Vianočné pečenie - podeľte sa o recepty
Už chystáte vianočné koláče, zákusky, dobroty? Podeľte sa o vaše naj recepty medovníkov a podobne. Na internete je veľa receptov, ale nie každý je dobrý.
@cicimotinka Ahoj ja pouzivam len Lidlovu cokoladu na varenie,a som snou velmi spookojna 🙂
@tomasko27 ďakujem... a riediš ju nejako cerou? lebo ja som našla pri všetkých receptoch o polevách na 100g čoko od 40 do 80 g cery... 😠
@cicimotinka Ano davam ceru,ale tak od oka,ked potrebujem viac cokolady,dam viac cery troska si kvapnem na tanierik ci mi stuhne a ked netuhne dam cokolady troska a spravim ssi taku tuhsiu 🙂
@michaelamaranesi nech sa ti páči Linecke kolaciky:
500g hladkej muky,250g prask.cukru,1 Hera,1 van.cukor,2 žltky,stava a kora z 1/2 citrona (nemusi byt),marmelada
Vsetky prisady zpracujeme,vyvalkame plat a vykrajujeme tvary,kladieme na plech a upecieme na 200 stup.,treba strazit,su hned hotove,po vychladnuti zlepujeme a pocukrujeme.
Cesticko je super,v dobre uzatvorenej nadobe zmakne na druhy den,lebo co poznam linecke,tak su vacsinou tvrde a tieto su ako jedna basen
@michaelamaranesi ahoj tento rok som dávala jahodovú a čerešnovú ale možeš dat akú máte radi respektíve akú máš doma a už si ich urobila? 🙂
na dnes dopeceneeeeeeeeeeeeeeee🙂))vanilkove rozky a zltkove rezy... uz len kremes 23eho, ale to mam za 45 minut hotoveee.som sa bala, ze nestihnem🙂
@michaelamaranesi no tý to linecké máš nádherné a ukážkové super, ja som vykrajovala také vianočné zvonček, stromček, sobíka hviezdu atd, teda to dcerka vykrajovala ja som bola iba dozor, 🙂
...a tusim som sa netrafila do temy, kam som chcela, xixi...ale zasa uplne mimo nie som 😀 😀
@linka tak včera som robila tie orechové košíčky, no mm už zjedol 4kusy tak som skovala, sú vynikajúce, a fantastické, a chcela som sa spýtat že kolko z tej dávky mi malo vyjst, lebo ja som narobila 43kusov, najprv som nevedela do tých košíškov kolko cesta a som dávala tak viacej a pozrem do truby a to napuchlo, a hovorím si a kam dám krém, potom som ubrala a dávala menej cesta, piekla som na 200 a 15 minút, išlo to dosst rýchlo, dnes idem robit tie oriešky, ale normálne mám strach če kolko cesta napíš mi prosím ta dakujem ti velmi pekne 🙂
@jessica2225 ake oriesky myslis?
@linka no ved tie čo si mi dávala recept orechy plnené tým dobrým krémom a prosím ta odpovedz mi na tie otázky čo som dala príspevok vyššie, som zvedavá, a díky moc a nehnevaj sa že sa tolko vypytujem dakujem
@jessica2225 tych kosickov som mala asi okolo 70,musis viac tak do stran tahat to cesto,aby ti vznikla v strede jamka-to iste aj pri orieskoch musis robit,pozri moj album,mam tam aj tie kosicky... 😎
mate nejake napady, ako vyrobit cosi podobne nasim vianocnym oplatkam bez tych zeliezok?
idem sa i ja pochvalit mojimi pralinkami... uz ich robim stvrty rok a su fakt spicoveeee...
@lucinka1104 Zabudla som ti napisat ze som nakoniec robila tvoj recept na medovniky. Hlavne sa mi pacilo ze tam nesiel ziaden tuk. Dakujem , dakujem , dakujem....Boli super a robila som ich 4 x lebo inak by do Vianoc nebol ani kus. Aj ked som sa vzdy zaprisahala ze to su uz posledne a ze tento raz odlozim aj na vianoce 😀 Deti sa ich nevedeli dojest a ja som nemala to srdce ich pred nimi skovavat.
to ma strašne teší

@lucinocka ja si myslim, ze hej...ja si davam pre istotu vsetky taketo cesta do chladnicky...