Raňajky pre chlapa
Dievčatá, prosím vás, čo raňajkujú vaše polovičky? Ja som z toho môjho už úplne hotová. On sám je dosť prieberčivý v jedle (ďakujem svokrička 😀 ) a teraz si zobral do hlavy, že by sme sa mali stravovať zdravšie, lebo hrozne nezdravo jeme a že na raňajky máme stále to isté - v jeho prípade pečivo so šunkou, praženica, párky alebo vianočka. Ešte zvládne rybaciu nátierku. Keď sa ho opýtam, že čo teda jedával doma alebo ako si tie raňajky predstavuje, tak mi len povie, že ty si žena, to mám ja ešte aj recepty na raňajky hľadať? Samozrejme, aby to nebolo také jednoduché, neje nič čo len trošku išlo okolo paradajok, kečupu, cukety, baklažánu atď. Nejaké cereálie taktiež neprichádzajú do úvahy, z toho sa nenaje. A žiť z lásky mu asi tiež nestačí. 😀
@huahua cerealie mu nebudu stacit, ale zarucene klasicke musli (nie sprazene) kde je kopec ovs. vlociek ano... skuste... + plnotucne domace mlieko a je to hovoto :D Mojmu medvedovi to veru staci :D Nic ine mu neostava. Inak prazenicu robime ja na zdravy sposob.. a to s brokolicou, zeleninou, hubami. Omeletu s hraskom a pod. ALE len cez vikend :D kto by sa s tym ondil rano. Alebo musli s jogurtom. Alebo hrianky, toasty,... :D
@huahua vsak nech si zvyka ze bude hladny a tak sa nauci ze si aj sam pripravy
@sakura77 kiezby ten moj sa zacal takto stravovat :D
@mima4 Áno, aj také lievance vlockove si robieva ,buď na sladko -vločky, banán, vajce akebo na slano - vločky, vajcia a nastruhatnavrch syr napr. Aj to v pohode zvládne sám
@moonshine1 no len potom si predstav môj trápny pocit keď vytiahnem vianočku s maslom a džemom 😂😂😂
@huahua manželovi treba dať jasne najavo, aby nečakal, že prídeš ráno s podnosom v ruke a s ružou v zuboch do spálne 😉 . zároveň ho pochváliť, že sa chce stravovať zdravšie, lebo naozaj párky, údeniny, vianočka nie je bohviečo, aj keď občas by nevadili. Ale ak sa chce stravovať zdravšie, tak by bolo fajn, keby ste si obaja čo to o zdravej strave naštudovali, spoločne nakupovali, zapoj ho do prípravy napr. nátierok, môžete ju robiť spolu večer vopred. Žiadne také, že ty si žena a ty máš....NIE! Choď na neho rafinovane, použi ženské zbrane 😉 . Cereálie tiež nie je to pravé orechové, ak sú sladené cukrom a je v nich kopa É-čiek....ale ak si pripravíte doma vločky, alebo kašu z nich, ochutíte medom, škoricou, orechmi, semienkami, ovocím, možno mu zachutia. Ak mu kopa vecí nechutí, tak ťažko nájdeš alternatívu na zdravú slaninu 😀 , a čo syry? Čo sa týka môjho priateľa, ten si dá na raňajky kľudne tvaroh, jogurt, alebo banán, jemu je to v podstate jedno, keď sa tak nad tým zamýšľam, tak by som tu mohla fakt vypísať úplne všetko 😀 .
Ja mám doma tiež prieberčivého chlapa, párky máme občas, najčastejšie je to pečivo, rôzne druhy, k tomu položím na stôl maslo syry, natierky, vajíčka, šunku a vela zeleniny, paradajky, papriky, uhorku, redkvičky, alrbo jarnú cibuľku, jednoducho čo je práve v chladničke. Syry a šunky sa dajú obmieňať, pomazanky taktiež. Občas spravím ovsenu kašu, keď mu ju dám pekne ozdobenú pod nos tak zje a chutí mu. Niekedy máme aj jogurty s domácim musli, ked do jogurtu dáš tvaroh, tak naozaj zasyti. Raz za čas tie párky, alebo palacinky cez vikend(take zdravsie).😉 inak sa dajú večer utiecť rôzne koláče zeleninové, quiche a tak, rano sa to len zohreje a je 🙂
@sakura77 tak ten pocit poznam sem tam aj ja :D :D
@yakina s ním je problém ten, že on niekedy jedlo ani neochutná, pokiaľ sa mu na prvý pohľad nezapáči, alebo je v tom niečo, čo považuje za nejedlé (aj keď to nikdy neochutnal). V tomto smere je pomaly prípad pre psychiatra 😀
@jasminet @jankastubka Včera večer som už nevydržala a zo zvedavosti som si otvorila tie pomazánky. Tá francúzska ma nejako neočarila, ale tá škvarková nemá chybu. Tú som mu dnes ráno natrela na akože tmavý chlieb, k tomu tanier (jedlej) zeleniny a bolo. Dokonca, po dôkladnom študovaní obalu, aby tam náhodou nebolo niečo "nejedé", povedal, že "dá sa to zjesť". Takže úspech. 😀
@huahua var mu to, čo mu chutí, neviem koľko rokov ma Tvoja svokra, ale ver, že niekedy sa baklažány, cukety, sójové veci nejedli, ináč je to chlap na obdiv, keď toľko vie porobiť, ale tam bude asi problém zdravotný, keď mu je zle z vyprážaného karfiolu a tatárskej omáčky, nech ide na vyšetrenie pankreasu a určite hrubého čreva, keď mal otec rakovinu . Nechcem strašiť, ale na vyšetrenie by mal ísť. Tatárska je veľmi ťažká na trávenie a vyprážané jedlá tak isto. Ja robím karfiol iba uvarený, poliaty mierne roztopeným maslom a šalát z čínskej kapusty, hlávkového šalátu, čalamádu a je to super
@huahua vieš, čo Ti poviem, nie je prípad pre psychiatra, ale ma nejaký blok k určitým druhom jedla, musíš ísť naňho opatrne. Môj tatko neobľuboval ryby, keď mu sestra doniesla napr. file a zemiaky, až ho striaslo, keď som ja doniesla a vychválila jedlo, aké sú ryby zdravé, a že to jedia "pánove" a podávajú to v reštauráciach a upravila pekne na tanieri, len sa za nimi zaprášilo.
