icon

Prečo sa kyslá smotana zgrcne pri varení?

18. apr 2025

ahojte, ked varim s kyslou smotanou, preco sa mi vzdy ''zgrcne''?
este som ani len ocot nepridala a uz bola taka
ci mam pouzivat smotanu na varenie radsej?
robila som privarok

avatar
lev26
18. apr 2025

Keď variš na to je smotana na varenie popripade na šlhanie🤣

autor
18. apr 2025

@lev26 budem mudrejsia. takze chyba je v zlozeni kyslej smotany ze?

autor
18. apr 2025

uz budem len so smotanou na varenie robit.

avatar
viestta
18. apr 2025

Lebo v kyslej smotane sú už bielkoviny vyráža e kyselinou mliečnu, ktorú tvoria mliečne baktérie z laktózy.

avatar
floren
18. apr 2025

Moja mama aj starká stále kyslú dávajú a nič sa nestane. Ja používam šľahačkovú a aj ta sa mi u zdrcla

avatar
dzulli1980
18. apr 2025

Dôležité je, aby bola približne izbovej teploty ... ja robím tak, že ju vytiahnem z chladničky minimálne hodinu pred a keď ju idem pridávať, kus šťavy z hrnca odoberiem, do toho dám smotanu, vymixujem a dám späť do hrnca, nikdy sa mi nezgrcla ... ani kyslá, ani šľahačková smotana.

avatar
lev26
18. apr 2025

Ja napriklad kyslu davam len na špagety . Keď daš na šlhanie ti to tak aj zhustne trošku a doda chuť.

autor
18. apr 2025

@dzulli1980 ok aha ja dala studenu

avatar
lindous
18. apr 2025

Záleží čo varíš a čo chceš dosiahnuť... sú aj jedlá, kam ide a hodí sa viac kyslá smotana, ale nesmieš ju pridávať studenú, ja zvyknem odobrať trochu šťavy, smotanu s ňou postupne rozmiešať, aby sa prehriala a až potom dať do zvyšku a už s ňou nevarím

avatar
thereisabear
18. apr 2025

Odober časť tekutiny, rozmixuj ponorným mixérom so smotanou a vlej do hrnca.

autor
18. apr 2025

dakujem Vam za rady

avatar
lukbe
18. apr 2025

Ja dávam spolu aj kyslú aj na varenie. Je lepšie, ak sa nedáva do vriaceho, treba stále miešať a môžeš pridať trošičku sodybikarbony.

avatar
lucia13022023
18. apr 2025

Robila som minule šošovicovu na kyslo mužovi, tam sa šľahačka ci na varenie nehodí 🙆‍♀️🤣
A teda nezgrcla sa mi. Odobrala som z polievky, rozmiešala v tom male smotanu, a dala do polievky. Bola pekná hladká 🙂

avatar
luccija
18. apr 2025

@dzulli1980 tiež robím tak isto

avatar
maninka1974
18. apr 2025

Keď sa zrazi dávaš len smotanu rozmiešanú máš ja robím tak ze smotanu kyslú hocijakú teplú studenú je to jedno dám do hrnceka dam mlieko a rozšľahám potom keď zahustujem pridám múku rozšľahám potom pridám ....ak náhodou sa bojím pridám štipku sódy bikarbonu nezrazi saTi

avatar
jana65l
Autor odpoveď zmazal
avatar
cucoriedka133
19. apr 2025

Ja som sa naučila od mojej babky dat do nej za malú lyžičku cukru, a zmiešať so šťavou z polievky aby sa vyrovnala teplota, pripadne ešte do toho ak zahustujete múkou supnut múku.. Rozhabarkovat poriadne a ešte sa mi nestalo žeby sa zgrcla 😊

avatar
kleopatra114
19. apr 2025

Nedávaj rovno z chladničky. Inak varím z aj, aj a všetko ok.

autor
19. apr 2025

@kleopatra114 dakujem nabuduce budem mudrejsia. skoda ze som navarila 2 litre takej polievky ale chutovo je dobra

avatar
rachel36a
22. apr 2025

Pokiam mate radi s kyslou nič nemen..moja mama davala vždy kyslú a nikdy sa jej nezrazila...ale vždy ju rozmiešala s trochou teplej tekutiny z hrnca, než to daja do jedla, prave preto aby sa nezrazila

avatar
sunyrose
22. apr 2025

Zdravím, vždy odoberám z toho, čo varím a zmiešam to s kyslou smotanou /spolu s mliekom, múkou.../..., nikdy sa mi nezrazí....