icon

Umývate kuracie mäso?

9. sep 2025

Umývate kuracie maso? V poslednej dobe sa to dosť rieši v mojich insta algoritmoch a vždy ma fascinujú komentáre, koľko ľudí sa cíti dotknuto až urazene keď im niekto povie, že sa to robiť nemá a je to vlastne nebezpečne. Ľudia si navzájom nadávajú do nechuťákov a mne to pripadá ako nejaký sociálny experiment 😂
Tak ma zaujíma len ako je to v tejto modrokoníkovskej bubline. Umývate? Ja som umývala, lebo som to videla proste doma u mamy, často to hovorili aj v rôznych reláciách o varení, ale už to našťastie nerobím. A naučila som to aj manžela a mamu. Svokra si mysli, že mi preskočilo.

Strana
z5
anonym_694f8e
9. sep 2025

@anonym_autor ako kedy umývam. Keď sa mi nepáči tak hej a keď mi príde v pohode tak neumyjem, len orežem škaredé kusy

really8
9. sep 2025

@anonym_autor neumyvame, moja mama hej a neda si vysvetlit

anonym_fa28a2
9. sep 2025

Roky rokuce som umyvala .cuduj sa svete vsetci zijeme .😵‍💫😵‍💫😵‍💫😂

lenka.25
9. sep 2025

Umývala som, ale už neumývam . Je prirodzené, že sa rokmi učíme, tak prečo tvrdohlavo robiť niečo , čo ma mamina naučila ešte ako 12 ročnú .

balerina2025
9. sep 2025

@anonym_autor umyvala som ale uz neumyvam kym nie je vyslovene od krvi. ale ked umyvam , dezifinukujem riadne umyvadlo.

autor
9. sep 2025
@anonym_fa28a2

Roky rokuce som umyvala .cuduj sa svete vsetci zijeme .😵‍💫😵‍💫😵‍💫😂

@balerina2025 lepšie je si napríklad napustiť misku s vodou a opláchnut tak. Tie mikrokvapocky su doslova po celej kuchyni. Niekde sa zvádza, že to dokáže letieť aj desiatky metrov.
Napríklad z trošku iného súdka. Na zubných kefkach sa bežne nachádzajú stopové množstva stolice. (Prajem príjemne ranné umývanie zúbkov všetkým kto to doteraz nevedel 😂)

44janica44
9. sep 2025

Umývam... a je mi jedno co si kto o tom mysli.
Ked si predstavim, ze to kura sa mačalo vo vode plnej peria a exkrementov predtým ako ho osklbali a nikto to potom neumyl, len to šlo ďalej na páse, vnútri je často plno krvi.... takže ja si to radsej umyjem. Aj doma sme umývali a nikto z toho nezomrel. Umývadlo potom umyjem tiez. umývam v miske s vodou, cize to co sa rieši na nete nejaké prskance nemám.

patka06
9. sep 2025

Nikdy som žiadne mäso neumývala.

parvinka0001
9. sep 2025

Umývam .

andrejka1974
9. sep 2025

Nikdy som žiadne mäso neumyvala

anonym_c9d74b
9. sep 2025

@anonym_autor som asi mimo, kľudne sa na mne pobavte, ale ja nechápem prečo by som ho nemala umývať. Umývam ho vždy a všetko kupenské mäso budem vždy umývať, aj keby som bola polovici sveta na zábavu. Nikdy nekúpim už krájané mäso na kúsky, lebo to pre mňa je nehygienické. Nikoho neodsudzujem, že mu to nevadí, ale mne to vadí a vždy bude. Môj ex sa zo mňa smial, že s mäsom narábam tak hygienicky ako by bolo radioaktívne. Zvlášť dezinfikovateľná doska na krájanie mäsa a všetky hygienické opatrenia vždy dodržiavam.

anonym_23d092
9. sep 2025
@anonym_c9d74b

@anonym_autor som asi mimo, kľudne sa na mne pobavte, ale ja nechápem prečo by som ho nemala umývať. Umývam ho vždy a všetko kupenské mäso budem vždy umývať, aj keby som bola polovici sveta na zábavu. Nikdy nekúpim už krájané mäso na kúsky, lebo to pre mňa je nehygienické. Nikoho neodsudzujem, že mu to nevadí, ale mne to vadí a vždy bude. Môj ex sa zo mňa smial, že s mäsom narábam tak hygienicky ako by bolo radioaktívne. Zvlášť dezinfikovateľná doska na krájanie mäsa a všetky hygienické opatrenia vždy dodržiavam.

