal rád sojové "maso" ... tak to som tiež často robila. teraz už menej, keďže u nás nebýva ...

henriettak
18. nov 2025

Granadír 😍

galganka
18. nov 2025

Praženica s kuskusom, cestoviny s kečupom (gastronomický vrchol našich detí 😀 ), pečená tekvica, červená ryža (rozumej ryža s pretlakom), syrové cestoviny na studeno, ale tie bývajú aj s tuniakom, a sladké prakticky všetko, od ryžového nákypu, cez parené buchty... je toho isto viac, ale toto mi narýchlo napadlo.
Niekedy si robievame len mix zeleniny na pare a s maslom... brokolicu, mrkvu, zemiaky, hrášok, karfiol, čo je doma...

viestta
18. nov 2025

cokolvek zapekane, akekolvek cestoviny s omackou, cuketove placky, tofu ako "cina"

suve99
18. nov 2025

..langoše, foccacia, cestovinový šalát

marth16
18. nov 2025

@anonym_autor moje dieťa zbožňuje indickú a celkovo ázijskú kuchynu. Veľa krát nahradím mäso tofu alebo napríklad do kari dám namiesto mäsa cícer, ryžové rezance so smotanovou omáčkou v ktorej sú rajčiny, šampiňóny a tofu. Ďalej zapečené cestoviny so syrovou omáčkou a zeleninou ( brokolica, rajčiny).Ešte má rád bryndzové halušky a pirohy, keď nedáš na vrch slaninu máš vegetariánske jedlo.

guudy
18. nov 2025

Rizota na rozne sposoby, napr tekvicove, mix zeleniny, sparglove, hribove…. Nepises vek deti, ale aj chilli sin carne sa da skvelo spravit. Zemiakovy/fazulovy privarok s varenym vajcom.
Cestovinove salaty so zeleninou, syrom, vajickom.
Indicke curry s karfiolom alebo paneerom namiesto masa.
Dbaj na dostatok bielkovin v jedle.

0silvia0
18. nov 2025

Cuketovo rajcinove cestoviny
Cestoviny s nivou, spenatom a rajcinami
Spenatovy quiche

deedol
18. nov 2025

bryndzovo-smotanove halusky
cestoviny s tvarohom
beans on toast s vajcom (alebo full english, my to mame ako obed - ak nedas parok/klobasu, je to vege)
spenat s vajcom
huste strukovinove polievky (mavame na veceru)

katica06
18. nov 2025

Mňa by s grenadirom vedeli vyhnať zo sveta. Ozaj zjem všetko aj morské živočíchy.
Šampióny skús naplniť syrom, a lasagne sa tiež dajú spraviť bezmäsité napr so špenátom.
U nás sú obľúbené najmä cukety s kari omáčkou, a zapekané cukety , zapekaná zelenina s grilovaným syrom, risotto, cestoviny s omáčkami, ale aj taká fučka či polenta

anonym_79fbea
18. nov 2025

spominaný granadir, halusky so syrovou omáčkou, zeleninové rizoto, fasirky zeleninové, placky,..

anonym_6faa47
18. nov 2025

@anonym_autor zemiakové placky plnené syrom a dusenou zeleninou, vajcom - praženicou...

luccija
18. nov 2025

Nečítam všetko u nás, keď nie je mäso je to ťažké, lebo sme hladní😆ale robím aj rizoto zeleninove, hribove, alebo kuracie napacujem mäso v sójovej a koreninach, cestoviny s paradajkovou omáčkou a parmezán, špagety carbonara, nivove gnocchi, špagety s tuniakom a olivami, alebo tagliatelle s rybou, halušky kyslá kapusta slaninka, bryndzové...granadír, alebo zapečeny karfiol syr, vajíčko, smotana...ja karfiol dávam do rúry obalim v parmezáne a peciem u nás je strava pre mňa obrovský problém prívarky nie, sladké len žemľovka, ružový nákyp, palacinky dolky to je dezert, zemiakové placky občas spravím, ale roboty veľa😉su rodiny kde im stačí špenát, makové slíže závidím🤣alebo zapečené zemiaky s brokolicou a smotanou.
Občas halloumi syr k tomu pečené zemiaky, alebo hermelin, Encián...nejaký dip k tomu
Ak tvoji zjedia tak ja mám rada kelovy prívarok, šošovicový, luskovy, zemiakový, ale to robím iba sebe.
Keď môže byť mäsové tak ja plnim veľké šampiňóny a posypeme syrom,
@anonym_autor

laskonkaa1
18. nov 2025

Placky na XY spôsobov. Zemiakové klasické, alebo potom cviklove, cuketove, brokolicove...pečiem ich.
Cestoviny - zapečené, s pestom, paradajkovou omáčkou...
A krémové polievky.

anonym_e11db6
18. nov 2025

Rôzne ryby so zeleninovou prílohou či zemiakovou kašou.

snowflakenel
18. nov 2025

Ryby, kapusta, tortily plnene zeleninou, halusky spenatove, cuketove, brokolicove, zemiakove, placky na rozne sposoby, strukovinove polievky, zeleninove polievky a.obilninove.kase z celych zrn

katkaseiner
18. nov 2025
@laskonkaa1

Placky na XY spôsobov. Zemiakové klasické, alebo potom cviklove, cuketove, brokolicove...pečiem ich.
Cestoviny - zapečené, s pestom, paradajkovou omáčkou...
A krémové polievky.

