Z akého mäsa robíte rezne?
Z akeho masa robievate rezne najradsej?
rezne robím raz do roka a robím ich z kuracích pŕs.. to milujú moje deti, nemajú rady bravčové, ktoré robí babka..
rezne z karé, alebo z kuracích prs
pečienky nejeme v žiadnom stave. Je úplne jedno či bravčová ,alebo kuracie pečeň.
Ak vôbec, tak jedine tenký kurací 🙂
zo vsetkeho mozneho a vsetky su super... kare, panenka, telacina, morcacina, kuracina.. aj cele kura vyprazim raz za uhorsky rok :D
mne napríklad v živote nenapadlo, že z panenky. normálne narežete tie drobné koliečka, rozklepete a dáte 3-obal? musím niekedy skúsiť, hoci faktom je, že rezne som nerobila už asi 5 rokov 😀 a jedávam ich tak 3x ročne, keď máme v práci na obed... ale tú panenku môžem vyskúšať, aké je to mäsko po vypražení, mäkšie než karé?
@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011
mne napríklad v živote nenapadlo, že z panenky. normálne narežete tie drobné koliečka, rozklepete a dáte 3-obal? musím niekedy skúsiť, hoci faktom je, že rezne som nerobila už asi 5 rokov 😀 a jedávam ich tak 3x ročne, keď máme v práci na obed... ale tú panenku môžem vyskúšať, aké je to mäsko po vypražení, mäkšie než karé?
@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011
@amdornik ano, ani to netreba tolko rozklepavat, iba tak "light". Su to take male rezniky.. ja mam makke vsetky rezne, takze neviem porovnat :D
@amdornik ano, ani to netreba tolko rozklepavat, iba tak "light". Su to take male rezniky.. ja mam makke vsetky rezne, takze neviem porovnat :D
@simca06022011 výborný tip. možno tieto Vianoce trošku zamením jedálniček, hoci vyprážance veľmi nemusím, ale už som to vážne (ja) dlho nerobila. Skúsim panenku. Teraz je kade-tade v akcii. Môžem ju dať normálne zamraziť a potom rozmraziť, že?
@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011
@amdornik presne tak.
Ale z vykostenych kuracích stehien sú chutnejšie
Kuracie v sezamovom trojobale s ryzou a bravcove z kare ci panenky so zemiakmi/zem. salatom. Viedenske z telacieho stehna s viedenskym zem. salatom.
@simca06022011 výborný tip. možno tieto Vianoce trošku zamením jedálniček, hoci vyprážance veľmi nemusím, ale už som to vážne (ja) dlho nerobila. Skúsim panenku. Teraz je kade-tade v akcii. Môžem ju dať normálne zamraziť a potom rozmraziť, že?
@amdornik jasne, vsak ako ine maso
Len kuracie sú najlepšie
@amdornik jasne, vsak ako ine maso
@simca06022011 však hej, len nemám s panenkou v tomto skúsenosti, či to nejak neovplyvní potom chuť alebo štruktúru mäsa. tak fajn. skúsim si kúpiť, hodím do mrazáku a na sviatky vypražím. normálne som nadšená, premýšľala som, čo také variť, aby bolo na viac dní (lebo budem aj dosť často sama).. a toto je fakt výborný tip.
Z br.panenky
Najradšej mám kuracie stehná vykostené
@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011
@amdornik Neklepem. Nakrájame a jemne prstami roztlačíme. To je jemne mäso. Ja tie mini rezne milujem.
@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011
@amdornik Určite mäkšie než karé. Ja osobne rezne z karé nerobím. Za mňa sú veľmi suché, tuhé.
Ženy, čítala som, že niekto namaca mäso do jogurtu, aj pol dňa pred vyprážanim.
Robíte to tak aj vy ?
Ja nie som nejak zručná v tomto type prípravy mäsa...ale (asi som bola nepríčetna v tom momente) som sa ponúkla, že na druhý sviatok vianočný pripravím pre kompletné celú rodinu (vyše 15 ľudí) čerstvé rezne 😁😁😁
A okrem mňa a jednej ďalšej osoby sú všetko milovníci rezňov 🙈
Obalené budú klasika v trojobale, panko strúhanka...len ako docieliť extrémnu šťavnatosť ?
