Škvrny od jedla

3petka
31. júl 2017

Ahojte zienky. Raďte som už zúfalá. Neviem si poradiť so škvrnami od jedla. Už som vyskúšala všetko. Teraz som si kúpila sk.......ny vanish a na bielom my robí ešte väčšie fľaky ako my ostanú po jedle. Za každú radu budem vdacna

radolina
31. júl 2017

Vies co,zakazdym je fajn, ked sa takto zaspinene oblecenie da namocit a potom oprat. Mne sa osvedcili napriklad tie geove kapsule od arielu. V pohode ma zbavia aj skvrn od travy a to je uz co povedat😉

3petka
autor
31. júl 2017

No veď práve že namacam. Ja som používala kedysi Ariel na skvrny ale už ho zrušili. Vtedy som ani nemusela namacat.

emilia25
31. júl 2017

U nas je to tak isto.ale uz som to prestala riesit proste take hlavne tricka uz nechavam cisto na dvor aj tak do hodiny su jak prasiatka.

taami
31. júl 2017

@3petka
Skús z dm žlčové mydlo v tekutom stave, v takej fľaštičke to je, ktorá má na vrchu kefku a ešte biely a zelený Kýblik na škvrny tiež z dm. Týmto mi vyjde 90% škvŕn.

ivkadracova
31. júl 2017

Vzdy musis pozerat na to, od coho je ta skvrna. Presny navod Ti nedam, ale Vanish pre mna nikdy nebol riesenie. Omnoho viac mi pomohol: jogurt, zlcove mydlo, Frosh z DM (mix mydla a citratu..), kyselina citronova rozrobena s vodou do flasky, kuchynsky odmastovac, a slnko. A podla toho aka skvrna tak to robim..
Napr. cucoriedky cernice apod cervene cerstve plody, staci natriet jogurtom, chvilu postat, preprat zlcovym mydlom, ale mozno ani to netreba. A normalne vyprat. Na mango mi stacilo tusim aj zlcove mydlo, len proste preprat rucne pred pranim, tu skvrnu. Keby daco naaahodou ostalo, napr. od niektoreho cerveneho vina to vie byt zakerne, tak dodatocne este na slnko doobedu nechat vytahat - priame slnko! nie cez sklo samozrejme. Na spenat staci odmastovac a zlcove mydlo.
Mastna paradajkova skvrna od jedla, napr. plnena paprika, cestoviny, to kraasne spliecha : ) vsade okolo, takze najprv nastriekam kuchynsky odmastovac, necham to odmastit, pripadne ked nemam, tak Jar na nadoby, a preperiem. Potom este zlcovym mydlom, alebo ked sa mi nechce iba nastriekam frosh z DM, a normalne vyperiem v pracke. Cierny caj, nenechat zoxydovat, ale preprat hned zlcovym mydlom. Nikdy nie obycajnym, ale zlcovym (jadrovym), a podobne, urobi to inu chemicku reakciu ako obycajne mydlo.
Pozor! Kvalita prania zalezi aj od prasku a tvrdosti vody. Mne dobre pralo, ked som mala kvalitny prasok - za mna nie gel, ale prasok, a potom krystalicku sodu luxon na zmakcenie vody, sypem do bubna za hrst. Z Tesca to objednavam, urcite aj v inych drogeriach maju. Pradlo neavivazujem, ale octujem, a preplachnem. Keby nieco ostalo, nezazere sa tam avivaz, ale mozem skusit odkvrnit este raz, kym je mokre.
Fixky - noo to su rozne, daktore mi zosli len tak zlcovym mydlom, a natriekanim nejakeho chemickeho bludu z Lidlu, a daktore nezoslo ani ked som sa pretrhla. Vytecenu fixku na leginach - leginy som rovno vyhodila, dcera mala flak na stehne po umyti aj na druhy den : ) Flaky z vonku, napr. travu, netreba nechat zazrat, ale hned doma este vlhke prat zlcovym mydlom, ono ked sa to zazere, tazko ide von. Vyssie vidim ze jednej na travu pomohol ariel gel kapsule, no Svokra presne tie pouziva, a mne trava s tym u nej nezosla. Az ked som predrela rucne. Mozno aj o to ide ako hlboko ta trava je zazrata, ked pristane kolenami na bielych nohaviciah v rychlosti a z vysky na kolenach, tak to mozno pojde tazsie, ako ked si len dieta sadne.
A co sa tyka prasku, tak ziadny Rex alebo Bonux. Normalne treba kupit drahsi Tide, ci Persil Cold enzyme, pripadne pockat na akciu, tieto mne najlepsie peru. Ale stane sa, ze kde tu skvrna ostane, ved mam aj Manzela co je s detmi, a ked sa necha dobre zoxydovat, napr. dva dni stoji nejaka vec v kociku dole, alebo zbalena v taske (sme na piatom bez vytahu), tak som v tahu. Ale aj to casom proste mozno na 6ty krat pranim zojde.
Skusaj rozne, viac zistis sama, co ti najlepsie funguje.. Tesim sa co dalsie Zeny napisu, nech sa daco nove naucim.

