Tipy na vianočné pečenie
Ahojte ľudia chcem sa vas opýtať čo sa týka pečenia na Vianočne sviatky čo budete piecť?....okrem medovníkov pretože už neviem ako mam vysvetliť mamke aby toľko nevypekala pretože nemá kto to jesť a potom zvyšné koláče zostanú zvyšné vo špajze až do Veľkej noci...Ktoré koláče najradšej pečiete??.....a pečiete ich veľa druhy??...alebo jeden,dva druhy koláčov a dosť??...
Okrem medovnikov ešte crincless (tentoraz skusim pomarančove), vanilkove rozky, burizonove gulky a este šuhajdy (dcéra si vymyslela orechove bez kakaa, marhulovy lekvár, vaječnu plnku a bielou čoko poliať). Robím take suche čo vydrži az do noveho roku.
Okrem medovnikov ešte crincless (tentoraz skusim pomarančove), vanilkove rozky, burizonove gulky a este šuhajdy (dcéra si vymyslela orechove bez kakaa, marhulovy lekvár, vaječnu plnku a bielou čoko poliať). Robím take suche čo vydrži az do noveho roku.
@stankadu ahoj burizonové koláče som mal rad,ale ja už na také sladké nesom čo to je crincless ??...koláč??..
@stelly652 pečiem len medovníky, drobné koláčiky typu vanilkové rožky, plnené oriešky u nás nikto nechce, tiež by boli v špajzi do Veľkej noci. Upečiem ešte vianočku a jeden zákusok, možno slonie slzy alebo metrový koláč, ale len polovičnú dávku, ak celý, tak polovicu rozdám. Vianoce pre nás neznamenajú džganie sa koláčikmi do prasknutia a bedákania po novom roku, koľko kg máme naviac
@stelly652 tento rok budem piecť veľa druhov. Najčastejšie je to skôr len klasika ako sú medovníčky, perník, linecké, vanilkove rozky crinkles, nepečené a "mokré" koláče, ktoré sa budú piecť tesne pred sviatkami. Budem musieť si to podeliť tak, aby mi to časovo všetko vychádzalo.
My pečieme len žĺtkové rezy, čokoládový zákusok s džemom a čokoládovou polevou a buď griláž alebo kokosové ježe. Žĺtkový rez je suchý zákusok s orechami ale nie je veľmi sladký, len tá poleva. Ten čokoládový je mega sladký.
@stelly652 tento rok budem piecť veľa druhov. Najčastejšie je to skôr len klasika ako sú medovníčky, perník, linecké, vanilkove rozky crinkles, nepečené a "mokré" koláče, ktoré sa budú piecť tesne pred sviatkami. Budem musieť si to podeliť tak, aby mi to časovo všetko vychádzalo.
@bessie12 tak to budeš mala veľa toho aj čo sa týka upratovania domácnosti šak isto niekto ti pomôže s pečením aj upratovaním
My nepecieme, keď tak kúpime.
Budem piecť kokosové kvadre. A v cukrárni kúpim zopár puncovych a dobosovych rezov
Vanilkove rozky, orechove hviezdicky, grilaz, crinkles, kavove zrno, stedrak, pravdepodobne este linecke a medovniky.
Tak u nas presne ide ta klasika, oriesky, kosicky (tie su plnene kavovou plnkou, tu davam tesne pred Vianocami), linecke, medove rezy a grilaz (ak su orechy), laskonky som si oblubila v poslednej dobe. To ked si predstavim, ze by malo daco ostat do Velkej noci 🤣🤣🤣, no u nas tazko. Na Silvestra budem zas daco dalsie robit. Ale tak mame 4 deti a nasvtevy budu, u nas sa to pozerie doslova🤣.
Okrem medovnikov skrz maleho robim len 1 kremovy. Ziadne tie suche stare kolace nerobime lebo ako pises ostalo by, nejeme to a keby uz ma niekto ozaj chut ,tak si vie dat u rodiny alebo hoc kde.. vsade ich je az az.
Ja len medovniky z 1kg muky. Polovicu vymenim s mamou - ona robi linecke, vanilkove rozky, suhajdy, grilazky.. u nas aj tak najviac medovniky idu.
