Vaše skúsenosti s jogurtom značky Zvolenský
Maminky, len sa s Vami chcem podelit o neprijemnu skusenost. Mojmu malemu davam odkedy jogurtiky moze Zvolenske - bola som s nimi spokojna - smotanovy jogurt - ci uz biely alebo ovocny. No a vcera ma dostali - som na marketingove tahy tohto typu doslova alergicka, a preto by som rada informovala aj Vas ostatne (ak ste si to este nevsimli), aby ste si urobili vlastny nazor. ZA ABSOLUTNE ROVNAKU CENU ZACALI PREDAVAT JOGURTY V MENSICH BALENIACH, s nizsou gramazou - jogurty vyzeraju uplne identicky ako predchadzajuce, ale su trosicku mensie....a dokonca este aj kelimky nie su take pevne ako doteraz, normalne mi v taske jeden pukol (ale v tomto pripade este chapem, ze naklady treba znizovat). Ale to mensie balenie za rovnaku cenu...par don....otrasne, tomuto ja hovorim klamanie spotrebitela v medziach zakona. ☹ principialne prejdem na iny
@lussy666 ozaj,aj liptacika kupujeme 😀 podla toho kde sme,v praci sa da bezne kupit,no v potravinach ani nie.. Ale poviem mm aby texa riadne presedlal na liptacikov 😀 dik..inac,my casopisy nekupujeme tak som nevedela..ja uz nedavam ani ochutene mlieka/ jahodove frapko....atd..kakavko raz za cas...ani kubika kadeakeho,len water...dik este raz za infooooo
no to môže byť,že predajca to nechal na pôvodnej cene,však nie každý zákazník to skontroluje.A ešte jedna vec dievčatá.Voľakedy ked som robila v supermarkete,vždy sme mali vyložiť jogurty,mliečne výrobky, tak,aby staršie dátumy boli vpredu,čerstvejšie ked aj o den dva dni,za tým.Teraz to už neplatí to pravidlo myslím.Napr. aj v Tesce alebo hocikde inde len si všímajte,že toho istého druhu su tam 3-4 dátumy,oplatí sa pozrieť najmä ked berete viac naraz do zásoby do chladničky.A mliečne výrobky pod vlastnou značkou obchodov sa oplatí vždy pozrieť kto to vyrába,lebo stane sa napr.že lúbiš jogurty y Nitry a ten istý výrobok tuším má Billa.A cena samozrejme iná.Alebo niektoré jogurty mali váhu až 180 gramov,potom to dali na 150 a cena skoro to isté.Ešte aj to nech vás nepomýli,že niečo maju vypočítané v cene ako za kg,niečo ako za liter a to nie je jedno.Však my maminy musíme byť šikovné 🙂
Kupujem zvolensky jogurt smotanovy, no nezda sa mi, ze by sa zmenila gramaz a obal. No myslim, ze je na trhu este jeden zvolensky, myslim, ze nie je smotanovy, a ten ma tensi obal a je mensi. Mozno si kupila ten, no nevsimla si si, ze to nie je ten smotanovy, ktory si chcela kupit.
mne sa zdaju viac skrobove, ako v minulosti. on bol taky vlacny a teraz ked ho naberiem na lyzicku, tak tam stoji ako beton.
celkom dobre sa mi zdaju smotanove banovecke.
@titkovamiriam j nad tým rozmýšľam, len neviem, či budú deťom chutiť... ty si ich vyrábaš? Poradíš? 🙂 Dík...
@tiffanka ano, ano, robievam doma..ved ten jeden lipanek 130g priblizne stoji cca 20 kc.... 😲 tak kupujem, ked su v akcii, inak robim doma...🙂
inak, ked uz sme pri tychto tvarohovo smotanovych zalezitostiach - ako casto ich davate detom? ja nie velmi casto, cca 1 - 2 x za tyzden, maximalne..
@ive82 ja som tiez pozrela do chladnicky aku gramaz ma - 145 g, ale mne sa zda, ze su rozne druhy a preto mozu byt aj mensie. Stazovat sa sice mozes, ale vies co ti odpovedia? ze oni odberatelom cenu znizili, ale konecnu cenu urcuje predavajuci. A kedze je slobodna cenotvorba, kazdy si stanovuje ceny podla toho, ako uzna za vhodne. Podla mna nepochodis.. 😒
@tiffanka k pribinačiku-ja davam kyslu smotanu 😉
a jogurt 1l mlieka 1 jogurt biely a 4lyžice sušeneho mlieka/nemusi byt/-pouzivam mlieko z mliekomatu takze prevarím,ochladím na pocit ,,teple,, a pridam jogurt miesany so susenym mliekom,dam do flias a do teplej rury tak od vecera do rana,potom do chladnicky-pouzivam ako jogurt,do polievok,omacok,na zemiaky,ak deti chcu dochutia si ho kompotom,lekvarom ovocim,obilninami,cerealiami,kakaom........
