Prečo sa kyslá smotana zgrcne pri varení?
ahojte, ked varim s kyslou smotanou, preco sa mi vzdy ''zgrcne''?
este som ani len ocot nepridala a uz bola taka
ci mam pouzivat smotanu na varenie radsej?
robila som privarok
@lev26 budem mudrejsia. takze chyba je v zlozeni kyslej smotany ze?
uz budem len so smotanou na varenie robit.
Lebo v kyslej smotane sú už bielkoviny vyráža e kyselinou mliečnu, ktorú tvoria mliečne baktérie z laktózy.
Moja mama aj starká stále kyslú dávajú a nič sa nestane. Ja používam šľahačkovú a aj ta sa mi u zdrcla
Dôležité je, aby bola približne izbovej teploty ... ja robím tak, že ju vytiahnem z chladničky minimálne hodinu pred a keď ju idem pridávať, kus šťavy z hrnca odoberiem, do toho dám smotanu, vymixujem a dám späť do hrnca, nikdy sa mi nezgrcla ... ani kyslá, ani šľahačková smotana.
Ja napriklad kyslu davam len na špagety . Keď daš na šlhanie ti to tak aj zhustne trošku a doda chuť.
@dzulli1980 ok aha ja dala studenu
Záleží čo varíš a čo chceš dosiahnuť... sú aj jedlá, kam ide a hodí sa viac kyslá smotana, ale nesmieš ju pridávať studenú, ja zvyknem odobrať trochu šťavy, smotanu s ňou postupne rozmiešať, aby sa prehriala a až potom dať do zvyšku a už s ňou nevarím
Odober časť tekutiny, rozmixuj ponorným mixérom so smotanou a vlej do hrnca.
dakujem Vam za rady
Ja dávam spolu aj kyslú aj na varenie. Je lepšie, ak sa nedáva do vriaceho, treba stále miešať a môžeš pridať trošičku sodybikarbony.
Robila som minule šošovicovu na kyslo mužovi, tam sa šľahačka ci na varenie nehodí 🙆♀️🤣
A teda nezgrcla sa mi. Odobrala som z polievky, rozmiešala v tom male smotanu, a dala do polievky. Bola pekná hladká 🙂
@dzulli1980 tiež robím tak isto
Keď sa zrazi dávaš len smotanu rozmiešanú máš ja robím tak ze smotanu kyslú hocijakú teplú studenú je to jedno dám do hrnceka dam mlieko a rozšľahám potom keď zahustujem pridám múku rozšľahám potom pridám ....ak náhodou sa bojím pridám štipku sódy bikarbonu nezrazi saTi
Ja som sa naučila od mojej babky dat do nej za malú lyžičku cukru, a zmiešať so šťavou z polievky aby sa vyrovnala teplota, pripadne ešte do toho ak zahustujete múkou supnut múku.. Rozhabarkovat poriadne a ešte sa mi nestalo žeby sa zgrcla 😊
Nedávaj rovno z chladničky. Inak varím z aj, aj a všetko ok.
@kleopatra114 dakujem nabuduce budem mudrejsia. skoda ze som navarila 2 litre takej polievky ale chutovo je dobra
Pokiam mate radi s kyslou nič nemen..moja mama davala vždy kyslú a nikdy sa jej nezrazila...ale vždy ju rozmiešala s trochou teplej tekutiny z hrnca, než to daja do jedla, prave preto aby sa nezrazila
Zdravím, vždy odoberám z toho, čo varím a zmiešam to s kyslou smotanou /spolu s mliekom, múkou.../..., nikdy sa mi nezrazí....

Keď variš na to je smotana na varenie popripade na šlhanie🤣