icon

Poraďte rýchle jedlá

26. jan 2023

Keďže od januára pracujem,už nemám čas dlho vyvárať všelijaké dobroty.Cez obednú prestávku chodím domov na pol hodinu,niekedy max hodina to je.Za ten čas by som chcela niečo rýchle navariť a stihnúť sa aj najesť.Poradte nejaké dobré rýchle jedlá,čo není s tým veľa roboty ale rýchlo sú hotové.Dajte inšpirácie čo variť popri práci keď není veľa času na varenie.Dakujem

autor
28. jan 2023

@chouette Ja neponocujem,chodím spať o 22 hneď ako deti zaspia.A ráno vstávam o 5tej.V akej kantine sa mám najesť??Píšem že u nás v robote nemáme obedy,preto dostávame stravne lístky ako náhradu za obedy.Nie v každej robote mávajú obedy.Manzel tiež nemá.Nosi z domu suchú desiatu a keď dôjde domov z roboty je hladný.Iba deti majú v škôlke a škole obed.Lebo tam im varia.
@guiseppinka Prácu mám 500 metrov od domu.
@dada13288 Poobede pri deťoch moc sa nedá variť.S jedným učiť sa,menší sa chce hrať.Skusala som no nejde to.Mozno keby boli väčší aby sa zabavili už samé,no to ešte dočkám pár rokov.

zeldia
28. jan 2023

Ja to mám tak isto na obed viem prísť domov a mám na to hodinu plus mínus ale nedokážem navarit pre dvoch za tak krátky cas a aby to aj vychladlo a jedla som v klude.

ibrunova
28. jan 2023

Nemáte niekde reštiku, kde varia takéto menu plus mínus za lístok?

dancura
28. jan 2023

Ja veľmi rada varim recepty od Tinky...poznáš? Hlavne tie bez masove. Od pondelka do piatku mame bezmäsité jedla-teda v piatok rybu a mäso jeme len cez víkend. Tiež varim doma pre celú rodinu počas prestávky.
-tinkine recepty bezmäsité špagety bolognese....tie sú mega dobre
-raz do týždňa mame rizoto(hraskove,cviklove,cuketove,porove...) len na ghee oslahnuta cibula a pokrajana zelenina spolu s postrúhame mrkvou a petrzlenom...pridám arboriu ryžu,vodu...varim a potom už len pridám nastrúhame parmezán a maslo. Hlavne deti to zbožňujú
-casto robím halusky. Zvyčajne cuketove,ale aj klasické zemiakové alebo cviklove, brokolicove...vždy s bryndzou a slaninou. To je mladsej dcerky obľúbené jedlo
-kazdy piatok mame rybu-to je rýchlo v trube spravené
-este rada robím chilli sin carne-bez mäsa tiež
-rozne cestoviny- naše deti ľúbia spenatove,no robím aj tekvicove
-rychle jedlo je aj pecena zelenina(cvikla,mrkva,zemiaky,zeler) s dresingom
-francuzaky (ak máš dopredu uvarené zemiaky a vajicka)
-hermelin so zemiakmi a zeleninou
-snažím sa robiť každý den aj polievku...no to je rychlo: vege boršč, zeleninová, fazuľová, sosovicova, hráškova,tekvicová, cuketova, brokolicová....deti si radi dávajú krutony alebo nakrájaný syr do tých hustých polievok
.je toho ešte viac, no základ je,že také rýchle jedla robím cez tyzden a potom mäso v piatok. Jasne niekedy aj inokedy...ako sa stíha. A teda varim na 2 dní...jeden deň polievku, druhý deň druhe atd...takto stíham aj varit a aj sa najesť.
Držím palce...dá sa to,najlepšie je so to den vopred naplanovat

tosomja
28. jan 2023

Tak sa striedajte s manželom, raz uvariš ty, raz on. Neviem, čo robíš od 16tej do 22hod, keď nemáš kedy variť 🙈

tosomja
28. jan 2023

Nemáte stravné lístky? Alebo karty?

januarova
28. jan 2023

A manžel čo robí po práci? Kedy príde on z práce? Že by mal deti na starosti a ty varenie. A sem tam sa striedať. Aj chlap vie navariť, len musí chcieť.
Nedá sa aby všetko zvládal len jeden

guiseppinka
28. jan 2023

500 m od domu mas tak cca do 10 min. To mas realne okolo 30 min co si doma a pokial neuvaris nieco uz zmrazene, tak nemas sancu to uvarit... Lebo okolo 20 az 30 min potrebujes na varenie... Muz sa musi tiez podielat pri chode domacnosti - bud vezme mladsie alebo bude varit... Mozete sa striedat...

