Tatarská omáčka alebo majonéza namiesto masla na chlebíčkoch
Aký máte názor na to, ked niekto robi na oslavu chlebíčky obložené, ale namiesto masla alebo pomazanky tam dá tatarsku omáčku alebo majonézu ?
Prosím viem že je to každého vec, ale zaujíma ma vas názor na to.
@anonym_autor podľa mňa na polovicu daj maslo a na polovicu tatársku a každý si ulahodí. A tiež aj pár veganskych
@anonym_autor Ze ma dotycny asi radsej majonezu a tatarku, ako maslo a syr... 🤷🫣
@anonym_autor podľa mňa na polovicu daj maslo a na polovicu tatársku a každý si ulahodí. A tiež aj pár veganskych
@zmrzlinka2021 mňa len zaujíma ci to niekto aj robi, lebo moja svokra to robi a teda mne sa z toho zdvihol žalúdok 🙈
@zmrzlinka2021 mňa len zaujíma ci to niekto aj robi, lebo moja svokra to robi a teda mne sa z toho zdvihol žalúdok 🙈
@anonym_autor prečo zdvihol žalúdok?
@zmrzlinka2021 tak celkovo tatarska je viac menej olej a kyslá stava z uhoriek, tak je to take moc mastné
Tak asi si svokra mysli, ze budu chutnejsie. Aj na bagety sa napr. dava majoneza, ked niekde robia v bageterii.
@zmrzlinka2021 lebo to robila svokra...
Autorka,nie,nerobim take chlebicky a bud mi na navsteve nieco chuti a zjem to alebo nechuti a nezjem to.Svokra nie je cudzi človek,opytaj sa,ci si mozes urobit maslovy alebo horcicovy chlebik a obsluz sa sama.Alebo sa ponukni zo svojho,lebo predpokladam,ze si tam neprisla naprazdno.
My davane parizsky salat, ako zaklad. Ak Ti nechuti, tak nejedz, vypytaj si nieco ine, ved ste rodina. Ci u vas sa to tak nerobi? My vieme, kto ma co rad a podla toho chystame. Ak sa pozabudneme, vzdy je v dome chladnicka, tak napravime
@anonym_autor Tak ja neviem, asi nie som moc fajnova, ale teda bez problemov by som raz za cas u svokry zjedla chlebicek s majonezou, mne to nepride nechutne...🤷 Ak to ale tebe nechuti, nikto ta predpokladam jest nenuti, ci?
A v salate vam majoneza nevadi 🙈 ani tatarka pri vyprazanom syre
To su problemy.. kazdy dava ako mu chuti.. nechces, nejedz
My davane parizsky salat, ako zaklad. Ak Ti nechuti, tak nejedz, vypytaj si nieco ine, ved ste rodina. Ci u vas sa to tak nerobi? My vieme, kto ma co rad a podla toho chystame. Ak sa pozabudneme, vzdy je v dome chladnicka, tak napravime
@anonym_36c029 nemyslela som to v zlom, vsak jasne, že zjem čo mi chuti a nech si robi ako chce ja som jej to vravela, ale ja som ešte nikoho nezažila aby tam dával tatarku tak velmi ma to fascinovalo, že som sem napísala ci to robia bezne ludia alebo je to daky výmysel od nej 😂
@anonym_36c029 nemyslela som to v zlom, vsak jasne, že zjem čo mi chuti a nech si robi ako chce ja som jej to vravela, ale ja som ešte nikoho nezažila aby tam dával tatarku tak velmi ma to fascinovalo, že som sem napísala ci to robia bezne ludia alebo je to daky výmysel od nej 😂
@anonym_autor ved v poho, kazdy ma ine chute
@anonym_autor nerobím to, ani sa mi to tam nehodí, ale v pohode dám na chlebíčky šalát, v ktorom je riež majonéza. Veď ťa hádam nenúti ich jesť, ak im to tam chutí, sú tak zvyknutí, nech tam dáva aj takuté lepidlo. Ak máte nejakú rodinnú oslavu, tak prines pár svojich a povedz, že tie s majonézou nemôžeš, lebo ťa volá žlčník a vyriešiené. Naozaj treba každú kravinu riešiť na MK?