@laskonkaa1 ako prosim robis brokolicove placky? Sedi mi obrovska brokolica v chladnicke, bola by super vecera

laskonkaa1
18. nov 2025
@katkaseiner

@laskonkaa1 ako prosim robis brokolicove placky? Sedi mi obrovska brokolica v chladnicke, bola by super vecera

@katkaseiner brokolicu uvarim, potom rozmixujem s vajíčkom jednym zemiakom a dochutím co mame radi. Cesnak, por, trosku horčice, soľ, korenie, paprika..
Pridam rozmixovane cornflakes, kľudne struhanku, a potom dám na peciaci papier cca 45 minút a ku koncu ventilátor nech su chrumkavé. Alebo kludne vypraz 🙂 ak mas mrkvu, kľudne daj do cesta aj tu.

katkaseiner
18. nov 2025
@laskonkaa1

@katkaseiner brokolicu uvarim, potom rozmixujem s vajíčkom jednym zemiakom a dochutím co mame radi. Cesnak, por, trosku horčice, soľ, korenie, paprika..
Pridam rozmixovane cornflakes, kľudne struhanku, a potom dám na peciaci papier cca 45 minút a ku koncu ventilátor nech su chrumkavé. Alebo kludne vypraz 🙂 ak mas mrkvu, kľudne daj do cesta aj tu.

@laskonkaa1 parada, vdaka

lenka.25
18. nov 2025

Zemiakové placky potreté kečupom a posypane syrom , privarky s vajíčkom na tvrdo + chlieb ,huste polievky - hraskova krém , paradajková z pečených paradajok , dontohonsi dajú krutony + syr a druhé už nejedia , zeleninové fasirky s kašou , pecene bataty s feta syrom , čínske rezance s tofu ….

vroni
18. nov 2025

Moje dieťa práve tlaci do seba konskú porciu tekvicoveho kari (to je dokonca vegánske). Zbasti mi čokoľvek zo šošovice, takže či už polievku prívarok alebo placky, šošovica ide vždy. A teda u nás je brokolica kráľovná kuchyne, za tou sa moje deti idú zabiť. Ale môže byť aj pečený karfiol (vyprážaný si môžem nechať), šalátom s opečeným tofu tiež nepohrdnú. Špagety al arabiata sú istota, aglio e Olio tiez. Alebo plnené slané palacinky, wrapky, tortilly.... Sladké jedlá mi nedajú do úst, veľmi mukove tiež nie, ale možno tvoje ukecas aj na pirohy alebo torteliny....

margotka17
19. nov 2025

@anonym_autor buchty, šišky, zemiakové placky, lokše, šúľance, granadír, CIK-CAK so sladkou kapustou, šošovicový prívarok s volským okom, fazuľovy prívarok, tekvicový prívarok, zemiakový prívarok, koprova omáčka s knedlikom, zapekaná zelenina s tatárskou ....

jana_eyre_2
19. nov 2025

rizoto - mrkvovo zelerove, cuketove, cviklove.. ázijské rezance s vajcom (kapusta, mrkva, rezance atď) avokadove cestoviny, cuketove cestoviny, rôzne šaláty, husté strukovinove polievky..

koprovy prívarok, šošovicový prívarok

lapersefona
19. nov 2025

Špagety s paradajkovou omáčkou, palacinky, špenátové cestoviny so špenátové omackou

lapersefona
19. nov 2025
@jana_eyre_2

rizoto - mrkvovo zelerove, cuketove, cviklove.. ázijské rezance s vajcom (kapusta, mrkva, rezance atď) avokadove cestoviny, cuketove cestoviny, rôzne šaláty, husté strukovinove polievky..

koprovy prívarok, šošovicový prívarok

@jana_eyre_2 prosim ta co dávaš do avokadovycj cestovin?

jana_eyre_2
20. nov 2025
@lapersefona

@jana_eyre_2 prosim ta co dávaš do avokadovycj cestovin?

@lapersefona https://www.fitrecepty.sk/recept/zdrave-cestovi...

takto ich robím, ale olivy si dá zvlášť len najstarší..

elenita
20. nov 2025

Napriklad moje deti zboznuju prekladane zemiaky s dusenym baklazanam (uduseny na cibulke, plus pretlacit cesnak, pridat rajciny), na to nastruhat syr, na vrch kysla smotana; granatir, zemiakove placky, sosovicova polievka s hribami a langose, pecena zelenina na plechu (nasa top kombinacia je zemiaky, bataty, tekvica, rajciny, cibula, cicer), ryzovy nakyp...

sense
20. nov 2025

U nás idú cuketove placky, špagety pesto, dhal a naan placky