icon

Vianočný šalát - tatárska verzus majonéza

kk3
15. dec 2021

Ahojte baby😊 pisem vam o radu, pri vianocnom salate. Neviem sa totizto rozhodnut, ci pouzit normalnu helmans tatarsku omacku alebo helmans majozenu? Alebo aj aj? Mate to niekto odskusane? Popripade, s ktorou bol ten salat lepsi?
Dakujeem

0silvia0
15. dec 2021

U nas salat robi vzdy manzel uz 20 rokov, ja som salat este v zivote nerobila. A robi ho stylom, ze do neho vykydne to, co je nacate, cize vacsinou je nacata aj majoneza aj tatarska. A ked treba viac, tak doplni majonezou. Vodu z uhoriek nedava, to tvrdi, ze je to je barbarstvo. Nalev vari a horucim spari cibulu, ktora je uz nakrajana na zemiakoch.
Nikdy som lepsi salat nejedla, ale zas kazdemu chuti to, na co je zvyknuty.

ivkazba
15. dec 2021

@miskamicha v lete robím jedine z domácich, mám dodávateľa aj keď nie musíme aj kupovať keďže spotrebu vajec máme obrovskú. V zime som robila už aj z kupovaných.

solange7
15. dec 2021

@cocolino234 aj u nás sa dáva oboje. Nikdy ho nepančujem ničím zdravším. 😀 Jeme ho aj tak len raz za rok a ani to nie na kvantá.

sono2
15. dec 2021

@kk3 majonezu
Chuť ti majú urobiť veci čo doňho dáš nie cítiť len tatarku.
To si vôbec neviem predstaviť taký šalát

nelca84
15. dec 2021

@kk3 majonezovy salat, takze majonezu

3009
15. dec 2021

@kk3 ja dávam pol na pol majonézu a tatarskú.

number19
15. dec 2021

My nedavame ani ani. Robime ho natur (nieco na sposob viedenskeho salatu, len so vsetkymi nasimi ingredienciami).
Ale keby som teda nieco chcela dat, tak tatarku asi nie (ma velmi vyraznu a typicku chut, prebila by salat).

number19
15. dec 2021

Robime taketo nieco + vajicka a horcica, je lahucky a nic tam nechyba:
https://www.svetvomne.sk/recept/letny-zemiakovy...

3petka
15. dec 2021

@kk3 ja dávam aj aj. Tak 3:1 majoneza tatarka. Predá len ta majoneza je taká “stavnatejsia”

vevesh
15. dec 2021

My davame aj tatarku, aj majonezu a k tomu uhorkovu stavu (zvacsa pomer 1:1:1). Ale stavu pomaly pridavat, aby zasa salat nebol vodnaty. S tymto mixom nie je potom tazky na zaludok.

renka30
15. dec 2021

Kedysi sme robili domácu majonezu, teraz sice kupujeme ale tiez majonezu, s tatarkou by to malo asi uplne inu chut ako tu, na ktoru sme zvyknuti.

nikayla
15. dec 2021

My sme vzdy dávali len domácu majonézu 👌Po odstránení žlčníka som prešla na cibulovo zemiakový šalát, ale s minimom cibule 😁 V podstate klasický zemiakový šalát, bez majonézy, len so zálievkou z korenín a horcice 👌👌

patka_673
15. dec 2021

no okrem toho ze mi tu robite chute, tak my davame aj aj 🙂 tak pol na pol podla chuti, pripadne na zjemnenie biely jogurt 🙂

mamina0078
15. dec 2021

@kk3 dávam majonézu s tatárskou mi nechutí

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
aduskatt
15. dec 2021

@lauristrk šunku nedávam🙂

0silvia0
15. dec 2021

@lauristrk sunka sa tam nedava. To uz by bol nejaky lahodkovy salat co sa konzumuje s bagetami, rozkami...

nelca84
15. dec 2021

@lauristrk niee, do zemiakoveho urcite sunku nie

sense
15. dec 2021

Majonézu, doma urobenu

jaja8_9
15. dec 2021

@kk3 ja davam majonézu Hellmans alebo majolku , s tatarkou som to ešte ani neskúšala 😃

sense
15. dec 2021

@lauristrk do zemiakového šalátu som nikdy šunku nedávala to nie je vlašský ci aký to šalát co predávajú v lahôdkach

44janica44
15. dec 2021

Vždy iba domácu majonézu.v živote som nekúpila z obchodu keď už sa serkam so šalátom tak urobím poriadnu majonézu nie nejaký hnus z obchodu

matabb73
15. dec 2021

@kk3 ja dávam tatársku Hellmans a kyslú smotanu. Nám takto chutí najviac. Majonéza sa mi zdá príliš mastná.

zuzi0911
15. dec 2021

Dávam majonézu a podla množstva šalátu pridám aj tatarsku cca za 2 lyžice

simca06022011
15. dec 2021

Majoneza, korenie, nasteuhana kysla uhorka, niekto dava trochu horcice. Tatarku by som tam vibec nedavala, to je uplne ina chut.
Ja mam rada ked sa ta majoneza s tym vajcom da dokopy❤️ uz som majonezu riedila aj smotanou, jogurtom.... Sle len ciastocne. Odvahu na uplne vymenenie majonezy za niečo ine nemám

luci310
15. dec 2021

No a ja som mala minule doma len tatarsku, nemala som majonézu a som si hovorila, že nemôžem ísť robiť šalát, lebo s tatárskou by to bolo zvláštne 🙂

bimbambom
15. dec 2021

Takže náš šalát vyzerá takto ,nič viac do neho nedávame , robieval ho takto ešte môj dedo 🙂
Zemiaky uvarené v šupke , vajce , kyslá uhorka a cibuľa , soľ
Majonéza - ručne miešaná zo žĺtkov a oleja , soľ a štipka horčice ( nie vždy dávam)
To je všetko 🙂

miskamicha
15. dec 2021

@ivkazba no z kupovanych sa dost obavam ale mozno to vyskusam 🙂 ...dakedy sme doma robili ale chovali sme sliepky.

lucyk1992
15. dec 2021

@kk3 ja dávam tatársku aj majónézu, plus trocha šľahačkovej smotany ❤

ivkazba
15. dec 2021

@miskamicha moja mama celé roky robí z kupovaných, ja teda v lete z kupovaných určite nie, ale v zime ak nemám domáce, tak urobím občas aj z kupovaných, ale ja si napríklad vajcia vyberám, nekúpim hocikde, nekupujem zásadne klietkový chov a ak sa dá, tak voľný výbeh, to väčšinou kupujem v Rakúsku.