Vaše skúsenosti s jogurtom značky Zvolenský
Maminky, len sa s Vami chcem podelit o neprijemnu skusenost. Mojmu malemu davam odkedy jogurtiky moze Zvolenske - bola som s nimi spokojna - smotanovy jogurt - ci uz biely alebo ovocny. No a vcera ma dostali - som na marketingove tahy tohto typu doslova alergicka, a preto by som rada informovala aj Vas ostatne (ak ste si to este nevsimli), aby ste si urobili vlastny nazor. ZA ABSOLUTNE ROVNAKU CENU ZACALI PREDAVAT JOGURTY V MENSICH BALENIACH, s nizsou gramazou - jogurty vyzeraju uplne identicky ako predchadzajuce, ale su trosicku mensie....a dokonca este aj kelimky nie su take pevne ako doteraz, normalne mi v taske jeden pukol (ale v tomto pripade este chapem, ze naklady treba znizovat). Ale to mensie balenie za rovnaku cenu...par don....otrasne, tomuto ja hovorim klamanie spotrebitela v medziach zakona. ☹ principialne prejdem na iny
@tiffanka tak takto ako to pises, robim nase tiramisu, akurat s hnedym cukrom a sem tam VC ked mam. pouzivam tvaroh z lidla v malom kyblicku.
@lussy23 produkty, nech sa lubi http://www.zvolensky-jogurt.sk/produkty/smotano...
Odporucate zvolensky jogurt ako najlepsi? Rozmyslam nad domacim jogurtovacom po tom ako som si precitala toto - som zhrozena ☹
POUŽÍVÁ SE "ZVÍŘECÍ" STŘEVNÍ MIKROFLORA DO MLÉČNÝCH VÝROBKŮ DANONE!!!!!!!!!!!!
Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo.... ničí slinivku... Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.
Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří
- nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis. Je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá.
Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé.
U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mustací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinností nepustit to do naší země.... bohužel je to tu.
Toto klidně můžete poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím.
MUDr. Dagmar Rašková
Lékařka, Ambulance lékařské genetiky
GENNET, s.r.o.
@ive82 podla mna sa treba obratit priamo na vyrobcu a vyslovit svoj nazor. Mam taku skusenost, ze vedia vyjst v ustrety. Ja som od raz kupila zakvas, ale bol strasne, strasne riedky, iba taka voda. Tak som napisala priamo na vedenie rozhorceny mail. Velmi sa mi ospravedlnili, vypytali si moju adresu a do troch dni mi ich zamestnanec dorucil 20 jogurtov zdarma. Skoro som padla na zadok. Aj vdaka tomuto ustretovemu kroku budem tejto znacke verna. Podla mna ich nazor zakaznikov zaujima. Staci sa slusne ozvat a podelit sa o skusenost.
Dobrý večer, my kupujeme jogurty z jersejskeho mlieka. Máte aj vy s nimi skúsenosti?

@papuka jáááj a ešte mi napadlo, že nezľakni sa, že je to trošku redšie ako kupenský..teda aspoň môj bol trošíčku redší, ale akože nelial sa 😀 ...ono to potom v chlade parádne stuhne... 😉