Vianočný šalát pre 3-ročné dieťa: Poradíme vám!
prosim poraddteeee 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
ak mu chutí, tak určite
@mama4444 kazdy klasicky. ale menej? si dalsia biomatka co sa boji ze majoneza zaskodi?
Vo vianočnom šaláte nie je podľa mňa nic čo by 3r dieťa jesť nemohlo.. keď mali však moje deti raz pecenobu diétu na vianoce (prekonali mononukleózu) tak som dala menej vajec a namiesto majonézy som dala grécky jogurt.. zjedli ho len trocha, ale bol chutný..
Nerobíte šalát aj cez rok? Či mu vôbec bude chutiť. Sú rôzne recepty, nemusíš dať majonézu ale jogurt, nemusíš dať zeleninu, ktorú nezje alebo sprav pyré, urob ako chceš ale trojročné môže jesť všetko.
Šalát sprav, ako robíš vždy a pre dieťa uvar o jeden zemiak viac. Šalát môže ochutnať a keď nebude chcieť, dá si ten varený zemiačik. Podľa mňa je zbytočné celý šalát prispôsobovať dieťaťu, keď ho možno ani tak nezje.
Ani jedna z mojich dcer nema rada zemiakovy salat. Aj ked ho robim v odlahcenej verzii. Tak maju povacsine namiesto toho pecene zemiaky. Ale pokial synovi salat chuti, tak ho sprav s jogurtom a moze smelo papat aj on.
@bublinka1426 vies co znamena pojem BIO?s tymto to nema nic spolocne🤔 su deti ktorym majoneza robi zle na zaludok aj v neskorsom veku,u nas by sa deti z toho akurat dobre 💩 aky je problem dat opekane/varene zemiaky?
moje deti klasika šalát s majonezou nikdy nechceli, tak máme všetci teply zemiakovy šalat, nájdeš na nete .. a je to
vianoce nemusíš dodržovat lebo je to tradicia , dodnes si pamätám ako mi bývylo zle po oblatkach s medom a cesnakom, tažko mi bolo dost ale musiš lebo vianoce a tradicia, ,prva vec ktoru po odstahovaní som zrušila .nech si je každý čo chce
Ja davam vareny zemiak, diets ma 5 rokov s majonezocy salat este nechutnala ale aj tak vie, ze jej nechutiiiiii….skusala som aj s jogurtom ale tiez nic
@mama4444 väčšina detí v tomto veku majonézovy šalát nemá rada, moji teda ho nechceli, dávala som zemiaky varené a bolo
@mama4444 ja robievam salat viackrat rocne, davam pol na pol biely jogurt a tatarku a starsia dcera ho zacala jest asi v 10 rokoch, mladsia takmer 3-rocna ho do ust ani nevezme. v skolke ho mali minuly tyzden s bielym jogurtom a ucitelka poobede hovorila, ze 90% deti sa salatu ani nedotklo. urob pecene zemiaky, alebo zemiakovu kasu. zemiakovy salat je to dost specificke jedlo, u malych deti nie velmi oblubene.
@simona92101 ale ved oni to nezjedia na kvanta??????????
Vsak ked sa bojis sprav odober mu z neho bez majonezy. Ak aj take dieta salat zje, nezje ho vela, takze mu urcite neuskodi. Skor ti odmietne jest viedensky ako majonezovy, lebo vo videnskom je vela cibule
Alebo take dobre zemiakove pyre s kopou mlieka a masla mu kuraciemu rezniku. 😋
Ochutnat môže, na tom nie je nič zlé, ale či mu bude chutiť je otázne.. ja ešte doteraz mojim krpcom robim zemiakovú kašu
Majonezu niekedy pouzivaju manzelia Šebovci v relacii zazracny atelier. Ak by nejak moc škodila tak ju urcite nepouzivaju.
Ale mam recept na vegansky bez vajec. No momentalne cestujeme. Ak chces vecer ti pošlem recept.
Ja aj môjmu takmer dvojročnému robim salat 🤣
Len ja Dvaam miesto majonézy biely jogurt, ale to aj nam
Nevjdim nič zlé na mrkve, hrachu, zemiaky, jogurte, uhorské, vajcu 🤷🏻♀️
Moje ani nie 2 rocne dieta, bude trochu zo salatu jest. A davam tam aj surovu cibulu, kysle uhorky stiplave 😅. Ona aj ku prazenici si dava stiplave kysle uhorky, olivy by jedla na tony a s otcom stiplavu horcicu. Aj kapustnicu bude jest.
@bublinka1426 vieš čo znamená pojem bio? Áno majonéza môže uškodiť takému malému dieťaťu, môže byť pre neho ťažká a môže mu byť zle.
Autorka v podstate všetko čo ide do šalátu môže, len namiesto majonézy môžeš dať jogurt
Kazdy rok ta osta tema akoby si mamicka dieta nepoznala 😀 my dame lodosa a k tomu vareny zemiak a nakrajanu kyslu uhorku ( tu miluje) a od nas moze ochutnat salat, lebo z nasho taniera chuti lepsie 🤭

A co z bezneho salatu nemoze jest 3r?