@stelly652 Aj u nás to je tak..len s tým rozdielom, že ja som veľmi pažravý človek a zavisláčka a potom neviem vydržať nejesť .Moji zjedla, ale tiež nie toľko čo máme a potom to mrzí mňa. Tak ja zase porozdávam. Ešte sa nestalo, žeby ostali. Svokre zvykne ostať.Suché ako labky či kokosky odloží, to vydrží dlho a deti aj muž chodia vyjedat po sviatkoch.Čo nevydrží vyloží na kontajner. Lebo ja by som mala takým tempom 100kg.
U nás sa pečie len kolac s názvom dezert akože recept na nete nevidím ale je výborný viem že tam ide veľa vajec tak ho mamina robí len na Vianoce a takto na sviatky. Ešte vanilkové rožky ostatné koláče mamina vždy objednáva.
Nepeciem. U nás to nikto neje, keď mam chuť, dám si na návšteve. A dupľom stare kolace jest...breee...ja nechápem tie preteky ze 10 druhov kolacov, suroviny su drahe, kvalitne ani nehovorím...
Ja pečiem iba medovníky , ktoré deti milujú a kokosové ježe, ktoré zase máme radi my s mužom,,lebo nič iné sa u nás nezje. Nevidím dôvod na vypekanie množstva pečiva,keď viem,že to nikto jesť nebude. Svokra už nepecie vôbec, kúpi linecké v obchode,aby mala pre návštevy,a hotovo.
@stelly652 Vanilkové rožky, oriešky plnené karamelovým krémom a linecké. Tam si každý nájde to svoje. To sú tri stálice, u nás sa to zje, ale zasa nerobím z každého desať plechov, a hlavne, my z nich pojedáme už aj dva tri dni pred sviatkami, nechávame všetko "až" na štedrý deň a neskôr.. Niekedy urobím ešte nejaký jeden k ním, čo mi brnkne do nosa, alebo pred novým rokom potom, keď sú ostatné pojedené, napríklad šuhajdy, alebo crinkles.
My sme zvykli piecť: dvojfarebné kocky, rumove mesiačiky, metrový koláč, 15vajcovy koláč, piškótovy prekladany, šuhajdy (aj keď tie sa nepecu), také tie malé oriešky s plnkou, zltkove rezy, puncove, linecké, plnené košíčky, stedrak a ešte mi jeden tuším chýba :D posledné dva roky už veľa nie, to radšej kúpim od našej pani lekárky mix v krabičke 😍
Nepeciem. U nás to nikto neje, keď mam chuť, dám si na návšteve. A dupľom stare kolace jest...breee...ja nechápem tie preteky ze 10 druhov kolacov, suroviny su drahe, kvalitne ani nehovorím...
@anonym_3b569e na zozname mam 20 druhov kolacov. Suroviny sa kupujú postupne od októbra. 2 velke krabice plné koláčov dostanú moje bývalé kolegyne, niečo sa odnesie aj do práce a zvyšok pre nás. Stare koláče som uz tiež jedla, respektíve ochutnala. Konkrétne rok staré, na ktoré som zabudla a ostali v plechovej krabičke. Nič im nebolo. Žiadna pleseň, ani vlhkosť. A chuťovo stále dobré.
Klasiku, co zjedia. U nas ide hlavne vsetko ako snehove pusinky, laskonky atd. Samrole tiez musia byt. Linecke, labky, puncove kocky, vanilkove rozky, casto robim take ako spajane kremom nejake kolieska. A vzdy Maroni gulicky a svagor chce zas marcipanove hribky. Kazdy chce nieco ine. Svokre som robila mini praline, take spicky plnene domacim vajecnakom. Nas zozeru tony sladkeho, moja mama neverila, ale to ja mam doma take tigre na to sladke. U nas do 31.12 je vsetko prec.
@stelly652 vždy si povieme, že nenapecieme veľa, ale každý má rád niečo iné, tak viac druhov robíme. Ešte tu chýbajú parížske rožky a puncove rezy, tie sa vždy zjedia prvé 🫣.

Okrem medovnikov iba slané tyčinky a kokosové kocky.