icon

Pečiete už na Vianoce?

8. dec 2025

Už niekto pečie na Vianoce? Lebo moja mama ma vkuse otravuje že už treba. Nechápem načo sa ponahlať a vypekávať 10 druhov. Samozrejme vymýšla ale je lenivá robiť, tak ma otravuje furt

Strana
z2
anonym_0933a9
8. dec 2025

@anonym_autor ja tomuto vypekaniu dva tyzdne dopredu tiez nechapem. Na co x druhov a naco to robit takto dopredu a potom mat stare kolace.
@anonym_autor

majlo1234
8. dec 2025

Ja som s detmi robila medovnicky, ale to len pre radost. Vlastne vsetko peciem tak, ze deti pomahaju a tak to aj vyzera, vacsinou sa to aj hned zje. Ale mam male deti, pred detmi som rada piekla zlozitejsie veci, teraz ma to mebavi

viestta
8. dec 2025

To akoze as upiect aj pre nu? Ak ano, tak nech caka kym dojde pecenie na rad

autor
8. dec 2025
@anonym_0933a9

@anonym_autor ja tomuto vypekaniu dva tyzdne dopredu tiez nechapem. Na co x druhov a naco to robit takto dopredu a potom mat stare kolace.
@anonym_autor

@anonym_0933a9 Ale aspoň bola schopná sama robiť, ale stále ma s tým otravuje. Samozrejme potom sa pohádame, lebo už mi lezie na nervy s jej výmyslami

anonym_b0cf77
8. dec 2025

ja napr. nepečiem vôbec, čakám na koláče od rodiny

autor
8. dec 2025
@viestta

@viestta Joooooj ona nie je schopná čakať. Celý december iba toto upratovať, vypucovať. Piecť. Samozrejme potom aj v januári tam stoja v krabici. Najlepšie sú jej vitríny so 100 poharikmi a soškami. No to už kašlem na to z vysoka. Čím staršia tým jej bunky odumeirajú

bytc20
8. dec 2025

@anonym_autor Ja som dnes spravila len cesto na medovniky, ktore budem piect o tyzden spolu s Bratislavskymi bajglami. Zvysok budem piect cez vikend 20-21.12.

autor
8. dec 2025
@viestta

@viestta Boli sme na dovolenke a každý deň mi vyvolávala že koľko veľa roboty má pred Vianocami. Ja že OK, tak máš čas urob to, ak sa ti nechce tak nerob, mňa nezaujíma. Samozrejme potom sa urazí

anonym_2afba0
8. dec 2025
@anonym_0933a9

@anonym_autor

@anonym_0933a9 2 tyzdne vobec nie su stare kolace, ved to sa pecu suche takto skor. Nachystam si v klude vanilkove rozky, kosicky, medovniky, linecke a medove platy. Kam ide plnka, plnim den/dva pred Vianocami. Linecke asi 3 dni pred zlepujem. Co je na tomto "stare"?
Horsie je podla mna, kupit si od niekoho, kto pecie na zakazku kolace, tie urcite aj kremove, maslove, nie su plnene takto tesne pred Vianocami.
S detmi si ten cas musim manazovat trosku a vzdy robit po kuakoch, neda sa mi narazovo nieco robit.
Ale u as je velka rodina a vsetci lubia kolaciky papat.
Ale ak niekomu staci 1-2 druhy, tak ok, ma cas.
Zaklad je komunikovat. Preco sa mama stara do Tvojho pecenia?

autor
8. dec 2025
@anonym_2afba0

@anonym_0933a9 2 tyzdne vobec nie su stare kolace, ved to sa pecu suche takto skor. Nachystam si v klude vanilkove rozky, kosicky, medovniky, linecke a medove platy. Kam ide plnka, plnim den/dva pred Vianocami. Linecke asi 3 dni pred zlepujem. Co je na tomto "stare"?
Horsie je podla mna, kupit si od niekoho, kto pecie na zakazku kolace, tie urcite aj kremove, maslove, nie su plnene takto tesne pred Vianocami.
S detmi si ten cas musim manazovat trosku a vzdy robit po kuakoch, neda sa mi narazovo nieco robit.
Ale u as je velka rodina a vsetci lubia kolaciky papat.
Ale ak niekomu staci 1-2 druhy, tak ok, ma cas.
Zaklad je komunikovat. Preco sa mama stara do Tvojho pecenia?

