Vianočné jedlá aj mimo sviatkov
Doprajete si vianočné menu aj v iné dni v roku?
Myslim jednotlivé jedlá, šalat
Kapor či losos
Oblatky
Kapustnicu a tak
Kapustnicu,salat a rezne aj viac x za rok.
spolu nie, osobitne ano
Vzhladom nato, ze neslavim Vianoce tak ano. Pridu mi to ako normalne jedla ale nemam ich casto. Kapor mi nevhuti raz v zivote mi stacilo ho mat, oblatky mi nikdy nechutili ani ked som bola dieta 🤣 ale losos a aj ine ryby mam kazdy mesiac niekedy aj viackrat, salat tiez par krat do roka ale tiez ho velmi nemusim 😵💫 a kapustnicu to iste ako salat dam si zhruba 3x viac urcite nie.
@biba_18 vsak myslim jednotlivo jedla
Kapustnica často ,losos určite u nás nie je vianočné jedlo,máme ho časti cez rok,šalát sa robi aj na veľkú noc ,takže ano jeme cely rok načo práve máme chut
na kapustnici, lososovi alebo šaláte nie je nič extra…
Áno.Je to jedlo ako každé iné a keď mám chuť tak ich navarim.Tento víkend mám šošovicovu polievku napr
Ked mam na nieco chut, tak si to uvarim a naozaj nebudem cakat do vianoc.
Áno.
Oblátky nie to len kým sa neminú zásoby, kapustnicu áno aj šalát, je to bežné jedlo. Rybu občas nechutí mi. Inak nič extra na Vianoce nemáme.
Z vianočného menu počas roka robím len šalát.
Kapustnicu vyslovene štedrovečernú len v tento deň, kapustnicu s inou receptúrou robím bežne v roku. Vyprážaného kapra tiež len na štedrý deň, kapra s iným spôsobom úpravy, napr. na masle aj inokedy. Oblátky si pečiem sama ale len na Vianoce a jedia sa kým sa neminú 🙂
z týchto vianočných jedál jedine kapustnicu - aj to asi len 2 krát do roka.
šalát nerobíme ani na Veľkú noc..
@lilianka28 kapustnicu robíme často, šalát iba kupovaný, oplátky by ma nenapadlo kúpiť mimo Vianoc a medovníky si napečiem kľudne aj v lete.
ked mám z toho na niečo chut samozrejme, nieriešim žeby to malo byt nejaké menu, však toto menu čo je teraz považované za vianočné ani nešlo okolo tradičného v uhorsku 😂😂
jedine šalát som prestala jest s majonezou , nejak mi prestal brat ,radšej máme teply zemiakovy aj 24.12
Rybu ci sosovicnu robim hocikedy pocas roka, salat robim na Vianoce, Novy rok a nasledne az na Velku noc.
Áno, kapustnicu mame veľmi radi všetci, takže ju varím často, šalát okrem Vianoc aj na Veľku noc, pripadne na oslavu, rybu tiež! Zas to niesu jedla nejaké extra, aby som ich varila len na Vianoce
My kapustnicu na Vianoce nerobime, ale az na silvestra taku bohatu masovo hribovo klobaskovu a to jeme aj 3 dni, kedze varime do obrovskeho hrnca 😀 pocas roka uz kapustnicu nevarime. Ostatne jedla ako pupacky, oblatky, kapor tiez nie, pride nam to vzacnejsie potom na Vianoce a nie su tie jedla potom take vsedne 🙂 Polievku hribovu pocas roka tak mozno 1-2x, a sosovicovu bezne varim. Zemiakovy majonezovy salat pocas roka nerobim, max tak 1x do roka este okrem Vianoc, aj to nie vzdy, Velakrat sa totiz stane ze ho niekto spravi na nejakej oslave k reznom a to mi tak bohato staci, mne staci ozaj len na tie Vianoce.
No, keďže moje Vianočné menu vyzerá inak ako u 90% Slovákov tak áno. Lebo to reálne nie je Vianočné menu 🙈
Ale kapustnicu mame len raz do roka, moji rodičia ju varia asi 4-5x.. Mne iný deň ako 24.12 nechuti 🙈🤷🏻♀️
A to isté medovníčky. Neviem si predstaviť dat si ich napr teraz. Pre mňa, v mojej hlave, sú to vianočné jedla ktoré sa jedia len na Vianoce 🤣
Losos pravidelne, kapustnicu tak 2x do roka, zemiakový šalát len na Vianoce, oblátky tiež nakoľko mi ich musí niekto doniest. Kapra vobec
Kapustnicu mame hocikedy pocas roka, salat mozno tak 5x do roka a rybu kazdy mesiac.. oblatky by som jedla kazdy den ale nechcu sa mi robit a kupovane mi nechutia🙂
@leuska0910 aj ja. Vcera som si robila oblatky ale
Kapustnica - normálna polievka, aj viac krát za rok
Losos - máme skoro každý týždeň
Kapor - tiež tak 2/3x, ale robíme so zemiakmi na masle, nie vyprážané podkovy
A šalát - keď sa hodí, alebo máme chuť si ho spravíme.
Akurát tlačím do seba vianočnú kapustnicu 😆
File salat aj kapustnicu hocikedy.
Lososa často, šošovicovu polievku občas a vianočný šalát len na Vianoce. Kapustnicu nevarím, dcéra ju nemá rada, muža napína už len z vône a pre mňa a syna sa neoplatí varit
naraz nie, to nezjem ani na Vianoce, to by som sa gúlala 🙈 lososa bežne niekoľko krát do mesiaca, kapra neznášam, muž ho zje hocikedy, v lete na grile áno, kapustnica je proste len bežná polievka, zemiakový šalát robí mamka pravidelne (ja nie, pre mňa je to príliš kalorické)
Kapusnicu varrime celkom casto, salta obcas, ryby u nas nejak nejdu, ale tiez ich jedavame aj v priebehu roka. jedine co sa je iba na Vianoce su bobalky
Kapustnicu jasne. Zboznujem ju.

ja nie. jednotlivé jedlá áno, celé menu nie