@anonym_autor na jednej oslave podávali údený jazyk na vianočke s maslom, myslela som si, že sa niekto zbláznil, ochutnala som, nebolo to zlé. Nikdy nevieš, z čoho priberieš 🙂
Nerobila ale jedla som už. Mne to chutilo, ale tak raz za rok. Nevedela by som to jesť zakaždým, pri každej príležitosti. Je to dosť ťažké na žalúdok
@zmrzlinka2021 tak celkovo tatarska je viac menej olej a kyslá stava z uhoriek, tak je to take moc mastné
@anonym_autor 10g masla má 8,3 g tuku, tatarská omáčka Hellmanss 10g má 4,1g tuku 😀😀😀
Áno, dávam maslo a tenkú vrstvu tatárskej. Príde mi to chutnejšie
Mne pride zvlastnejsi ten parizsky salat, ci zemiakovy salat na chlebickoch. A na vrchu na tom este vsetko to dalsie zdobenie.
Trochu mi vadi, ze tie salaty sami o sebe prebiju chut toho zdobenia, je tam zbytocne.
Radsej mam neutralny zaklad ako maslo, ked chut tych veci na vrchu (sunka, salama, zelenina,…) sa da citit.
videla som uz chlebicky s tatarkou,a le robim s maslom. navyse tatarka mi pride, ze moze rozmocit chlebicek, je riedsia ako maslo, ale mozno je to ln moj pocit.
@anonym_autor my dávame roky tatarku, sú oveľa chutnejšie. Ľudia dávajú rôzne pomazánky( cesnakovú, nivovú či tuniakovú) alebo aj šaláty takže nemusíš mať ako všetci maslo a horčica
@anonym_autor My keď sme boli na návšteve tak mali na chlebíčkoch parížsky šalát a na tom šunka a syr. Ochutnala som, ale nechutilo mi to.
@anonym_autor tak to nejedz....ale zrejme to nerobí od včera ale dlho a jej rodine to chutí....treba vyskúšať a ak ti to nebude chutiť nejedz, ale iným chutiť môže....ja si roky rokúce kupujem napr. cigánsku v horčicou a smaženou cibulkou....naposledy mi známa priniesla cigánsku v tatarskou a zeleninou a bola úžasná.....
@anonym_autor My keď sme boli na návšteve tak mali na chlebíčkoch parížsky šalát a na tom šunka a syr. Ochutnala som, ale nechutilo mi to.
@anonym_d7ff77 ja také milujem, môj otec ich neznášal, vždy som robila aj s maslom, sto ľudí, sto chutí.
@anonym_autor my tak robíme...dam horčicu, keď mam šalát tak šalát zemiakový, alebo majonézu (tatarku) . Ja by som zase nezjedla s maslom. Teda zjedla ale jir je to pre mňa chlebíček.
Aj v lahôdka kde kupujem tak robia.
Vwd keď to tebe nechuti, tak to nemusíš jest keď ti to príde mastné. Ha len ze maslo ma oveľa vyšší podiel tukov ako majoneza
Ja to nerobim ale keby je to 50/50 na tanieri tak preco nie. Ved kazdemu podla chuti nech je pre vsetkych
@anonym_autor no ja by som radšej zjedla s tatárskou než so smotanovou nátierkou, tu fakt neznášam. A už som videla aj chlebíčky s ramou. Viem, že na jedlo sa nehovorí fuj, ale fuj. Zlata tatárska.
@anonym_autor no ty si život prežila na strome v pralese, keď sa čuduješ chlebíčkom s majonézou? Aj bagety bývajú s majonézou si predstav..... Či lebo svokra? Sa jej poďakuj, že ti rozšírila obzori a fascinuje ťa jej strava...
@anonym_autor my vzdy robime viac druhov. S maslom a so zemiakovym salatom. A potom sunkove a salamove. Cize 4 zaklady.
No a nakoniec ozdobujeme rovnako, vajicko, uhorka, kapia, syr. Alebo s cerstvou zeleninou vajicko, paradajka, uhorka, syr

@anonym_autor tatárska je výrazná a môže prebiť chuť ostatného. Majoneza by bola lepšia keď už sú iba tieto 2 možnosti