@anonym_c9d74b to čo je kupenské mäso??

sissy27
9. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 lepšie je si napríklad napustiť misku s vodou a opláchnut tak. Tie mikrokvapocky su doslova po celej kuchyni. Niekde sa zvádza, že to dokáže letieť aj desiatky metrov.
Napríklad z trošku iného súdka. Na zubných kefkach sa bežne nachádzajú stopové množstva stolice. (Prajem príjemne ranné umývanie zúbkov všetkým kto to doteraz nevedel 😂)

@anonym_autor mam oddelenu kupelnu a wc, takze ziadne stopy stolice na kefke nemam a presne preto by som nikdy nechcela wc v kupelni.
Maso umyvam. Akoze myslis si, ze ked ho neumyvas, tak sa tie bakterie nikam nedostanu, budu sediet a cusat, lebo neumyvas? Omyl. Vyberas maso z obalu, krajas ho, manipulujes s nim rukami, pri kazdom jednom pohybe sa s nim deje to, coho sa bojis.

simca06022011
9. sep 2025

ja maso umyvam a netrapi ma co si kto mysli :D a nic nebezpecne na tom nevidim... ak niekto cvachta po celej kuchyni, tak ano, nech to radsej nerobi, lebo sa naupratuje. KEdze viem ako kto kde capka maso, ako sa to prehaduje ja napr. kuracinu oplachujem vzdy, casto kura musime docistit od peria atd... jasne, ak mam kus masa, ktore krajam potom na kusy, tak tie samozrejme neumyvam :D mimochodom mam doma masiarov, vsetci umyvaju maso, len tak pre priklad, mame zabijacku, maso sa neumyva nijak, pohadzuje sa po doskach, porcuje sa, musi odstat, ostava tam kadeco = a ide do mrazakov. Cize uz len tie zvysky kadecoho, kosti podrvenych kolko oplachujeme. V masovyrobe tiez neviem ot om, ze byt to umyvali, pridu napr. k nasim polky zvierat, naporcuje sa to a leti to do predaja. Cistucke to je 🙂 v tiez by som si v zivote porcovane maso na rezniky, kococky a mlete nekupila. Robim si to doma 🙂
ze mikrokvapocky :DDDD

anonym_0d0803
9. sep 2025
@anonym_23d092

@anonym_23d092 off topic - ale krvacaju mi oci, ked vidim slovo “kupenske” 🙈🙈🙈 nechapem kde to vzniklo, podobne ako zimusna bunda a letna voda. Fakt by som tym ludom treskla niecim po hlave 😬

modrahruska
9. sep 2025

Neumyvam, pretoze dovod na neumyvanie sa mi zda velmi logicky.

strawberry0797
9. sep 2025

@anonym_autor samozrejme, ze umyvam. Kazde maso.

autor
9. sep 2025
@anonym_c9d74b

@anonym_c9d74b ono to neumytie masa je ale tiez dosť dôležité hygienické opatrenie. Maso uvaris a kontaminácie sa zbavis tým teplom, ale keď maso umývaš, tak si komplet celú kuchyňu kontaminuješ mikrokapenkami ktoré môžu obsahovať salmonelu a iné lakocinky. Ja nikoho neodsudzujem ani sa mu nesmejem. Je to každého vec a nie je to ja smiech (mne skôr príde na smiech ak sa niekto bije za svoju pravdu ale vlastne ju nemá). Ja len že ak máš pred mäsom rešpekt, je lepšie to neumývať. Je to možno pa

autor
9. sep 2025

Alebo aspoň neumývať pod tečúcou vodou

lizatko1009
9. sep 2025
@44janica44

Umývam... a je mi jedno co si kto o tom mysli.
Ked si predstavim, ze to kura sa mačalo vo vode plnej peria a exkrementov predtým ako ho osklbali a nikto to potom neumyl, len to šlo ďalej na páse, vnútri je často plno krvi.... takže ja si to radsej umyjem. Aj doma sme umývali a nikto z toho nezomrel. Umývadlo potom umyjem tiez. umývam v miske s vodou, cize to co sa rieši na nete nejaké prskance nemám.

