Recepty
smisela
19. dec 2007

Poraďte recept na vianočnú kapustnicu

Ahojte,poradte nejaky dobry recept na stedrovecernu alebo silvestrovsku kapustnicu.Dakujem 🙂
Strana
z2
Dole
PredošláStrana
z2
ukana
19. dec 2007
tak ja takto varim:

klobasku pokrajam na kolieska, dam do hrnca posmazit aj s cibulkou.Poprasim mletou paprikou. zatial si namocim huby. Ked je klobaska opecena, pridam kapustu ( niekedy ju trochu premyjem, moji chlapi nemaju radi az tak kyslu) a huby. Mozeme dat aj trochu udeneho maska. zalejem vodou, osolim, a dusim kapustu. Na zaver pridam na zjemnenie smotanu.
vka
19. dec 2007
Suroviny: kysla kapusta
vianočna klobaska
sušené huby
cele čierne korenie
sol
paradajkový pretlak
bobkový list
olej
hladka muka
cesnak

Postup: dame variť kapustu predtým ju možeš posekať asi po 10min pridaj namočene sušene huby ,samozrejme tam daš sol,čierne korenie bobkovy list niekto dava aj bujon variš na miernom ohni asi po polhodinke pridavam klobasky niečo nakrajam niečo v celku pridam aj cesnak asi 2 stručiky ak nieje polievočka dostatočne kysla pridam par lyžic octu ked kapustnica finišuje urobim zaprašku a vlejem ju do polievky na to šupnem paradjkovy pretlak ešte povariš 30min ak treba zahustiš dochutiš mi do kapustnici davame našim narečim volane papcun to su na drobno nakrajane haluštičky robene z hladkej muky a vody to mame asi nahradu namiesto zemiakov jedna doležita vec dobra kapustnica sa odvija od dobrej klobasky
ukana
19. dec 2007
vka, s tou klobaskou suhlas! 😉 som len zvedava ake rozne druhy kapustnice tu budu, lebo som zistila, ze co mesto, to ina kapustnica. Vlastne kazda rodina ma svoj recept, my robime taku dolniacku, moj otec je z dolniak, i ked tam kapustu na vianoce nejedavali, ale rybaciu polievku :-o
ukana
19. dec 2007
my zemiaky nedavame, jeme ju s chlebom
vka
19. dec 2007
ja mam moc rada kapustnicu niekedy si dam aj za 2 velke taniere a potom druhe jedlo nema kde isť ale vynikajucu kapustničku robia v Starej Lubovni na tom salaši ak pojdete niekto okolo tak si to nenechjte ujsť eno nuno x-)
patusik
19. dec 2007
A klobasku aku davate? Ale okrem domacej...ja taku nemam velmi rada....
zuzu13
19. dec 2007
u nás varí zásadne manžel...
do vody dá variť mäso, údené, klobásu, sušené huby....keď je to uvarené vyberie to a do tej vody dá kapustu. Medzitým mäso, klobásu, údené nakrája, urobíme mäsové gule/z mletého mäsa/...keď je kapusta mäkšia, pridá nakrájané mäsko + gule...dochutiť podľa chuti...vegeta, soľ.....
luciask
19. dec 2007
Teda vyzera ze my ako jediny na stedry vecer jeme kapustnicu bez maska. My davame susene hribikyy, susene slivky a slahackovu smotanu.
wladka
19. dec 2007
luci, aj my na stredry bez masa 😉