@mijo53 okrem bravčového a kuracieho mäsa nezje žiadne. Študuje zloženie párok a šuniek aby tam nebol ani kúsok hovädziny. Nezje morčaciu ani kuraciu šunku. Nezje paradajky a nič čo išlo okolo paradajok (paradajková polievka, plnená paprika, nič s kečupom) - tým pádom odpadá kopec omáčok k mäsu a na cestoviny, kde ide paradajkový pretlak. Nezje domáce vajíčka od sliepok pri ktorých bol na dvore kohút. Neochutná nič, v čom je tekvica, baklažán alebo cuketa. Nevypije čerstvé (nepasterizované) kravské mlieko. Nemá rád tvaroh. A takto môžem pokračovať ešte vééééľmi dlho.
Ver mi, nie je to len o cuketách, baklažánoch a sóji. On keď niečo v detstve nechcel jesť, tak mu uvarila niečo iné. Moja svokra je zlatý človek, ale toto riadne pokašľala.
No ja mam napriklad rad take "skoroanglicke ranajky". 2x volske oko, opecena slaninka a k tomu fazulka z nalevu. Slaninku a fazulu kupujem v LIDLi,
fazulka vyzera v konzerve takto nejako http://sk3.staticac.cz/foto/vyrobky/566250/5660...
slaninku mam na mysli taketo platky ktore opeciem na panvici staticac.cz/foto/vyrobky/898750/w898574.jpg
@huahua to čo máš za chlapa :D temu môjmu davala mama iba tiez kuracie masko a sem tam rybku 😉 a ja som si ho naučila na jaterničky, držky, bravčove jazýčky, prasačie paprčky a podobne delikatesky 😝 môj oco je typicky masožravec takže ja som asi jediná žena ktorá má rada maso v akejkoľvek podobne ale kuracinu skutočne jem malo, pretože mi to pride ako umelina a strašne suché. Moja najoblúbenejšia časť je krkovička a ta opečená koža to je jednoducho lahôdka 😉
@huahua u nas je to tak, ze muz sa budi skor ako ja, tak hned vezme vyvencit psa a po ceste si kupi to, na čo ma akurat chut 🙂 ak to prave nevyhovuje mojich chutkam, vezmem si z chladnicky nieco ine a je po probleme 🙂 moj chlap bol tiez zvykuty z domu, ze na tanieriku do postele a este pomaly masaz noziciek k tomu, ale prd 😀 je to chlap a nie upípana princezna..teraz, ked kupuje ranajky, tak je cely spokojny, lebo ma pocit, ze je hlava rodiny, ktorá rozhoduje o tom, čo budeme jest 😀
@tomiholjubavi a vsak tak by to malo byt, treba chlapa prenaucit, nie stale mu vsetko davat pod nos :D
@mamickajanka podla mna je to vlastne urazka chlapa ako osoby, ked sa k nemu zena sprava ako k nesvojpravnemu 😀 moj svokor by aj teraz hustil do muza co si ma obliect a co ma jest a kde minat peniaze...ale ja som si nebrala nejakeho panaka, aby som mu vsetko diktovala. je chlap a ocakavam, ze bude autonomny v zakladnych rozhodnutiach a nebude cakat, co mu podstrčím 😀
@tomiholjubavi mas velmi dobre nazory 😉
@peterjakubik normálne si mi chute narobil 😀 Inak tá fazuľka vyzerá byť v nejakom červenom náleve, takže určite tam bude schovaná nejaká paradajka - čiže nejedlé 😝
@deltaa jeho rodina sa stravuje úplne normálne, keď tam nie sme tak normálne fungujú aj na hovädziom mäse, kľudne si kúpia kačku, či hus, morčacina tiež nie je problém... ale keď sme tam na návšteve, tak sa varí tak, aby sa aj ten môj chlap najedol. Keď býval doma a oni chceli napr. hovädzie, jemu ešte osobitne navarili niečo iné.
ja by som mu nepovedala, ze tam je nieco z toho co nema rad. kludne by som urobila fasirkuz hovadziaho a tvarila sa, ze je bravcova, ja robim fasirku rozne a mam aj take kde pridavam, paprikovu pastu a pretlak, ver, ze by na to nedosiel pokial by ta priamo pri tom nevidel. to iste tvaroh sa da zamaskovat dnes uz mas v obchode aj jemny tvaroh, vymiesas s jogurtom alebo smotanou pridas vanilku a ni nebude vediet, ze am je) pokial teda nema alergiu na dane veci.
to iste s napr. cukina sa da pekne primiesat do jedal napr do zemiakoveho privarku, placiek....
inak by ma slahlo toto mat doma. ako moja mama hovori, tyzden mu dat suchy chlieb s vodou a potom zje aj klince :P
ja zasa nehovorim muzovi, ze jedlo dochucujem, ked dovari...mysli si ze ako fajne okorenene a figu borovu 😀 a hrdy je na seba...

@huahua super k tomu kopec zeleniny a celozrnne pecivo a ranajky ako vysite.