pekkka
31. júl 2017

v drogerke sa daju kupit malicke flasticky, v ktorých je prípravok urcený na presný druh skvrny...
Dr. Beckmann -
FLECKEN TEUFEL – MAZIVO A OLEJE, ODSTRAŇOVAČ ŠKVŔN

https://www.myaustria.sk/sk/flecken-teufel-mazi...

každá fľaštička je na iný druh škvrny ... tuky, hrdza, olej, krv, lepidlo ....

le4
31. júl 2017

Zlcove mydlo. povinna vybava kazdej domacnosti 🙂.

@ivkadracova super tipy 🙂

bienennest
31. júl 2017

Ahoj, ja mam 2 deti, ktore skutocne nedavaju moc pozor na veci a sustavne po nich odstranujem vsetky moze druhy skrvn. Mne osobne sa osvedcil tento sprej od Amway (http://www.1a-konzentrate.de/epages/64165244.sf...) .. staci nastriekat na skrvnu a potom prihodit veci do prania a vsetko je ciste. normalne ich kozmetiku nekupujem, ale toto je naozaj zazrak.. este som nenasla ziadnu skrvnu, ktoru nedokazal odstranit (olej, krv, trava, jedlo..) a to nekupujem ziadne specialne drahe prasky.. vsetko je aj tak pekne ciste a bez flakov, takze mozem len odporucit.
PS: to balenie je sice trosku draksie ale vydrzi pri pravidelnom pouzivani aj rok

3petka
autor
31. júl 2017

Najradšej by som jeden prípravok na všetko. Nakoľko na konci dňa na to moje šmudlo na sebe všetko. Piesok, jedlo, olej, a neviem čo ešte a aby som ešte trávila čas rozdeľovaním škvŕn to fakt nedám. Najviac sa mi páči rada od bienennest samozrejme vyskúšam aj tie kapsule čo radila radolina.

ivkadracova
31. júl 2017

A este mam takuto vecicku, setrim si to : ) lutujem, ze som nedoniesla viac.. ale uz vaha batoziny nepustila ; D ... netusim ci sa to da dakde na okoli zohnat, neskumala som, ale je to paradzina, vypere hadam vsetko, asi ako zazracny sprej. ked dakto mate moznost kupujte.. stalo to asi $3 v dollar shope. Ta cena je tam dajak odveci, ale vidite ze hodnotenie uplne super. Je to pravda: https://www.walmart.com/ip/Zote-Pink-Laundry-So... Neviem co to mydlo obsahuje, ale zlcove sa pred tymto moze naozaj schovat. Ludia si totam aj struhaju do pracky, aj taky multi pack predavaju, ze dve mydla so struhadielkom : ))

zupka33
31. júl 2017

Tak ja tiez pouzivam tie ariel kapsule, to bachnem do pracky a nemusim nic riesit. Teda ked je take nieco ako vino alebo podobne veci tak to zakazdym hned namocim do vody a zide mi vsetko. Ale ten vanish som este neskusala, dobre , ze hovoris, uz an nebudem.

evinea
31. júl 2017

Ak ti mam pravdu povedat tak ja som uz toho tiez tolko skusala a bud mi to tam zostalo alebo to iba vybledlo alebo tam zostala este vacsi flak ako pred tym. Vanish som tiez mala kupeny ale ten na farebne pradlo a z toho mi to pekne zislo ale ten na biele veci mi nejako extremne nepomohol

adka6666
30. júl 2020

Odporúčam vyskúšať agenta od Eurony, vyčistí krásne. Je ekologický a má veľa iných využití 👌🏻 Môžem poslať aj vzorky na vyskúšanie 🍀

veronko
30. júl 2020

Ja používam tento na biele, a mam aj v modrom praskovy na univerzalne oblecenie + gélový odstraňovač