icon

Recepty na varenie pre deti v prírode

cecilia29
14. júl 2025

Ženy, prosím vás o inšpiráciu či variť malym deťom v lone prírody :D resp co z jedla zbaliť. Nejakú už predstavu v hlave mam. Ale predsa. Ide o cca 5 dní. K dispozícii mala chladnička a nejaký sporák a ohnisko. Nie je tečúca voda. Teda je v prameni blízko. Civilizácia ďaleko 😀

Strana
z2
mdse
14. júl 2025

@cecilia29 cestoviny s omáčkami a k tomu parmezán, zemiaky v šupe v pahrebe, zemiaky so zeleninou v alobale pečené na ohnisku.

cecilia29
autor
14. júl 2025
@mdse

@cecilia29 cestoviny s omáčkami a k tomu parmezán, zemiaky v šupe v pahrebe, zemiaky so zeleninou v alobale pečené na ohnisku.

@mdse zapisujem

sticker
ha_ha
14. júl 2025

@cecilia29 Je súčasťou chladničky aj mraznička? Ak áno, uvariť dopredu, zamraziť a na chate rozmrazovať.

anonym_23495c
14. júl 2025

donáška... však hádam donesú. 🙂
špagety, cestoviny, z domu navar segedín a zavar do fľašiek, kúp konzervy ako bravčové na šťave a ku tomu zemiaky. niečo uvar a zamraz - kým sa roztopí budú 2 dni.
paradajková polievka - kúp vodu v obchode a dones na chatu.

ha_ha
14. júl 2025
@anonym_23495c

špagety, cestoviny, z domu navar segedín a zavar do fľašiek, kúp konzervy ako bravčové na šťave a ku tomu zemiaky. niečo uvar a zamraz - kým sa roztopí budú 2 dni.

@anonym_23495c Veľmi pochybujem, že do takej oblasti, ako písala autorka, bude niekto voziť donášku. Vlastne, nepochybujem, viem, že nebude.

anonym_2b1bfd
14. júl 2025
@anonym_23495c

@anonym_23495c Určite donáška 😂😂😂🤦🤦🤦

viestta
14. júl 2025
@anonym_23495c

@anonym_23495c na co bude vlacit vodu na chatu, ked ma pramen nedaleko? Ty si este v prirode daleko od civilizacie nikdy nebola, vsak? Preto sa spoliehas, ze Tesco domov doruci az na miesto 🙄

viestta
14. júl 2025

@cecilia29 ked si tak spominam, co sme my jedavali v divocine, tak cestoviny, aj tie instantne. Lunchmeat na 300 sposobov sa da vyuzit. Trenciansky parok s fazulou bol povinna jazda. Opekalo sa na ohni kadeco, od spekackov, cez slaninu az po kukuricu a jablka. Dobra konzerva hovadzieho vo vlastnej stave, z tej spravis aj gulasovu polievku aj ju mozes len zohriat a zje sa s chlebom. Kedze mas sporak k dispozicii, tak sa daju aj lievance spravit, nejlepsie s vlastnorucne nazbieranymi cucoriedkami. Ked budu huby v lese, tak aj z tych vycarujes kadeco

cecilia29
autor
14. júl 2025

Hej donáška 😀 ale dobre, blízko je chata pre turistov, tam si možno raz zájdeme na kapustnicu,. Ale veľmi nemám v plane to využívať.

cecilia29
autor
14. júl 2025
@viestta

@cecilia29 ked si tak spominam, co sme my jedavali v divocine, tak cestoviny, aj tie instantne. Lunchmeat na 300 sposobov sa da vyuzit. Trenciansky parok s fazulou bol povinna jazda. Opekalo sa na ohni kadeco, od spekackov, cez slaninu az po kukuricu a jablka. Dobra konzerva hovadzieho vo vlastnej stave, z tej spravis aj gulasovu polievku aj ju mozes len zohriat a zje sa s chlebom. Kedze mas sporak k dispozicii, tak sa daju aj lievance spravit, nejlepsie s vlastnorucne nazbieranymi cucoriedkami. Ked budu huby v lese, tak aj z tych vycarujes kadeco

@viestta ďakujem za typ , určite zápisem

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
anonym_23495c
14. júl 2025
@cecilia29

Hej donáška 😀 ale dobre, blízko je chata pre turistov, tam si možno raz zájdeme na kapustnicu,. Ale veľmi nemám v plane to využívať.