umyvam, budem umyvat, kazdy den mam celu kuchyňu vydenzifikovanu a nespliecham ako blazen, na toto som hakliva

lucia13022023
9. sep 2025

Umyvam každé mäso okrem mletého mäsa. kuchyňa sa u nás upratuje každý jeden deň tak, že môžeš z podlahy jest (nie, nemyslím tým na striekať Sanytol), a mäso nemocim vo vode a nespliecham s nou na steny a podobne.

anonym_14833e
9. sep 2025
@anonym_23d092

@anonym_23d092 no z obchodu a potom je domáce (nekupované, vychované na dvore)

simca06022011
9. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c9d74b ono to neumytie masa je ale tiez dosť dôležité hygienické opatrenie. Maso uvaris a kontaminácie sa zbavis tým teplom, ale keď maso umývaš, tak si komplet celú kuchyňu kontaminuješ mikrokapenkami ktoré môžu obsahovať salmonelu a iné lakocinky. Ja nikoho neodsudzujem ani sa mu nesmejem. Je to každého vec a nie je to ja smiech (mne skôr príde na smiech ak sa niekto bije za svoju pravdu ale vlastne ju nemá). Ja len že ak máš pred mäsom rešpekt, je lepšie to neumývať. Je to možno pa

@anonym_autor tak potom sme divna rodina, nikto nikdy u nas (a to nie len v mojej domacnosti ale aj sirsej rodine) salmonelu nemal a to dokonca v kuchyni porcujem cele zvery... :D . Proste menej treba byt haklivy na vsetko a prezivat to.. ludia dnes umieraju na rakovinu, kadejake ine smakocinky a nie salmonelu. Preco asi.. mozno aj z tychto blbych rad ale hlavne kvoli stresom zo vsetkeho, pomaly aj dychania vo vlastnej kuchyni. Ak mas rada neumyte maso a si s tym v pohode, tak neumyvaj, ja napr. neriesim co kto kde robi a co je...

ika02
9. sep 2025

Prídavné meno kúpenský sa používa ako hovorový výraz vo význame „taký, ktorý sa kúpi, ktorý sa nevyhotoví doma a má sčasti odlišné vlastnosti ako urobený doma“, napr. kúpenská klobása (porov. výklad slova kúpenský v Krátkom slovníku slovenského jazyka, 2003, ktorý je sprístupnený na webovej stránke nášho ústavu slovnik.juls.savba.sk). Prídavné meno kúpenský je spisovné, pričom ako hovorové slovo má príznakový charakter. V štylisticky neutrálnej komunikácii odporúčame používať prídavné mená kúpený, kupovaný, napr. kúpená klobása, kupované zákusky.

mondolina
9. sep 2025

neumývam.

hiro
9. sep 2025

Mňa by zaujímalo ako umývate mleté mäso. Či baktérie sú len na mäse ktoré je v celku?

anonym_641cdb
9. sep 2025
@hiro

Mňa by zaujímalo ako umývate mleté mäso. Či baktérie sú len na mäse ktoré je v celku?

@hiro nekupujem mleté mäso

vevesh
9. sep 2025

@anonym_autor neumyvam. Umyvala som, ale odkedy sa nakazilo moje mesacne dieta touto bakteriou, neumyvam. A zase odtial potial- cerstvo zabite kura/jahna etc. aspon raz premyt musis.

simca06022011
9. sep 2025
@hiro

@hiro precitaj si prispevky a uvidis ;) a teda ja neumyvam maso prvotne kvoli bakteriam ale spine...

januska12323
9. sep 2025

Umývam a budem umývať každé mäso okrem mletého. Žiadnu chorobu sme z toho za celý môj a mamin život nezískali. Netreba všetko tak prežívať.

Strana
z5