a jogurty sa u nas jedia denne-pribinacik,puding ,termix/tiez robim doma/ tak raz do tyzdna,no samozrejme ze obcas kupim aj hotove ak po tom Marek siahne nevytrhnem mu to z ruky že toto nebudes,vacsinou raz ochutname a uz nekupime
@maca_p: err, ja zijem v Rakusku, tak asi preto... 😉 Tu byva 33% a 36%. To sa da bez problemov vyslahat a potom tam netreba sypat zahustovace :-P
Dobre, ze ste tu napisali recepty, maly sa po vyse roku naucil zase jest mliecne vyrobky, konkretne tvarohovy krem (zatial iba jeden druh, Spar bio vanilkovy), tak mu to skusim spravit sama. Asi najprv skusim verziu so sladkou smotanou, lebo pri prvej lyzicke ho trochu strasie, hihi. A potom, ked sa nauci na kyslejsie, budem davat kyslu smotanu. A vanilku mam vzdy, nielkoko druhov, vyskusam co nam bude chutit, mnam!
Ešte baby jednu vec nezabudnite!Spred 15-mi rokmi ked som robila ešte v supermarkete,tak viac z tých značiek jogurtov nebolo tak dlhou zárukou,neboli až tak trvanlivé,mali záruky 3-5 dní,čo malo záruku 10 to už bolo trvanlivé./Stopro viem,lebo som mala na starosti aj mliečne výrobky,záruky sledovať...atd.Dneska taký Novozámocký,Nitriansky,Zvolenský smotanový má dlhšiu záruku,tak v tom je určite viac chémii....Ja som zbožnovala pred 20-mi rokmi Zvolenský smotanový,dva druhy boli,lesné ovocie a višne,mnam!!No boli 180-ky.Každý den som ich mala v práci na ranajky...odvtedy som taé dobré višnové nezjedla.Ešte aj na to sa pamätám,že dlho stáli 6,50 🙂 A moja dcérka?No jedna vôbec nechce jogurty,horko-tažko sem tam si dá,druhá len Fantasiu ☹ Vôbec nie su po mne,Ja som mala vždy rada mliečné výr.
Nie som daleko od NZ,ale odvtedy nerobím v obchode ani šajnu nemám čo sa vyrába ešte v Zámkoch,či vôbec funguje Milex.Nenapadne ma narýchlo kto vyrába Coop Jednota jogurty,podľa mna tie sa podobaju troška na NZ jogurty.
Kočky skúste jogurty z Lidla. Sú smotanové, jemnulilinké, nie drahé a hlavne bez tých pridaných kadejakých humusov. Volajú sa tuším Fruit Jumbo. Majú veľa príchutí. Alebo Mráčik...taká pena pre deti.Už iné ani nekúpim. Môj muž sa mi smeje, že som chemický Ali, čo všetko kontrolujem a nedám nič chemické dcérke :D ...teda sa snažím...
neviem hádam nám to tiffanka prezradi 🙂
....teda s rovnakou cenou za nizsiu gramaz...
ahojte chcem sa opýtať, či existuje aj biely Zvolenský. ja som ho ešte v obchode nevidela.
@papuka prepáč, že až teraz sa ozývam,ale som to chcela vyskúšať aj ja 😀 Takže ja som najprv vyšľahala ručným mixérom smotanu, potom som pridala VC a nakoniec došľahala s tvarohom... Deťúrence sa po ňom zalizovali, zajtra robím asi zase 🙂 ...a dala som to do pohárikov od detskej výživy. Ja som robila z monožstva: tvaroh 200g a 200g smotany + 3 VC. Vyšli by asi tak dobre plné tri poháriky, ale ja som im to naporcovala iba do polky, aby sa neprejedli a radšej zjedli schuti... 😀..páá 😉
...a teraz čítam, že tu riešite %...tak to už neviem.., ale asi 30% bola tá smotana..a tvarok z Hypky, ten okrúhly s modým alobalom navrchu / alebo mal 250g? /
...a riešite tu Zvolenský...tak biely som ani ja nevidela...ale čo sme kúpili, tak mali gramáž 145g a 0,35€

@ive82 a kde si ho kupovala? Ono sa mohlo stat, ze vyrobca zmensil obal aj cenu, ale predajca si chcel na tejto zmene zarobit a nechal si povodnu predajnu cenu a vyssiu marzu... Ale ak je cena taka vsade, tak dakujem pekne :( A ze potraviny tento rok nepojdu hore... Zvolensky je fakt vyborny.