@anonym_2afba0 Asi jej už nefungujú mozgové bunky a si myslí že všetko sa točí okolo nej. S ňou sa komunikovať nedá.

anonym_986877
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_2afba0 Asi jej už nefungujú mozgové bunky a si myslí že všetko sa točí okolo nej. S ňou sa komunikovať nedá.

@anonym_autor stale hovoris o svojej mame, kludni hormon

autor
8. dec 2025
@anonym_986877

@anonym_autor stale hovoris o svojej mame, kludni hormon

@anonym_986877 Bohužial to je fakt. Nikto nevie s ňou dlhodobo vydržať

petamich
8. dec 2025

Ja tomuto roky nerozumiem 🙂 moja mamina vzdy robila 10 druhov, ona sa v tom ale vyziva, potom tri dni riesila ci nebude malo, potom, ze to nikto nechce jest. Teraz bude u nas na sviatky, budeme piect spolu a uz presne co budeme, mama medovniky a linecke ale aj zltkove, dobre tak aj tie ale aj neviem co, nie mama tie uz nie 😂😂😂

bessie12
8. dec 2025

@anonym_autor k peceniu som sa este nedostala. Včera som len pripravila cesta a aj to nie všetky. Piecť plánujem v priebehu týždňa.

autor
8. dec 2025
@petamich

Ja tomuto roky nerozumiem 🙂 moja mamina vzdy robila 10 druhov, ona sa v tom ale vyziva, potom tri dni riesila ci nebude malo, potom, ze to nikto nechce jest. Teraz bude u nas na sviatky, budeme piect spolu a uz presne co budeme, mama medovniky a linecke ale aj zltkove, dobre tak aj tie ale aj neviem co, nie mama tie uz nie 😂😂😂

@petamich Ale tak tvoja mama aspoň nemá nervy a nerobí z toho cirkus

hsara99
8. dec 2025
@bessie12

@anonym_autor k peceniu som sa este nedostala. Včera som len pripravila cesta a aj to nie všetky. Piecť plánujem v priebehu týždňa.

@bessie12 ja tiež vôbec nie, a to peciem väčšinou tak 8-10 druhov 😀 teraz som akurát spravila na zajtra cesto na pernicky a to je prvé cesto tohto roka

miriamzba
8. dec 2025

Tiež mám na pecenie čas, budem robiť 4-5 druhov, ale úplne mi stačí týždeň pred Vianocami. Všetky druhy cesta spravím v jeden deň, dám do fólie, a po večeroch priebezne peciem. Okrem lineckych plním/zdobim až tesne pred. Je ale pravda že uz robím len pre nás a v menšom, kým som nemala deti a piekla som cca 8 druhov pre svokrovcov, moju mamu aj babičku (ale ona piekla tiez a výborné), tak som už okolo Mikuláša mala prvé druhy peciva hotové.

katica06
8. dec 2025

@anonym_autor načo?
pred 20.12 som nikdy nepielka a som tu

bessie12
8. dec 2025
@hsara99

@bessie12 ja tiež vôbec nie, a to peciem väčšinou tak 8-10 druhov 😀 teraz som akurát spravila na zajtra cesto na pernicky a to je prvé cesto tohto roka

@hsara99 u mna je to tento rok az 20 druhov. Aspon na papieri 😂 kolko z toho stihnem upiect je zatial otazne. Zatial som pripravila len 6 ciest. Teraz zdobim stromcek a podarilo sa mi uz aj rozbit jednu gulu 😭🤬uz nemam na to nervy ...