@cecilia29 tak blízko chata , alebo civilizácia ďaleko.

selenka7
14. júl 2025

okrem vyssie zmieneneho nam sa na veceru na vandri v lese osvedcili tortily (skladnejsie a trvanlivejsie ako chlieb a pecivo) potrete karickou (vydrzi aj par dni mimo chladnicky) a kecupom, prelozis, opecies na ohni na roste. No a klasika - vifonky, konzerva fazule s nejakou klobaskou, sucha salama, hlavne si vezmi mast alebo olej do mensej flasticky, nam sa bez toho vzdy pripecie esus 😀

cecilia29
autor
14. júl 2025
@ha_ha

@cecilia29 Je súčasťou chladničky aj mraznička? Ak áno, uvariť dopredu, zamraziť a na chate rozmrazovať.

@ha_ha myslím ze áno, ale neviem ci bude miesto. Nebudeme tam len my, ideme tak pol na pol - pol výlet a pol dobrovoľníctvo na Klastorisko v S.Raji. Čiže neviem ako je ta mraznička s obsadenostou. Ale dobry napad. minimalne jeden obed takto viem poriesit

selenka7
14. júl 2025

jo a este kamosi si zvyknu nosit rozklepnute vajicka v nejakom zavaracom pohari, vydrzi to do rana na prve ranajky - prazenicu.

cecilia29
autor
14. júl 2025
@anonym_23495c

@anonym_23495c Bola si v Slovenskom Raji na Klastorisku ? Je to tam . A je tam aj nejaká chata , obľúbená zastávka turistov. Myslím ze tam robia hranolky, klobásu,ozno kapustnicu. Ale donáška mi tam hore nepríde, a do obchodu si tiež neskocim . Kazdopadne v tej chate sa nemáme v plane stravovať

cecilia29
autor
14. júl 2025
@selenka7

okrem vyssie zmieneneho nam sa na veceru na vandri v lese osvedcili tortily (skladnejsie a trvanlivejsie ako chlieb a pecivo) potrete karickou (vydrzi aj par dni mimo chladnicky) a kecupom, prelozis, opecies na ohni na roste. No a klasika - vifonky, konzerva fazule s nejakou klobaskou, sucha salama, hlavne si vezmi mast alebo olej do mensej flasticky, nam sa bez toho vzdy pripecie esus 😀

@selenka7 tortila je super napad. Resp to si namiesto peciva viem aj ľahko upiecť.

ha_ha
14. júl 2025
@cecilia29

@ha_ha myslím ze áno, ale neviem ci bude miesto. Nebudeme tam len my, ideme tak pol na pol - pol výlet a pol dobrovoľníctvo na Klastorisko v S.Raji. Čiže neviem ako je ta mraznička s obsadenostou. Ale dobry napad. minimalne jeden obed takto viem poriesit

@cecilia29 My sme takto raz boli, tiež to bola chata bez tečúcej vody, dokonca aj prameň nebol až tak blízko. A do najbližšieho obchodu 3 km peši cez les. Mraznička ma vtedy zachránila. Ale veľmi rada na ten pobyt spomínam. 🙂

selenka7
14. júl 2025

a este taky tip, my si nosime takyto skladaci rostik grilovaci https://www.naprezitie.sk/rost-na-grilovanie-fo... ak nejdeme zrovna na miesta, kde su rosty odlozene na bezpecnych miestach 🙂

viestta
14. júl 2025
@anonym_23495c

@anonym_23495c turisticka chata moze byt aj 20 km vzdialena od najblizsej dediny a ani v nej nemusi byt ani obchod, ani krcma

cecilia29
autor
14. júl 2025
@ha_ha

@cecilia29 My sme takto raz boli, tiež to bola chata bez tečúcej vody, dokonca aj prameň nebol až tak blízko. A do najbližšieho obchodu 3 km peši cez les. Mraznička ma vtedy zachránila. Ale veľmi rada na ten pobyt spomínam. 🙂

@ha_ha joj, deti budú tiež radi. Teda aj ja sa teším na ten Pokoj hlavne ráno a večer, keď sa tam budí promenádovat srnky

selenka7
14. júl 2025

tu hla jeden z nasich vandrackych eintopfov z divociny v Rumunsku z 2008 😀 nejaka fazula na styl "co batoh dal".

cecilia29
autor
14. júl 2025
@viestta

@anonym_23495c turisticka chata moze byt aj 20 km vzdialena od najblizsej dediny a ani v nej nemusi byt ani obchod, ani krcma

@viestta ako turistická chata s občerstvením je blízko. Ju mame v plane ignorovať 😀 Inak obchod samozrejme ďaleko.

cecilia29
autor
14. júl 2025
@selenka7

tu hla jeden z nasich vandrackych eintopfov z divociny v Rumunsku z 2008 😀 nejaka fazula na styl "co batoh dal".