ale na silvestra.. hoodne masa a klobaaas 😃
expertka8
19. dec 2007
..kapustnica ZASADNE...bez masa 😉 ..na Stedry vecer je u nas maso vo vsetkyx podobax zakazane 😉 ...ryby vynimajuc 😉
expertka8
19. dec 2007
...a do kapustnice samozrejme SLIVKY 🙂
luciask
19. dec 2007
no hej na Silvestra masovu len som pozerala ze iba masove recepty tu boli takze som si myslela ze to aj na Stedry vecer jedia masovu. Inak ja sa na nu uz velmi tesim, i ked ma po nej vzdy dobre prezenie.
zuzu13
19. dec 2007
hmmm...tak to my s mäsom 😃 😃 😃
patusik
19. dec 2007
A vari niekto aj kapustnicu tak, ze ked sa kapusta dovari, vyberie ju a je len kysla stava....teda kapustnica bez kapusty, je to mnamky, len neviem presny postup
vka
20. dec 2007
patušik u nas sa to vola juška ale postup je jednoduchy to iba vytlačiš šťavu z kapusty a zmiešaš vodou tak urobiš zaprašku a pridavaš všetko čo do kapustnice je to tiež vinikajuce NO som prekvapena každý kut slovenska a ine chute ale a so slivkami fijha to musim vyskušať
vka
20. dec 2007
patušik zabudla som v obchode kupiš normal vola sa to vianočna klobasa ale mi davame aj laborecku a domaca ani mne nechuti myslim v polievke tak zjem hm po sviatkoch 12 januara ideme na ples to budem musieť založiť temu VYTVALOST 😃
zab_ka
27. dec 2007
ja akurat papam kapustnicu, co robili moji rodiacia a je s klobaskou, hribikmi a ryzou, mnaaam :-p
najde sa este niekto, kto dava do kapustnice ryzu? znami sa tomu velmi divia :-|
adetka
27. dec 2007
moja mama dava ryzu... vlastne nie je to ryza... ale kulasa... 😉 ... a zboznujem jej kapustnicu...
dadulik75
29. dec 2007
no ja davam do kapustnice mesko,huby a klobasu necham spolu varit ,potom mesko s klobasou vyberiem rozkrajam a medzitym si dovarim kapustu a urobim zaprazku a vratim vsetko nazad aj tak je najslepsia ked tyzden stoji a vsetky chute su pekne zmiesane vtedy je unoo nuno 🙂
ikulka
29. dec 2007
aj my jeme kapustnicu bez mäsa, dáme tam vyvariť iba klobásu pre chuť ale nik ju u nás nezje 🙂 ale manžel a svokrovci jedia mäsovú. my dávame samozrejme ešte huby a slivky....
zoya1
30. dec 2007
naša kapustnica sa varí takto: Dám do hrnca kyslú kapustu a vodu a varím, varím, varím. Potom pridám klobásu v celku a zase varím varím varím. Keď je už klobása mäkká, urobím záprašku, zahustíme a papáme. Celkom dobré to vraj je. Neviem ja kapustnicu zásadne nejem. Ale moja malá (16 mesiacov) na vianoce robila že mňam, mňam.
maca793
30. dec 2007
mi dáme kapustu, klobásku, údené mäsko, hríbiky. varíme a keď je asi po hodine klobáska a mäsko uvarené, to vybrieme, a varíme pokiaľ nie je kapusta mäkká. mäsko a klobásku nakrájame, dáme na tanier s vajíčkom uvareným, pokrájanými uhorkami, chrenom a chlebíkom a baštíme. x-)
wiliam
10. mar 2008
Zaujimave recepty.Akurat bojujem pri mojej prvej kapustnici a chcem sa opitat. Na zahustenie mozem dat lubovolnu smotanu? Dakujem
otrivinkajanka
10. mar 2008
ja davam kyslu rozmiesanu z mliekom a hladkou mukou ja najprv uvarim udene maso ked ho dovarim tak do tej vody z udeneho dam kapustu,celu klobasu,hriby,cele korenie,bobkovy list medzitm si na cibulke urobim maso bravcove s cervenou paprikou udusim a ked to mam uvarene tak to dam do kapustnice pred dokoncenim dam nakrajane udene zalejem to kyslou smotanou rozslahanou s mliekom a hladkou mukou dobre prevarim a je to
bystricanka
10. mar 2008
wiliam...ja dávam kyslú smotanu s trochou mlieka a hladkej múky...ale asi ju už máš uvarenú, tak teda dobrú chuť 😉
vivusika
9. dec 2012
u nás sa kapustnica varí iba z kyslej kapustovej vody, do ktorej sa pridá klobása, sušené huby, bravčové mäso, celá cibuľa. Keď je mäso uvarené vyberiem ho aj s klobásou. Kapustnicu trocha zahustím nastrúhaným zemiakom a slabučkou zápražkou. Nakoniec pridám nakrájané mäso a klobásu, dochutím soľou, pretlačeným cesnakom a majoránkou 😉
adelajda2012
9. dec 2012
@luciask viem,ze je to uz staryyyy prispevok, ale aj tak...kapustnicu stale robite bez masa? Hod recept, prosim 😉
kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
briketa
9. dec 2012
@kinna nikdy nevesaj flintu do zita. kapusta kysla ani surova mi napriklad nerobila vobec nic, kludne som ju mohla. to uvidis, vopred sa neplas.
Strana
z2
Hore
PredošláStrana
z2