anonym_c60e1c
8. dec 2025

@anonym_autor Nie u nás sa nikdy nepieklo skoro a najviac 4 druhy.

anonym_dbf165
8. dec 2025
@anonym_autor

@viestta Joooooj ona nie je schopná čakať. Celý december iba toto upratovať, vypucovať. Piecť. Samozrejme potom aj v januári tam stoja v krabici. Najlepšie sú jej vitríny so 100 poharikmi a soškami. No to už kašlem na to z vysoka. Čím staršia tým jej bunky odumeirajú

@anonym_autor nepekne sa vyjadruješ o svojej mame. Ak aj je netrpezliva, treba jej v dobrom vysvetliť. A áno, teraz sa pečú najmä tie ktoré obsahujú orechy, kvôli vláčnosti. Ty si velmi zbrkla, bývaš s ňou či sama?

alickapusinka
8. dec 2025
@bytc20

@anonym_autor Ja som dnes spravila len cesto na medovniky, ktore budem piect o tyzden spolu s Bratislavskymi bajglami. Zvysok budem piect cez vikend 20-21.12.

@bytc20 tak aj aj ten termín budem piecť

kvadrinkaaa
8. dec 2025

Ja budem piecť posledný víkend pred vianocami aj to len tri druhy. Kto že by to jedol…

anonym_d197a4
8. dec 2025

@anonym_autor keď to tu tak čítam, dakujem za moju mamu. Ju piecť baví, mňa nie a ani nemám na to čas. Väčšinu už má upečené. Vždy dostanem obrovskú dozu s 10 druhmi koláčov a mám vybavené. S deťmi som upiekla 3 plechy medovnikov, nech majú radosť. Ak by moji mamu pečenie nebavilo, objednala by som u nejakej cukrárky a vybavené.

slavomira236
8. dec 2025

@anonym_autor dnes som urobila cesto na linecke zajtra spravim cesto na rozky vanilkove...tak uz niektory den upeciem . Robim len tieto 2 deti to chcu a dost..kolac budem robit plnkovy az na silvestra ked sa mi bude chciet este si rozmyslim

januska12323
8. dec 2025

Však nech si napečie kedy chce, čo teba do toho?

lasona
9. dec 2025

Nepeciem vôbec....sem tam nejaké koláčiky dostaneme....a keď nie, svet sa nezruti....nemam 4 žalúdky...potom ľudia vyplackavaju ako pribrali...treba jest striedmo..aj tak je všetko drahé...

autor
9. dec 2025
@anonym_d197a4

@anonym_autor keď to tu tak čítam, dakujem za moju mamu. Ju piecť baví, mňa nie a ani nemám na to čas. Väčšinu už má upečené. Vždy dostanem obrovskú dozu s 10 druhmi koláčov a mám vybavené. S deťmi som upiekla 3 plechy medovnikov, nech majú radosť. Ak by moji mamu pečenie nebavilo, objednala by som u nejakej cukrárky a vybavené.

@anonym_d197a4 No tak buď rada. Ona nevie pochopiť, že nie som dôchodkyňa aby som jej vypekávala 100 druhov

bessie12
9. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_d197a4 No tak buď rada. Ona nevie pochopiť, že nie som dôchodkyňa aby som jej vypekávala 100 druhov

@anonym_autor nemusíš byt dôchodkyňa, aby si mohla vypekat 100 druhov koláčov. Na to si treba najst cas a hlavne treba chcieť. A ked sa ti nechce, tak nic nepeč. Mňa pečenie baví a velmi rada napečiem aj pre kamarátky, ktoré si u mna objednali po kartóne pečiva.

autor
9. dec 2025
@januska12323

Však nech si napečie kedy chce, čo teba do toho?

@januska12323 Lebo sa jej nechce a mňa otravuje

Strana
z2