Vianočné pečenie 2014
Ahojte 🙂 neviem, či už rozmýšľate, čo budete na Vianoce piecť... ale ja už sa tak teším, že dávam do kopy recepty a pred Vianocami vyberiem z nich nejaké. Čo pečiete vy?poradíte nejaké tradičné recepty?
@zuzana612 ahoj a v ikei nevieš či sa nedá kupiť niečo podobné?
ja pečiem pravidelne vínové koláčiky/vykrajujem formičkami stromček, prasiatko, hríbik a rôzne iné/, šuhajdy, plnené orechy,, košíčky plnené orechovou plnkou, to je také pravidelné, potom klasické rezy, perník obaľovaný v kokose, orechové rezy so žltkovou polevou, máme veľa jabĺk tak aj jablkové pite, alebo obratený jablčník poliaty čokoládovou polevou, opitý izidor a pod. tie sa už obmieňajú podľa želania.
ĺ
ja pravidelne griláž, hankine tortičky, mačacie očká, kávové zrná, šuhajdy, 🙂 no perníky-stále mám tvrdé, tak ich už nerobím, medvedie labky mám rada, a že sa robia aj z horaliek,,nemáte overený recept?
@karkana Ahoj, ja robim taketo tatrankové medvedie labky a ešte sa mi nestalo, že by sa mi nepodarili. Tu je recept:
3 tatranky (horalky)
250g hladkej muky špecial
250g CERY
150g práškového cukru
100-120g kokosovej múčky
1 vajce.
Spracujeme cesto a natláčame do suchých formičiek. Pečieme pri 200 stupňoch 8 minút.
Ja som nasla jeden uplne uzasny a jednoduchy recept z par ingrediencii chutia lepsie ako vanilkove rozteky a dokazala som ich upiect aj ja (inac som neschopny pekar) 😀 tak sa delim:
Šlehačkové cukroví:
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
350g hladké mouky, 1 hera, 1 šlehačka 30% (200ml), moučkový cukr s vanilkovým na obalení
POSTUP PŘÍPRAVY
Z mouky, hery a šlehačky uděláme těsto, které necháme asi tak 1 hodinu odležet. Pak vyválíme a vykrajujeme různé tvary, pečeme při 150´C . Když máme pečíno tak necháme chvilku vychladnout a potom obalujeme v moučkovém cukru. Neobaluji hned horké, nemáme rádi, když se na ně cukr moc nabalí. 😵
kocky, ja som strasny antitalent na pecenie, ale chcem draheho prekvapit tvarohovo-ovocnou tortou.
kupim taky hotovy tortovy korpus v obchode, dam na to ovocie (asi rote grütze, alebo ine bobule), a zakryjem to tvarohom zmiesanym so smotanou. akurat to neviem, kolko potrebujem tvarohu, a ci tam mam dat do toho smotanu na slahanie alebo kyslu smotanu. viete mi poradit?
a este chcem spravit visnove gulky - mam alkoholove visne, a chcem ich zagulat do tej hnedej hmoty a obalit v kokose. mate nejaky jednoduchy rychly recept?
od svokry budeme mat oplatky, trubicky, grilazky, rafaelo. kupila som kokosove pusinky a medovniky.
https://kuchynalidla.sk/product/tvarohovo-cokol...
skus spravit tuto, je vyborna. nekupuj hotovy korpus, ten vobec nieje dobry, s touto urcite zabodujes a nieje to ziadne veldielo 😵 😵
takéto nádoby mávajú aj v Kinekuse
čaute baby, má niektorá z vás odskúšaný recept na domácu marlenku? chclea by som spraviť.... 🙂
Super tem,a milujem vianocne pecenie. u nas budu: linecke, orechove kolieska, vanilkove rozky, medovniky, piskotove gulky, vinove hviezdicky, zazvorniky, smotanovo orechove stanglicky, suhajdy, grilaz, a svokra napecie syrovniky kysnute a ja stedrak este
@vilki ano mam, robila som ju pred 2 tyzdnami a bola perfektna, s tou z obchodu sa nemoze porovnavat repecptik je tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/marlenka-fotor... ja som dala namiesto 300 g praskoveho cukru dala 200g hnedeho cukru a namiesto troch lyzic medu som dala styri a takto sladke to bolo akurat lebo ta plnka je dost sladka. u nas mala obrovsky uspech a idem ju piect znova na novy rok. nech sa ti vydari 🙂
tak u nás budú: medový krémeš, žĺtkové rezy, štedrák, žerbó rezy, orechové košíčky, medovníčky, pardubické perníčky, plnené oriešky, nepečená kokosová roláda a bielkove sucháre 🙂
ja už som tiež začala - medovníky, čo vykrajovali deti už aj zjedli 🙂 robievam medovníkové stromčeky a domčeky, včera som ich zdobila a dnes pobalím do celofánu, pre babky a tak. potom robievam linecké, to veľa veľa, do časti cesta dám škoricu, do časti orechy, potom vanilkové rožteky, kakaové rožteky, škoricové klbká, kokosové pusinky, orechové štangličky - u nás idú suché 🙂 ešte pred štedrým dňom urobím sloniu slzu 🙂
my uz pomaly aj zaciiinamee 🙂)))
Ďakujem za recept 🙂

ja som to kupovala minuly rok tu http://www.4home.sk/prenosny-box-na-potraviny-3... ale mali ich v akcii po 9.99. Ale nieco podobne som tento rok videla aj v Lidli, ale malo to len 2 poschodia. Ale som s nimi fakt max. spokojna. Pretoze predtym som to mala v kadejakych papierovych skatuliach, skatule obalene potravinovou foliou a ked som chcela nieco vybrat tak mi to trvalo kym som to odbalila. Takto vyberem, rozlozim poschodia, zoberem ktore kolace chcem a poskladam naspat a odlozim 🙂
@mokon myslim ze sa daju v pohode, kedze sa tam nema co na tom pokazit. Len u nas keby ostali niekede vybrate, tak pochybujem ze by do vianoc ostali 😀 Ale ked ich odlozis do nejakej napr. plastovej nadoby, tak sa im podla mna nic nestane 🙂