icon

Z akého mäsa robíte rezne?

8. dec 2025

Z akeho masa robievate rezne najradsej?

anonym_23a7aa
8. dec 2025

Z kuracích pŕs, ale najčastejšie z karé. Napríklad z krkovičky vyslovene nemám rada rezne. Ešte z vykostených kuracích stehien, ale tie radšej použijem na niečo iné (mäso na šťave a tak).

jana_eyre_2
8. dec 2025

rezne robím raz do roka a robím ich z kuracích pŕs.. to milujú moje deti, nemajú rady bravčové, ktoré robí babka..

marci9
8. dec 2025
@biba_18

@marci9 na jedlo sa nehovorí fuj

@biba_18 Na rezne kľudne môžem povedať fuj, lebo rezne pre mňa nie sú jedlo.

deti95060810
8. dec 2025

rezne z karé, alebo z kuracích prs
pečienky nejeme v žiadnom stave. Je úplne jedno či bravčová ,alebo kuracie pečeň.

anonym_57e24a
8. dec 2025

Ak vôbec, tak jedine tenký kurací 🙂

amdornik
8. dec 2025
@simca06022011

zo vsetkeho mozneho a vsetky su super... kare, panenka, telacina, morcacina, kuracina.. aj cele kura vyprazim raz za uhorsky rok :D

mne napríklad v živote nenapadlo, že z panenky. normálne narežete tie drobné koliečka, rozklepete a dáte 3-obal? musím niekedy skúsiť, hoci faktom je, že rezne som nerobila už asi 5 rokov 😀 a jedávam ich tak 3x ročne, keď máme v práci na obed... ale tú panenku môžem vyskúšať, aké je to mäsko po vypražení, mäkšie než karé?
@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011

simca06022011
8. dec 2025
@amdornik

mne napríklad v živote nenapadlo, že z panenky. normálne narežete tie drobné koliečka, rozklepete a dáte 3-obal? musím niekedy skúsiť, hoci faktom je, že rezne som nerobila už asi 5 rokov 😀 a jedávam ich tak 3x ročne, keď máme v práci na obed... ale tú panenku môžem vyskúšať, aké je to mäsko po vypražení, mäkšie než karé?
@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011

@amdornik ano, ani to netreba tolko rozklepavat, iba tak "light". Su to take male rezniky.. ja mam makke vsetky rezne, takze neviem porovnat :D

amdornik
8. dec 2025
@simca06022011

@amdornik ano, ani to netreba tolko rozklepavat, iba tak "light". Su to take male rezniky.. ja mam makke vsetky rezne, takze neviem porovnat :D

@simca06022011 výborný tip. možno tieto Vianoce trošku zamením jedálniček, hoci vyprážance veľmi nemusím, ale už som to vážne (ja) dlho nerobila. Skúsim panenku. Teraz je kade-tade v akcii. Môžem ju dať normálne zamraziť a potom rozmraziť, že?

nyusika
8. dec 2025
@amdornik

@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011

@amdornik presne tak.
Ale z vykostenych kuracích stehien sú chutnejšie

mirage
8. dec 2025
@marci9

Zo žiadneho. Fuj.

@marci9 odpoved o nicom

mirage
8. dec 2025

Kuracie v sezamovom trojobale s ryzou a bravcove z kare ci panenky so zemiakmi/zem. salatom. Viedenske z telacieho stehna s viedenskym zem. salatom.

nyusika
8. dec 2025
@marci9

Zo žiadneho. Fuj.

@marci9 nikto ťa nenaučil, že na jedlo sa fuj nehovorí ?
Reakcia hodná xxx... doplňte si, čo uznáte za vhodné.

Normálne človek povie "rezne mi nechutia"

simca06022011
8. dec 2025
@amdornik

@simca06022011 výborný tip. možno tieto Vianoce trošku zamením jedálniček, hoci vyprážance veľmi nemusím, ale už som to vážne (ja) dlho nerobila. Skúsim panenku. Teraz je kade-tade v akcii. Môžem ju dať normálne zamraziť a potom rozmraziť, že?

@amdornik jasne, vsak ako ine maso

zuzubb007
8. dec 2025

Len kuracie sú najlepšie

amdornik
8. dec 2025
@simca06022011

@amdornik jasne, vsak ako ine maso

@simca06022011 však hej, len nemám s panenkou v tomto skúsenosti, či to nejak neovplyvní potom chuť alebo štruktúru mäsa. tak fajn. skúsim si kúpiť, hodím do mrazáku a na sviatky vypražím. normálne som nadšená, premýšľala som, čo také variť, aby bolo na viac dní (lebo budem aj dosť často sama).. a toto je fakt výborný tip.

maca1984
8. dec 2025

Z br.panenky

bielasovicka
8. dec 2025

Najradšej mám kuracie stehná vykostené

abbey1
8. dec 2025
@amdornik

@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011

@amdornik Neklepem. Nakrájame a jemne prstami roztlačíme. To je jemne mäso. Ja tie mini rezne milujem.

abbey1
8. dec 2025
@amdornik

@nyusika
@abbey1
@anonym_24efe4
@simca06022011

@amdornik Určite mäkšie než karé. Ja osobne rezne z karé nerobím. Za mňa sú veľmi suché, tuhé.

