Vianočný oblátkovač - skúsenosti?
Dobry den,
prosim Vas nemate niekto skusenosti s tymto oblatkovacom? Dakujem.
@mimka91 ahojky, práve som našla túto diskusiu,a ešte nedávno bola aktívna,tak sa skúsim spýtať😊 mne práve dnes prišiel oplatkovac s magropom. A tak tu pátram nejaké recenzie. Takže ako píšeš si s ním spokojna,ja sa obávam že sa mi moc nebude dariť,v živote som to neskúšala,ale veľmi som ho chcela . Prosím ťa,aj si skúšala oplátky s receptov uvedených od nich? Sú dobré? A prosím ťa pri akej teplote pecies oplátky a pri akej trubičky? Máš to na plno alebo ani nie a ako rýchlo si sa do toho dostala? Prepáč za toľko otázok,a ďakujem ak odpovieš ♥️
@123369 ahoj. Ano sme s nim velmi spokojne a robime podla ich receptov a rad co nam dali pri prevzati oblatkovaca. Nastavene to mame tusim na stred to by som musela pozriet a rychlo sme sa do toho dostali. U nas to predovsetkym robi muz a ja zarabam cesto. Akurat cesto zarabam v nuttibulete. Ak mas nejake otazky pokojne napis ss
@mimka91 ahoj mozem sa informovat
Mas doma stroj oplatkovac magropon?
Ak ano ako ho cistis?Myslim platnu.Mne sa v tym vykrojoch robi jemne cierne to mam riadne s mosadznou kefou platnu vysuchat?Tie medzeri kde je obrazok ak mozes porad dakujem
@janulik270 ja ho čistim s tou ich kefkou ,to najväčšie usadene,a potom to celé ešte vycistim hupkou na riad
@123369 touto kefkou na sucho tieto spary?
A hubkou mokrou?
Msm velku zakazki na oplatky tak sa bojim ze stroj poskriabem a budu sa lamat oplatky
@123369 volala som nakoniec do firmy povedala mi postup zimny stroj presuchat platne z tou kefou potom prebrusit zo smirglom platne a tak letna voda s jarom ppumyvat stroj.Nakoniec navoskovat a pol hodinu nechat zapnuty a otvoreny
@janulik270 presmirglovat s tou ich hupkou?
@123369 ano ta hubka je jemny smirgel ;)
@janulik270 ďakujem
@janulik270 ahoj cistim ho kefkou od nich zakupenou. A potom potrem voskom a dam zapiect. Skus im ked tak napisat email ci ti nevedia poradit co s tym.
@janulik270 prave citam, ze uz si im volala...tak hadam sa ti to podari vycistit ;)
@mimka91 Dobrý deň, chcem sa Vás spýtať, či aj Vám púšťa ten hliník pri čistení a orezáaní oblátky. Ja pri pri pečení orezujem oblátku priamo v stroji a aj do toho mi púšťa hliník. Takže aj keď vyberám zo stroja oblátku peknú orezanú, musím ju ešte obstrihať, lebo zanecháva po bokoch šedé stopy po hliníku z formy. Mám stroj Magropom už niekoľko rokov a myslela som si, že časom sa to zlepší, ale púšťa to stále. Čítala som si už viaceré diskusie, ale nikto to nespomína, tak neviem, či som mala len smolu na formu.
@elizabeta23 sprava nepatrila konkretne mne ale uz 3roky peciem bezlepkove oplatky v stroji sa nedaju orezat oplatku by sa polamala tak vyberem a obstriham a to iste hlinik mi ostava.
Myslela som si ze to bude noznicami kupila som nove ale bude to strojom.Tu istu znacku mam
@elizabeta23 mam viacej strojov od Magropom a vsetky orezavam este ked sa pecu a nemam ziaden problem - ziaden hlinik na boku nemam
@janulik270 ked sa stroj zavrie a cesto je este makke po boku tak ho nozom "odrezem" a vyberiem len krasnu rovnu stranu
@solemami ano aj ja tak robim ze nalejem cesto,zatvorim a zbytok cesta odstanim.nozom.
Ked hotova oplatka tak ma na miestach este niekde surove cesto tak obstriham.Hlinik spozorujem na oplatke take mini bodky.Ja peciem iba z bezlepkovej muky tak mozno sa sprava lepkova muka a oplatka je cela bez hliniku
@solemami takto odstanim zbytok suroveho cesta a oplatka sa robi,ale ked prejdem z nozikom okolo stroja tak vidno hlinik a aj take male bodky mam
@elizabeta23 nie nic taketo nam stroj nerobi. Skuste sa skontaktovat priamo s vyrobcom. Som zvedava cim by to mohlo byt. A co s tym mozu urobit.
Zdravím, zháňam oblátkovač a neviem sa rozhodnúť medzi tými z magropomu a od wafee https://www.oblatkovac.sk/ Teda asi bude záviesť aj od ceny. neviete mi povedať, kolko stoja tie z magromu? Nie je tam cenník. Vopred ďakujem. Zuzana
@janulik270 ahoj, nechávaš cesto aj odstáť pred použitím? Ja mám k receptu napísané: 2 hodiny postáť, skúsenosťou to chce aspoň hodinu, dve sú lepšie, viac v pohode. Keď nechám kratšie, sú viac lámavé, kazové. Takisto, moje sú potom aj také hladké, ty nemáš tú struktúru úplne hladkú. Akoby to cesto ešte nebolo ideálne spojené... premýšľam samozrejme. Aký dávaš cukor? Akú múku (nie bezlepkovú, či?)?
@janka_v Ďakujem za odpísanie oplátky robím bezlepkové.
Cesto v chladničke nedávam odstáť pretože bezlepková múka saje veľa vody a to v chladničke by som mala betón.Davam práškový cukor.
Už som prišla na to kde je problém.Niekefy bezlepková múka si prosím viac cukru 😃
@janulik270 zamerne som sa pytala na tu muku, vlani som totiz skusala aj ja bezlepkove a musela som pomery v ceste upravovat. Muky slo asi polovicne mnozstvo ako do normalneho cesta. Presne pre jej konzistenciu. Cukor naviac ja nerada davam, spajaju sa este s medom a potom je to uz dost. Celkove sa viac lepili na stroj a nolo treba castejsie mastit platne. Napriek tomu sme ich mali nakoniec nerozoznatelne od klasickych - ja som pouzila jizerku, lebo osoba pre ktoru to bolo nema velmi rada pohankovu muku. Ty pecies z ktorej prosim?
@janka_v promix Uni.
Ja už pečiem 5 rok.
Cukor musí ísť do cesta aspoň do bezlepkových oplatok lebo sa nespoja.
Oni nie sú sladké pretože na nej dávajú med.
Dávam v malom množstve cukor ale niekedy si cesto žiada trošku pridať a už je to super.
Dobrý večer, nemáte niekto na predaj oplátkovač?

@janka_v ano od magropomu a vzdy sa nam vydarili. Dakujem aj vam