icon

Tiramisu a vajcia

12. okt 2022

Baby idem robit prvy krat tiramisu len ma zarazilo ze tam idu surové vajcia bez tepelnej úpravy iba sa vyslahaju do peny
Robievate to doma takto nebojíme sa salmonely ? Alebo ze bude zle niekomu z toho ?

Strana
z2
avatar
wheel
12. okt 2022

Da sa spravit aj bez vajec.

avatar
xxl22
12. okt 2022

mame len domace vajcia nikdy nikto nic nedostal z vajec

avatar
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
avatar
nevenka
12. okt 2022

@jabadabadu no...u nas v Lidli mimo chladnicky vajcia 🙄, tak z takych by som nerobila.
@autorka malo by sa spravne slahat nad parou tak, aby si dosiahla teplotu vajecnej zmesi 60 °C, tak, aby si ich sterilizovala tymto a zaroven nespravila prazenicu. Tak by to malo byt idealne.

avatar
nevenka
12. okt 2022

Ale najbezpecnejsie je robit falosne bez vajec, svagrina robila klasicke s vajciami, to sme jedli my dospeli, lebo vsak tam bol aj alkohol a detom spravila smotanovo mandarinkovu tortu s piskotami, radsej...

avatar
oli18
12. okt 2022

Vajcia bez tepelnej upravy neuzivam do nicoho.

avatar
lubigabrikova
12. okt 2022

Tak sa robi original talianske tiramisu. Robim ho takto roky, jeme ho vsetci. Jedli sme ho mnoho krat aj v taliansku. Moje deti ho zboznuju. Ale ak ti to vadi,urob nejake ine,..len potom to uz nenazyvaj tiramisu ( taliani by sa za hlavu chytali co tu obcas dokazeme vyrobit🙈)

avatar
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
avatar
klarissa25
12. okt 2022

Nejdu tam len žĺtky náhodou? Žĺtky sme bežné ako deti jedli surové s cukrom

avatar
klarissa25
12. okt 2022

@nevenka prečo? Vieš aká je skladova teplota pre vajcia ? Vobec nemusia byť v chladnicke

avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
avatar
pralinka25
12. okt 2022

ja robievam tak ze vajcia preslaham nad parou potom je ten krem neskutocne jemny a lahodny. robim roky. a tak isto aj vajecny konak

autor
12. okt 2022

@elizabet173 Myslíš vaječný likér ? A nie je to potom moc riedke?

autor
12. okt 2022

@pralinka25 A ako dlho šlahas až tie vajcia ručný mixérerom ?

avatar
pralinka25
12. okt 2022

podla toho kolko ich je. to uvidis ze uz su, ja neviem par minut. nesmies z nich spravit prazenicu. mrkni nejake video na YT nech vidis ako to ma vyzerat. musia sa skratka prehriat.

autor
12. okt 2022

@pralinka25 Super ďakujem pekne za tip

avatar
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
avatar
aduskatt
12. okt 2022

nečítala som všetko, ale - vajíčka tam istoiste nejdu surové, šľahajú sa nad parou s cukrom do zhustnutia

avatar
wade
12. okt 2022

Tiež to robím nad parou. Rozohrejem / vyslaham žtka s cukrom na cca 45-50 stupňov

avatar
lukbe
12. okt 2022

@aduskatt hmm,ja robím tiež podľa receptu len so surovými,nič nám nebolo nikdy,ale asi skúsim nad parou🙂

avatar
aduskatt
12. okt 2022

@lukbe ja neviem posúdiť prítomnosť salmonely, lebo to proste robím vždy nad parou, aby bol krém krásne hustý a hladký🙂

avatar
roja01
12. okt 2022

@klarissa25 a aka to bola dobrota - zltka vyslahane s cukrom. Pravda je, ze uz si to 30r nerobim

avatar
klarissa25
12. okt 2022

@roja01 ja to tiež teraz nerobím...ale to preto ze vtedy sme nemali moc peňazí na sladké a podobne a aj toto nám bolo dobre...a áno chutilo to super

avatar
lilyianka
12. okt 2022

Áno robím také tiramisu a vždy je všetko v poriadku

avatar
yvanielka
12. okt 2022

@pralinka25 ja presne tak isto🙂 tiež žĺtka do tiramisu prešľahám nad parou

avatar
yvanielka
12. okt 2022

@aduskatt no do originálu idú surové vajíčka, ja sa toho trochu bojím preto šľahám nad tou parou

avatar
berika
12. okt 2022

Mne voľakedy kamarátka poradila, že do tiramisu idú surové vajcia, preto mám robiť z úplne čerstvých, najlepšie z toho dňa. Vajcia máme domáce, takže problém nie je.

avatar
klarissa25
12. okt 2022

@berika práveže vo viem tak úplne čerstvé by sa nemali používať do ničoho 😉

Strana
z2