lienka175
28. jan 2023

Však poobede normálne navar, veď pri sporáku netreba stát v kuse, ak nepecies palacinky. Ja som normálne s deťmi, tiež mám druhaka a skolkara a popri tom odbieham do kuchyne primiešať, dochutiť, urobiť kašu zo zemiakov... A varím na 2-3 dni

tosomja
28. jan 2023

Koľko mesačné dieťa máš?

onedaynick
28. jan 2023

@dancura skvele recepty!

lilke
28. jan 2023

Ešte výpomoc aspoň na 1-2 dni, navar cez víkend viac a ak je to vhodné na mrazenie, daj porciu do mrazničky. Môžeš vybrať o týždeň alebo 2. Ušetríš občas čas.

lenrol001
28. jan 2023

@dada13288 donáška za 4,50..v KE? Neverím....

iwesska
28. jan 2023

A preco nevaris po praci? Vsak chodis skoro domov. Deti sa hadam vydrzia prehrat hodinu same. Ja pridem aj 17.30 a idem este varit,aby mali deti co jest ked pridu a ja si beriem do prace. Naco je dobry takyto stres? Moje deti maju otca,takze sa uci s malou on,kym ja varim. Vsak ked to aj uvaris,tak to vrele rychlo do seba nahadzes a bezis do roboty? To je dlhodobo neunosne takyto stres.

hubka51
28. jan 2023

Ja mám taký uľachčovač na ryžu-ryžovač z tupperware.Ryža je za 10min.urobená v mikrovlnke.Z ryže vieš urobiť rizoto.My máme radi aj tarhoňu na spôsob rizota 🙂 Kuracie mäso napácované cez noc na druhý deň len hodíš na panvicu.Rôzne syry máš tiež urobené zachvílu.Cestovinový šalát-uvaríš cestoviny a nakrájaš čo máte radi a zaleješ tatarskou alebo zdravšia verzia bielym jogurtom.Špagety máš zachvílu.Od kamošky mám super recept na rýchli obed či večeru-kapustu (obyčajnú alebo červenú) alebo kaleráb (čo máš po ruke) opeč na masle do polomäka osolíš,okoreníš ja pridávam sezamové semienka,orechy do 15min máš hotovo a k tomu ja dávama ryžové rezance.Zamiešaš a hotovo.Keď si uvaríš zemiaky deň dopredu vieš na rychlo urobiť lokše.Mám aj obmenu bez zemiakov-namiesto zemiakov dáš biely jogurt,múka,soľ,lyžička sódy bikarbóny.Urobiš cesto na sucho opečieš a plníš čo máte radi poprípade len rozpustené maslo (dcéra len taketo suché) v mrazáku mám vždy nejake pirohy.Polievky máš vždy takú rychlovku ako rajčinová,špenátová,brokolicová.

dada13288
28. jan 2023

@lenrol001 papkacik 🙂 teraz su za 5,10 na stranke co je hodnota listka + nasa dohoda

dada13288
28. jan 2023

@janage papkacik, o kvalite sa neda hovorit. Na stranke maju 5,10 € + nasa dohoda so zamestnavatelom. Ale teraz za 5,10 € je min hodnota stravenky cize u nich sa da najest aj za stravenku.

janage
28. jan 2023

@dada13288 ďakujem za info.

natasha1988
28. jan 2023

@nenne9 tak aj tak to musis ohrievat ked rano navaris, to tiez nie je chutne.

autor
28. jan 2023

@tosomja Poobede učím sa a hrám sa s deťmi.Ideme von na prechádzku a ten čas rýchlo prejde.Plus poobede ja už som taká unavená že nevládzem stáť pri sporáku.Mam fyzicky náročnú prácu.Na kartu dostávame peniaze namiesto obeda.
@januarova Manžel robí na dve smeny ráno a poobede.Ked má poobednú tak ja mu ráno nachystám veci na varenie a on to dá uvariť.No len také jednoduché jedlá.Nevie variť.A keď máme obaja rannú musím ja stíhať navariť cez obednú prestávku.
@guiseppinka Muž mi pomáha ,keď má poobednú navarí on čo mu ráno nachystám.Horsie je keď máme obaja rannú,vtedy musím stíhať cez obednú prestávku navariť.
@iwesska Nevydržia prehrať sa samé ani 10 minút.Mensi je strašný mamičkár,ani na chvíľu nemôžem od neho sa pohnúť.Mozno ty máš ešte silu večer variť,no ja som poobede už úplne vyčerpaná z roboty.

