Problém s ovocím u 7 mesačného dieťaťa

hruska91
17. jún 2021

Ahoj,
Stretli ste sa s tym? Dcere davam prikrmy od 4/5 mesiaca- z ovocia sme zacali jablkovou vyzivou (domacou, no jedla aj kupenu v sklicku). Odvtedy skusila vyzivu aj s broskynou, bananom, marhulou, jahodou...no akukolvek jej dam. Vecer ma krce, nespi boli ju brusko. Po cisto jablkovej, prip. jablko-mrkva (domáce) je ok. Tak isto cerstve ovocie banan, marhula, hrozno, malina...vsetko odmieta a netravi jej. Ostatné prikrmy, zelenina, biely jogurt, kasa, masko vsetko spapa a v pohode. Co si myslite? Moze jej netravit ovocie?

siska53
17. jún 2021

@hruska91 pockja este mesiac, zatial davaj len tu jablkovu. Nam tak radili, ked sme zaviedli jogurt a maly po nom grckal. Po mesiaci sa to upravilo a uz v pohode.

tamvtme
17. jún 2021

Treba pockat a dat neskor...nasa okolo 10m ked zjedla ceresnu, marhulu ci hrozno, tak ju prehanalo aj z maleho kuska...

enoula
17. jún 2021

Neponahlajte sa, zaklad je zelenina, ovocie pocka... A ked uz ovocie, tak mozno skor doma naparene/uvarene, popucene, mixnute a nekombinovat.. co najjednoduchšie pre travenie a s rozostupom. Ale fakt sa nie je kam ponáhľať

marianarem
17. jún 2021

@hruska91 Moze byt este skoro, nas mal velmi dlho problem so surovou hruskou a surovym jablkom, nafukovalo ho po nich. Hruska prestala robit problemy az ked mal vyse roka.

helcanw
17. jún 2021

@hruska91 môjho síce bruško nebolelo, ale to bude tým, že ovocie úplne odmietal 🙈 akékoľvek, surové, upravené, postrúhané, popučené, výživy.... proste nechcel to. Potom v polke siedmeho mesiaca mi začal papať výživy a teraz už zje aj čerstvé ovocie. Takze moja rada asi len ponukni a keď nechce nenut jej ho 🙂

andreatytler
18. jún 2021

@hruska91 Kludne davaj len to co jej robi dobre. Nas syn ma rad len jablko a hrusku... vsetko ostatne ovocie pridavam do tychto dvoch len v malych mnozstvach. Banan najskor vobec nechcel, Odkedy ho papa tak, ze si ho sam drzi, tak ho miluje ale zapeka ho z toho a tak davam len 2x do tyzdna polku bananu.

dollyzv
18. jún 2021

Môj má 7,5mesiaca a pediatrická povedala že úplne stačí jablko,hruška banán,popripadne slivka...jahody sú inak alergén,do roka sa vraj neodporúčajú...jablko,hruška banán nafukuju inak,možno preto netravi..