Pol na pol panenka a vykostene kuracie stehná budem robiť
Karé alebo vykostené kuracie stehná. Krkovičku mám rada, ale rezne v trojobale nie z nich, to by bolo príliš ťažké, z krkovičky robím na prírodno alebo obrátené pečené v rúre.
Ženy, čítala som, že niekto namaca mäso do jogurtu, aj pol dňa pred vyprážanim.
Robíte to tak aj vy ?
Ja nie som nejak zručná v tomto type prípravy mäsa...ale (asi som bola nepríčetna v tom momente) som sa ponúkla, že na druhý sviatok vianočný pripravím pre kompletné celú rodinu (vyše 15 ľudí) čerstvé rezne 😁😁😁
A okrem mňa a jednej ďalšej osoby sú všetko milovníci rezňov 🙈
Obalené budú klasika v trojobale, panko strúhanka...len ako docieliť extrémnu šťavnatosť ?
Pol na pol panenka a vykostene kuracie stehná budem robiť
@nyusika ja to tak nerobím, skúsila som a žiaden extra rozdiel nebol. Čo ale robím a rozdiel vidím - už nesmažím rezne na panvici, ale v trúbe👍
Morčacie prsia, kuracie prsia, karé a robila som už aj z bravčovej panenky. Tie boli prekvapivo výborné a robím ich pravidelne 😅
Kuracir prsia alebo panenka
@tiezjedna ja som v rúre skúšala a mňa zase toto vôbec neoslovilo.
Strúhanka bola uuuuuplne mokra, nie chrumkavá
@nyusika tak to je niečo asi blbě, pretože my ich máme vždy chrumkavé, a oproti panvici sú jemné a mäso úplne mäkké👍 smažím komplet ponorené v oleji, v horkovzduchu a na vysokú teplotu cca 7 minút z každej strany, podľa veľkosti. Už to odhadnem od oka
@anonym_autor u nás ficia prevažne bravčové z karé občas kuracie
@nyusika tak to je niečo asi blbě, pretože my ich máme vždy chrumkavé, a oproti panvici sú jemné a mäso úplne mäkké👍 smažím komplet ponorené v oleji, v horkovzduchu a na vysokú teplotu cca 7 minút z každej strany, podľa veľkosti. Už to odhadnem od oka
@tiezjedna na koľko stupňov ?
Ja som ich položila na papier na pečenie a postriekala olejom, jemne
@tiezjedna na koľko stupňov ?
Ja som ich položila na papier na pečenie a postriekala olejom, jemne
@nyusika hneď jak zapínam trúbu, tak tam dávám zapekaciu misu s olejom, aby sa poriadne nahrial. Horkovzduch mám niekde medzi 180 - 190 stupňami a po prvej várke rezňov teplotu mierne uberiem, aby bol olej stále horúci, ale neprepaľoval sa. Po vysmažení ich ukladám do alobalu, v ktorom mám pečiaci papier, aby pobral mastnotu. Fakt sú výborné👍
@nyusika hneď jak zapínam trúbu, tak tam dávám zapekaciu misu s olejom, aby sa poriadne nahrial. Horkovzduch mám niekde medzi 180 - 190 stupňami a po prvej várke rezňov teplotu mierne uberiem, aby bol olej stále horúci, ale neprepaľoval sa. Po vysmažení ich ukladám do alobalu, v ktorom mám pečiaci papier, aby pobral mastnotu. Fakt sú výborné👍
@tiezjedna ja to teraz cez víkend vyskúšam...ešte otázka pre jednoduché gazdinky - v akej mise ich robíš ?

Z kuracích pŕs, ale najčastejšie z karé. Napríklad z krkovičky vyslovene nemám rada rezne. Ešte z vykostených kuracích stehien, ale tie radšej použijem na niečo iné (mäso na šťave a tak).