nyusika
8. dec 2025

Ženy, čítala som, že niekto namaca mäso do jogurtu, aj pol dňa pred vyprážanim.
Robíte to tak aj vy ?
Ja nie som nejak zručná v tomto type prípravy mäsa...ale (asi som bola nepríčetna v tom momente) som sa ponúkla, že na druhý sviatok vianočný pripravím pre kompletné celú rodinu (vyše 15 ľudí) čerstvé rezne 😁😁😁
A okrem mňa a jednej ďalšej osoby sú všetko milovníci rezňov 🙈
Obalené budú klasika v trojobale, panko strúhanka...len ako docieliť extrémnu šťavnatosť ?
Pol na pol panenka a vykostene kuracie stehná budem robiť

marsmykkok
8. dec 2025

Karé alebo vykostené kuracie stehná. Krkovičku mám rada, ale rezne v trojobale nie z nich, to by bolo príliš ťažké, z krkovičky robím na prírodno alebo obrátené pečené v rúre.

tiezjedna
8. dec 2025
@nyusika

Ženy, čítala som, že niekto namaca mäso do jogurtu, aj pol dňa pred vyprážanim.
Robíte to tak aj vy ?
Ja nie som nejak zručná v tomto type prípravy mäsa...ale (asi som bola nepríčetna v tom momente) som sa ponúkla, že na druhý sviatok vianočný pripravím pre kompletné celú rodinu (vyše 15 ľudí) čerstvé rezne 😁😁😁
A okrem mňa a jednej ďalšej osoby sú všetko milovníci rezňov 🙈
Obalené budú klasika v trojobale, panko strúhanka...len ako docieliť extrémnu šťavnatosť ?
Pol na pol panenka a vykostene kuracie stehná budem robiť

@nyusika ja to tak nerobím, skúsila som a žiaden extra rozdiel nebol. Čo ale robím a rozdiel vidím - už nesmažím rezne na panvici, ale v trúbe👍

nyusika
8. dec 2025
@tiezjedna

@nyusika ja to tak nerobím, skúsila som a žiaden extra rozdiel nebol. Čo ale robím a rozdiel vidím - už nesmažím rezne na panvici, ale v trúbe👍

@tiezjedna ja som v rúre skúšala a mňa zase toto vôbec neoslovilo.
Strúhanka bola uuuuuplne mokra, nie chrumkavá

weleda123
8. dec 2025

Morčacie prsia, kuracie prsia, karé a robila som už aj z bravčovej panenky. Tie boli prekvapivo výborné a robím ich pravidelne 😅

henka123123
8. dec 2025

Kuracir prsia alebo panenka

tiezjedna
8. dec 2025
@nyusika

@tiezjedna ja som v rúre skúšala a mňa zase toto vôbec neoslovilo.
Strúhanka bola uuuuuplne mokra, nie chrumkavá

@nyusika tak to je niečo asi blbě, pretože my ich máme vždy chrumkavé, a oproti panvici sú jemné a mäso úplne mäkké👍 smažím komplet ponorené v oleji, v horkovzduchu a na vysokú teplotu cca 7 minút z každej strany, podľa veľkosti. Už to odhadnem od oka

andrejka1974
8. dec 2025

@anonym_autor u nás ficia prevažne bravčové z karé občas kuracie

nyusika
8. dec 2025
@tiezjedna

@nyusika tak to je niečo asi blbě, pretože my ich máme vždy chrumkavé, a oproti panvici sú jemné a mäso úplne mäkké👍 smažím komplet ponorené v oleji, v horkovzduchu a na vysokú teplotu cca 7 minút z každej strany, podľa veľkosti. Už to odhadnem od oka

@tiezjedna na koľko stupňov ?
Ja som ich položila na papier na pečenie a postriekala olejom, jemne

tiezjedna
8. dec 2025
@nyusika

@tiezjedna na koľko stupňov ?
Ja som ich položila na papier na pečenie a postriekala olejom, jemne

@nyusika hneď jak zapínam trúbu, tak tam dávám zapekaciu misu s olejom, aby sa poriadne nahrial. Horkovzduch mám niekde medzi 180 - 190 stupňami a po prvej várke rezňov teplotu mierne uberiem, aby bol olej stále horúci, ale neprepaľoval sa. Po vysmažení ich ukladám do alobalu, v ktorom mám pečiaci papier, aby pobral mastnotu. Fakt sú výborné👍

nyusika
8. dec 2025
@tiezjedna

@nyusika hneď jak zapínam trúbu, tak tam dávám zapekaciu misu s olejom, aby sa poriadne nahrial. Horkovzduch mám niekde medzi 180 - 190 stupňami a po prvej várke rezňov teplotu mierne uberiem, aby bol olej stále horúci, ale neprepaľoval sa. Po vysmažení ich ukladám do alobalu, v ktorom mám pečiaci papier, aby pobral mastnotu. Fakt sú výborné👍

@tiezjedna ja to teraz cez víkend vyskúšam...ešte otázka pre jednoduché gazdinky - v akej mise ich robíš ?