@selenka7 super 🙂

cecilia29
autor
14. júl 2025
@selenka7

a este taky tip, my si nosime takyto skladaci rostik grilovaci https://www.naprezitie.sk/rost-na-grilovanie-fo... ak nejdeme zrovna na miesta, kde su rosty odlozene na bezpecnych miestach 🙂

@selenka7 ten rošt je skvelý

akvi
14. júl 2025

@cecilia29 kedysi sme chodievali takto, že týždeň v divočine a najlepšie jedlá sú tie "z jedného hrnca". Napríklad kúsok slaninky a klobásy rozprazit, na to plechovka fazuliek v paradajkovej omáčke, iba prehrejes a máš hotovo. Cestoviny by som dnes riešila také, čo netreba variť, iba do horúceho dať a oni sa spravia, čiže opäť, jeden hrniec, omáčka z čerstvých paradajok, alebo brokolice, syra a pod. a cestoviny hodiť do horúcej omáčky a nechať odstáť. Ja by som nakúpila vifonky a tie rezance použila do tej omáčky. Tiež dobrý nápad sú tortilly, naplnis čímkoľvek. A my máme radi aj bravčové vo vlastnej šťave z konzervy, len ja zvyknem spraviť normálne cibuľový základ, papriky, paradajky a tak mäso, zväčšíš objem aj výživovú hodnotu.

selenka7
14. júl 2025

len bacha na ten pripeceny esus, v potoku sa fakt blbo umyva 😂

bystrozraky
14. júl 2025

Vybral som take realnejsie 🙂 : https://www.youtube.com/shorts/bAtqSc2y-wY dobru chut ;)

viestta
14. júl 2025
@cecilia29

@viestta ako turistická chata s občerstvením je blízko. Ju mame v plane ignorovať 😀 Inak obchod samozrejme ďaleko.

@cecilia29 ja rozmyslam kde su najblizsie potraviny a nech rozmyslam, tak rozmyslam vychadza to na par hodin cesty na nakup.
Este ti dam zoznam co musis brat aby si mohla aspon nieco uvarit. Mast (lepsie sa prenasa ako olej), sol, cukor, cierne korenie, paprika, kecup, horcica a SAPONAT a hubky na riady (nie ze budes musiet obetovat ponozku ako nam sa uz stalo a riady sme umyvali v sprchaci 😅). A neviem ci este vyrabaju, ale kedysi sa dali kupit pudingy, co sa len zavarili v teplej vode, myslim, ze este su nejake, co len v studenej rozmiesas. Tie pre deti (aj tie odrastene, co tvrdia, ze krupicu uz 20 rokov nejedia) zober tiez. Pripadne instantne kase ryzove, ovsene

cecilia29
autor
14. júl 2025
@akvi

@cecilia29 kedysi sme chodievali takto, že týždeň v divočine a najlepšie jedlá sú tie "z jedného hrnca". Napríklad kúsok slaninky a klobásy rozprazit, na to plechovka fazuliek v paradajkovej omáčke, iba prehrejes a máš hotovo. Cestoviny by som dnes riešila také, čo netreba variť, iba do horúceho dať a oni sa spravia, čiže opäť, jeden hrniec, omáčka z čerstvých paradajok, alebo brokolice, syra a pod. a cestoviny hodiť do horúcej omáčky a nechať odstáť. Ja by som nakúpila vifonky a tie rezance použila do tej omáčky. Tiež dobrý nápad sú tortilly, naplnis čímkoľvek. A my máme radi aj bravčové vo vlastnej šťave z konzervy, len ja zvyknem spraviť normálne cibuľový základ, papriky, paradajky a tak mäso, zväčšíš objem aj výživovú hodnotu.

@akvi super,vdaka

Strana
z2