Sú najlepšie linecké z Hery?
Najlepšie linecké z Hery. Súhlas?
Poprosim overeny recept na linecke. Dakujem 🙂
Jednoznačne maslo, hera je lacný bordel tak treba zvážiť čo chceme jest
@anonym_autor no zase sa tu treba pohadat, ci maslo, ci Hera. Peciem uz len z masla, z Hery su ako kupenske, mdle. Nechutia nam. Vyzorovo su podla mna rovnake, ak to vies robit. Kazdy, nech si pecie, ako chce, z coho chce, co mu chuti.
@anonym_ac6ffa každý nech sú pečie ako chce, ale tie tvoje z masla sú aj tak najlepšie.... Ach to je komentár...
Ja pouzivam iba maslo a zalezi, aky zvolis postup pripravy 🙃
Paneboze, ved nech kazdy pecie a je to, co mu chuti, co mu vyhovuje...
Určite Heru nie. Som za poctivé maslo, to je iná chuť a vôňa.
Pečiem iba z masla a aj plnku do koláča robím iba z masla. Nejem kupované koláče a ani na návšteve si nedám koláč, keď neviem, či je s maslom alebo tým hnusným tukom. Koláč s herou, palmarinom atď by som vyplula a to je nevhodné pre hostitela. Moje linecké sú jemné, pekné a ked postoja naplnené kvalitnym džemom, tak aj štavnaté. Ešte nemam upečene lebo by sme ich ,,zožrali". Maslo je všade v akcii , nevidim dôvod kupovat palmovy olej a piect z neho. Za mňa fuj. Nekupujem ani veto, floru a podobne ,,šmejdy".
Fuj. Z akehokolvek margarinu su odporne nielen linecke ale akekolvek kolace a plnky. Nechapem ako toto moze miekto jest a este mu to aj chuti..
Jedině z másla. I do krémů nebo jiného pečiva. Heru a podobné tuky nepoužívám. Je to potom na chuti velice znát.
Tie palmove tuky ja hned spoznam po prvom hryze 😵💫 za mna nejedle
@anonym_autor jasne že su najlepšie z našla. V živote som nekúpila žiadnu Heru a podobne podradnosti.
Vôbec nie z Hery. Teraz som robila z masla Kukkonia, kibicovali mi do toho 3 deti a linecke sa parádne valkalo jak plastelina a ma hladký povrch ako z časopisu. Jedine po vybratí z chladničky sme 2 hod. čakali, kým povolí cesto 😄 cesto som miesala ručne, treba tomu dodať ľudské teplo, trvalo to dlhšie, ale ako hovorí kamoska , co kvaskuje, treba aktivovať lepok a potom to začne lepit
Jedine maslo aj pekné aj chutné , herunby som použila len v prípade ak by mal niekto z rodiny alergiu na kravsku bielkovinu.
Ak ich nemá áno pekne ani chutné chýba bude inde
Vôbec nie z Hery. Teraz som robila z masla Kukkonia, kibicovali mi do toho 3 deti a linecke sa parádne valkalo jak plastelina a ma hladký povrch ako z časopisu. Jedine po vybratí z chladničky sme 2 hod. čakali, kým povolí cesto 😄 cesto som miesala ručne, treba tomu dodať ľudské teplo, trvalo to dlhšie, ale ako hovorí kamoska , co kvaskuje, treba aktivovať lepok a potom to začne lepit
@basska_b Práveže lepok pri lineckych nie je žiaduci.
Linecké cesto sa nemiesi ako chlebové, ale iba jemne a krátko: studené maslo sa s múkou rýchlo rozmrví končekmi prstov na jemnú mrveničku, aby sa maslo neroztopilo, potom sa pridá cukor a žĺtok a cesto sa už len zhrňuje k sebe, akoby si z neho robila snehovú guľu, bez tlačenia dlaňami a bez hnetenia; stačí ho raz či dvakrát jemne pritlačiť a preložiť, len aby sa spojilo do hladkého bochníka, ktorý má zostať chladný, nelepivý a bez prasklín, lebo dlhé alebo silné miesenie by ho urobilo tvrdým. Čiže žiadne dlhé hnetenie a teplé ruky.

Ja tiez len maslo. A na medvedie labky mam recept aj z bravcovej masti.
@0silvia0 tiež takto, linecké iste maslo do nejakých kysnutých sladkých koláčov aj bravčovú masť