zemiakovysalat
28. jan 2023

😄 na všetko mas výhovorku gratulujem.

smiling89
28. jan 2023

@autorka mne casto deti pri vareni aj "pomahaju" cize to mame v ramci hry 😀 inak donedavna tiez nevedeli travit cas same so sebou, no cez tieto posledne vianoce sme sa s muzom zatali a jednoducho sa to museli naucit, podarilo sa, vobec to nebolo tazke...dovtedy vyzadovali nonstop pozornost.
Ohladom varenia ozaj zvaz navarit na 2 dni, to mas potom iba 2 dni v pracovnom tyzdni kedy budes varit...pri detoch je skvele si veci zlahcovat a nie komplikovat....

januarova
28. jan 2023

Tak potom jedine navariť viac cez týždeň a zamraziť. Cez týždeň budeš len zohrievať.
Keď máš fyzicku prácu, tak ti verím, že poobede nevladzes. Tiež som mala určitý čas fyzicky náročnejšiu prácu a chodila som domov ako matoha. 8 alebo 12 hod. som stála na nohách. Po smene som bola KO.

ibrunova
28. jan 2023

Napríklad hodiť celé kurča do rúry zaberie tak dve minútky, a pečie sa to samo. Ale ak ti to vyhovuje, behaj hore dole, uženieš si akurát zdravotné problémy. Keď si bola na materskej s deťmi, ako si varila, keď teraz sa to popri nich nedá?

zemiakovysalat
28. jan 2023

@januarova ja ked som mala fyzicky narocnu pracu tak cez obednu prestavku som ani nepohla 😅 sedela som ako kopka nestastia a nebehala km domov.

tosomja
28. jan 2023

Keď máte obaja rannú, tak posaď muža k deťom, nech sa s nimi hodinu hra a ty navar, potom on môže hodinu zobrať mladšieho von, kým ty sa poučiš so starším. Potom ich spolu okupete, dáte spať a o 20tej už nemôžete mať nič na robote. Nepreháňaj, preboha. Ste dvaja na všetko, aj na deti.
Ja mám tri, som sama a mám navarené každý deň a niekedy ani v noci nespím, lebo mladšia vystrája. A ver, že je to 100x horšie byť doma nonstop sama nimi, ako chodiť do roboty, kedy máš "pokoj" od deti aspoň doobeda. A ešte muž ti robí nadvojzmenku. Tak nech dá stehná na pekáč, pokvapka olejom, nasilí, okorení, dá zapiecť, uvarí sackovu ryžu a otvorí kompót. Tragédia. Máte obed na dva dní. A keď vám nevyhovuje jesť dvojdňové, tak bohužiaľ, musíš sa prekonať a variť aj keď máš deti zavesené okolo nôh. Jedno daj do stoličky a daj mu do hrnca varechu, bude variť s tebou, staršiemu daj niečo nakresliť, alebo prepísať. 💪

zemiakovysalat
28. jan 2023

@tosomja na 100% súhlasim, niektore ženy vidia aj tam problém kde ani problém nie je.

ibrunova
28. jan 2023

A práveže pri fyzickej práci je dôležitý kľud aspoň cez obed, sadnuť si a v kľude sa najesť, nie lietať hore dole a variť jedlá, ktoré aj tak za 5 minút neuvaríš. A dlhodobo je to neudržateľné.

lienka175
28. jan 2023

Vidím, že žiadna z ponúkaných a dobre mienenych rád Ti nevyhovuje, tak sa proste musíš zmieriť s tým, že budete jesť cestoviny na x spôsobov, lebo teda ja si neviem predstaviť navariť čokoľvek z mäsa za pol hodinu a ešte sa stihnúť aj najesť. Z tohoto naháňania si taká unavená, keby si si cez prestávku oddýchla a v kľude zjedla to, čo si deň predtým navarila, tak v pohode poobede navaris. Veď skolkar už nie je bábätko, daj mu supit cibuľu, umývať zemiaky... A môže byť kľudne pri Tebe

ibrunova
28. jan 2023

Alebo si proste objednať donášku, príspevok na stravu dostávaš.