icon

Tipy na sýte a nízkokalorické jedlá

24. jan 2025

Dajte prosím typy na sýte a zároveň nízkokalorické jedla... vďaka

oceanahory
24. jan 2025

Moze to byt cokolvek, staci upravit velkost porcie, ale tak jedla bohate na bielkoviny vedia zasytit najdlhsie.
Mna zasyti aj napr. fazulovo zemiakovy privarok s vajickom a kuskom celozrnneho chleba 😁. Pri normalnej porcii sa jedna o jedlo do 500 kcal.

mila23
24. jan 2025

napr. sosovicove cestoviny s nastruhanou uvarenou cviklou a cottage syrom ...mnamka. menej cestovin, viac cvikly...mozes si upravit podla svojich potrieb

oceanahory
24. jan 2025

@mila23 Sosovicove cestoviny su topka 👌, kupujem tie z Tesca.

veronicka1901
24. jan 2025

Napr rizoto z naturalnej ryze s grilovanym lososom, sosovicovy privarok v zdravej verzii, celozrnne cestoviny s restovanou zeleninou a tofu, cokolvek s vajickom. Moznosti je velmi vela.

tenerifka
24. jan 2025

Hocijaky cisty filet masa alebo ryby na grile, k tomu salat alebo batatovo-cukinove pyre

tenerifka
24. jan 2025

Co ti pisu strukoviny, celozrnne cestoviny, syr..... To su bohuzial vsetko kaloricke bomby

oceanahory
24. jan 2025

@tenerifka Zial musim nesuhlasit, moje jedla sa pohybuju vzdy iba okolo 400-500kcal a vacsinou obsahuju strukoviny vid. napr. nizsie a som uplne nasytena. Maso jem minimalne...

veronicka1901
24. jan 2025

@tenerifka ani náhodou, ja mám obed medzi 450 - 500 kcal a mám aj rybu, aj syr, aj vajíčko, aj strukoviny, aj tofu, aj mäso. Ide skôr o úpravu. Samozrejme, asi si vie každý prečítať etiketu výrobku a pochopí že keď si dá napr. celé balenie Hermelinu alebvo vyprážaný rezeň, tak už môže mať tuky za ten deň na tope.

rayla
25. jan 2025

@oceanahory Ale jasné, že napr. strukoviny majú veľa kalórií, šošovica ma toľko kalórií ako povedzme bravčové karé.. Omnoho nižšie kalórie majú napr. kuracie prsia...

oceanahory
25. jan 2025

@rayla No a? Ja si dam radsej tu sosovicu, ako bravcove kare 🤷. To ma clovek jest iba maso a salaty?
Je to vsetko o preferenciach, nizkokaloricke jedlo si vies vyskladat z cohokolvek, zavisi od velkosti porcie. Moj denny prijem je okolo 1600 kcal a necitim sa pri takychto jedlach vobec hladna.

rayla
25. jan 2025

@oceanahory Veď ok, ale Tenerife napísala, že sú to všetko kalorické bomby, čo mala samozrejme pravdu.. to ty si napísala, že nesúhlasis. Bavíme sa čisto o kalóriách.

rayla
25. jan 2025

Vyskladať sa dá všeličo. Dôležitá je veľkosť porcie. Autorka zrejme myslela veľká porcia - malo kalórií. To spĺňaju napr. kuracie prsia, zelenina, polievky s rozmixovanou zeleninou bez zápražky, a pod.

oceanahory
25. jan 2025

@rayla Tak pokial sa povazuju strukoviny a syry za "kaloricke bomby", tak potom neviem za co sa povazuju chipsy, cokalada, ci fast food...🙄

rayla
25. jan 2025

@oceanahory To sú tiež😁, len výživová hodnota je v úplne inom spektre..ako aj orechy..tie sú tiež kalorické až strach.. ale potrebuješ ich