icon

Prečo sú palacinky po opečení tvrdé?

vasjar
8. dec 2022

Ahojte, vždy keď robím palacinky tak po opečení sú také ako kartón, neohybne. Chuťovo sú mňam no len to ze sú také tvrdšie

Strana
z3
monca1310
14. dec 2022

Ja dávam 500ml mlieka, 6 lyžíc hl.muky, 1 vajce, stipka soli to je všetko 😊😊

gerrwie_girl
14. dec 2022

@zuzinka888 aaale, čo tam po diéte 😀. Aj tak si tam nadrbem nutellu, šľahačku a ovocie 😀. Palacinky nejako extra nemusím, ale keď už ich jem, tak naporiadok 😀

lavender273
14. dec 2022

Tiez som nikdy nepocula davat olej do cesta.
Akurat teraz som zacala robit palacinky podla francuzskeho receptu kde sa pridava polievkova lyzica roztopeneho masla.
Akurat sa chystam cvicit a teraz mi nic ine nebeha po rozume len palacinky 🤣

mony_s
14. dec 2022

Môj recept: 500ml mlieka, 200g hladkej múky, 1 celé vajce, štipku soli.

sarahh09
14. dec 2022

@vasjar stači pridať sódu bikarbónu za štipku a budú vždy mäkké aj keď bude tuhé cesto.

nelinka1311
14. dec 2022

@martul aj ja

stevlikova
14. dec 2022

@vasjar ja dávam na 300g hladkej múky 800 ml mlieka

paradise34
14. dec 2022

@vasjar ja som sa s tym roky trapila a zistila som, ze musim nechat cesto 30 minut stat- asi sa nejako zmeni muka alebo co. Nuz a iby recept som mala. Ale skusala som kadejake pomery a pomohlo mi nechat odstat.

gerrwie_girl
14. dec 2022

@paradise34 počas toho procesu sa uvoľňuje lepok z múky. Cesto je potom vlacnejsie 🙂

euka210
14. dec 2022

@vasjar a kde su vajicka a cukor?
Ja robim od oka...vajicka, mlieko, cukor, muka, stipka soli, kus oleja. Konzistencia ani prilis huste, ani riedke.
A tvrde mozu byt aj vtedy, ak sa pecu pomaly...to sa skor susia ako pecu...cize piect rychlo na silnom ohni...toto mam vyskusane.

vevapeto
14. dec 2022

Ja do cesta pridávam ešte čerstvo mleté orechy a zmixujem na múku ovsené vločky.

nefertiti7
15. dec 2022

@vasjar ja dávam pol litra mlieka na 200g muky

mvagusta
15. dec 2022

@vasjar toto nie su palacinly potom. Teda ja ich mam vzdy jemnucke a tenucke a davam len mlieko hladka muka a vajicka. V pomere podla vkusu:D ziadny olej ani mineralka alebo blbiny.

elenka.k
16. dec 2022

ja mám presne taký ako ty @mony_s 😉
autorka skús menej dať múky, veď keď sa ti bude trhať, môžeš pridať lyžicu k zhustnutiu a nezabudni na panvicu trošku oleja - za každou druhou

Strana
z3